Скршена матична плоча на лаптоп

• Креатор на темата Креатор на темата Dr.House
  • Време на започнување Време на започнување
А не е под гаранција дека го отворив мислејќи дека фрката е до лошо поврзаните рам плочи
Не сум сигурен, ама мислам дека до рамот на тој лаптоп имаш пристап и без да ја изгубиш гаранцијата.

Мониторот не се пали воопшто и компјутерот прави дупли звук (beep) како кога држиш повеќе од 3 копчиња..
А не е под гаранција дека го отворив мислејќи дека фрката е до лошо поврзаните рам плочи
Зашто не го носиш на сервис човеку?

Мониторот не се пали воопшто и компјутерот прави дупли звук (beep) како кога држиш повеќе од 3 копчиња..
oh well... great...

beep кодот е покојна матична, ако едвај се пали и ко ќе проба свири, матичната е покојна...

Ако ITD нејќат да ти го поправат под гаранција, носи го во К2 Лаптоп, дечките се супер, од искуство, и сосема фер се.

http://k2laptop.com/

Нема поправка од струен удар. Мене ми рикна ПЦ од струен удар и матична и рам ми отиде. Поправката ме чинеше скоро како нов ПЦ, и решив да доплатам и да си земам ново.
Инаку, дали во штекерот кај ти е вклучен лаптопот на полнач имаш некој вид на осигуравувач од прејак напон? Ако немаш би требало да си набавиш, затоа што е заебано без тоа да се користи ПЦ, се дешава да дојде прејак напон и да преебе некој дел.
Како би можел човек да се зашити од струен удар? Би можело ли со UPS?

Како би можел човек да се зашити од струен удар? Би можело ли со UPS?
Да, тоа е најсигурен и најдобар начин. Имаш и други начини, еден е со продужен кабел(специјален) и еден со еден осигурач на штекер се става, не им ги знам имињта sry.

Decki,zemav denes eden lap top (kolku za internet) Sony Vaio PCG-GRZ660,kako sto znaete postar model na Pentium 4 ama ke vrsi rabota za internet,inace nemam polnac za nego i zemav od eden drugar isto od lap top 19.4V,i go povrzav so zici kako sto treba plus na plus minus na minus,arno ama lap top ot ne dava znaci na zivot,ne sveti ni dioda za baterijata deka se polni,jas so moeto iskustvo mislam deka e maticnata ploca otidena,vie sto mislite?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom