Сленг

• Креатор на темата Креатор на темата RIZTETO
  • Време на започнување Време на започнување
Ако не ме лажи паметот мислам дека дечкиве се од Охрид.. Мислам дека спаѓаат во екипата T.H.C(Tetovo Hard Core, или она дугото значење на T.H.C).. Ако се тие во нив се Cerber, T-Clan, Раката на Смрта, Беггар и уште некој мислам.. Ама според тоа што рецитираа и како му ги памтам гласовите мислам дека се овие дечки, или само Cerber е во Сленг.. Не знам точно!!
Само не ме фаќајте за збор дека се тие!!

штета што не отидоа. Нивнава песна ја имама слушано над 20 пати а некст тајм едвај 2...

штета што не отидоа. Нивнава песна ја имама слушано над 20 пати а некст тајм едвај 2...

Битно дечкиве се МОРАЛНИ победници, добија најмногу симпатии од целата македонска публика. Секоја чест!

Охридската група „СЛЕНГ“ на 19 или 20 февруари ке настапи на домашниот избор за евровизија со темата „Генгста Оро“, која авторски ја потпишува Даниел Јовески, а текстот е на Кирил Марин.

За сценската интерпретација на темата „Генгста Оро“ се погрижија четворицата изведувачи: Cerber (Климент Србиноски), Urban Minds(Наум Размоски и Горан Гулески) и Кирил Марин, кои ќе бидат пратени од Јован Куциноски и Бојан Трајчески, кои се задолжени збогатување на сценскиот настап.

Музиката и аранжманот е на Даниел Јовески (SUSTAIN STUDIO) кој деновиве го заврши мастерот за „Генгста Оро“ и е предаден на МРТВ. Сигурно многу луѓе се прашуваат зошто баш името на песната е „Генгста Оро“? Па, сакавме песната да биде најмакедоска што до сега е пратена за избор на Евровизија која сепак ќе биде во светски тренд, всушност во неа македонски народни инструменти се измиксани во модерен ритам(Gangsta style), велат дечките од СЛЕНГ, на кои им посакуваме успех на националниот избор за Евровизија.
Еве за тие што ги интересира кои се момците поточно.:wink:

Абе само нека продолжат да си пеат и да имаат вакви откачени песни и тогаш следна година нив ги праќаме, бар нема да ни бидат анонимни веќе
А може ли некој во целост да го објасви текстот од ОРОТО?

Ако не ме лажи паметот мислам дека дечкиве се од Охрид.. Мислам дека спаѓаат во екипата T.H.C(Tetovo Hard Core, или она дугото значење на T.H.C).. Ако се тие во нив се Cerber, T-Clan, Раката на Смрта, Беггар и уште некој мислам.. Ама според тоа што рецитираа и како му ги памтам гласовите мислам дека се овие дечки, или само Cerber е во Сленг.. Не знам точно!!
Само не ме фаќајте за збор дека се тие!!
Само кербер има врска со T.H.C колку шо знам јас...

Абе само нека продолжат да си пеат и да имаат вакви откачени песни и тогаш следна година нив ги праќаме, бар нема да ни бидат анонимни веќе
А може ли некој во целост да го објасви текстот од ОРОТО?

Абе текстот нејкеш да го читаш многу е беден и не е толку битен во песнава.:wink:

„Сленг“
BC2643904AFDD44BA579392086A941B2.jpg

Можеби ќе продолжиме како група
„Се собравме заради ’Евросонг‘ - поединечно негуваме поинакви видови музика, но самиот факт дека ’Генгста оро‘ влезе во потесниот избор беше мотив заедно да направиме нешто интересно. Според тоа како реагираше публиката во Универзална, успеавме во замислата и големи се шансите да продолжиме како група“.

Одлични и оригинални се :vozbud: првата песна им е ремет всушност да доста песни ако го слушате внимателно текстот,а оваа Евровизиската е оригинална на свој начин,го има и фолклорот и рапот на едно место :pos2: се надевам ќе продолжат дечкиве понатаму

само добра песна имаа нишо поише ... дај боже да бидат најдобри :)

абе не ги фурајте многу ќе видиме понатака шо ќе напраат...ако напраат

Сега слушам и спот ќе правеле за песната и ќе продолжеле сите заедно да функционират понатаму како група

Na Sleng pesnata im bese suuuper, mene mnogu mi se bendisa takva pesna treba za evrovizija, ali na Next Time bese najdobra imaa najenergicen nastap si ja zasluzija pobedata!!:smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom