Скопско vs. Златен Даб

• Креатор на темата Креатор на темата Lincoln Burrows
  • Време на започнување Време на започнување

Најдобро македонско пиво

• Вкупно гласачи
    304
Добро, се занесе малце, сега врати се во реалноста:)
Брат не се губи, кажују ти што ми вика енглез, а не ја.
За мене амстел е најјачи па тк скопско.
Иди пини си даб ра повратиш малце : D

Плисни го со вода наредниот кој ќе ти каже таква бесмислена глупост.

Пред недела дена пиев Скопско во пластика и во неделата пиев Даб во пластика, Скопското е светлосни години пред Дабот. Некако Дабот им е негазиран, ко изветреан да е...
Па за да не ти се дуе стомакот како на трудница и поссле секоја голтка да не одиш во тоалет

Вистина Скопсково од кај 2011 година навака го расипаа со вкусот, којзнае што му направија матер му ебаа. Иако сега последниве 6 месеца како подобрено ми делува, не ме дуе со толку и го има она газирано режење. Може е ради и периодов, ќе видиме во зима како ќе тера.

Дабов има одличен напредок али пак... Изветреан, киселкав вкус не ми е мерка за добро пиво. Прелесно за мојата вкус.

Повеќе би одел со Амстел или Лашко. Али помеѓу овие две пак идам со Скопско зашто ми е повеќе пиво од Дабчето.

Скопско единствено може да се споредува со Старопрамен, зборам за стакло. Инаку од лименка и пластика ми е одвратно секое пиво. Али затоа едно ѕидарско скопско, оладено у ледомат, камен ладно на горештиниве на екс го мавам. Порано фаворит ми беше едно битолско Кембах, па после ја затворија пиварата, па ја отворија пак турци ама срање беше пивото. Го немам видено сега.

Па дали сте ви сфи нормални,што викате дека даб е боље. Значи нема могуќе. Викаф дека за укус не се дискутира, ама даб не е укус, даб е жабокречина,санитарна мочка,кисела јува,покварена проја...

Ај да глеамо од овакф аспект.
Странци пиеф пиво како луди,енглези наприемер,германци,холанѓани,па и амери рокаф али они и виски гмечиф. Значи они имаф набилдано пивско искустфо, путуеф по сфет и пиеф сфакакфо пиво. Абре веруе ли ви се они плачеф за наше скопско,жалиф што не е њино. Значи сто процентна бројка од туристи куде мене на работу пиеф скопско. Значи наручуеф га без да прашаф дали има друго.Само скопско. На еднога енглеза што седе неколко дна куде нас у хотел, сфак дн му давасмо различно пиво да дегустира, скопско,староградско,туборг и даб. Значи кажа дека сфе е срање а скопско е врф, боље од хајнекен и мноо други јаки сфетски брендови.
Значи немој да се правите поголеми пивари од странци, људи у године,прошетани пивари, сс пивски стомаци, цистерне пуштиле испод цицке,буре за точење над полоф орган.
Немој да се навредите, али како ке оцените дека даб е боље кд сте испиле шеснаес лименке у живот
Па ја пред едну недељу кд пи даб, одвај га гл'таше,кој гадан укус леј, јутре и повраќа и глаа ме болеше.Даб ццц, најгадно пиво, мизерија.

Не се замлатуј молим ти се.

И јас сум амстел фан, али последно коа порачав и ми го донесоа овоа срање, ми се скрши филм за амстелов во зелено шише. :pov:
7XiCgK2iTtbn.jpg

И јас сум амстел фан, али последно коа порачав и ми го донесоа овоа срање, ми се скрши филм за амстелов во зелено шише. :pov:
7XiCgK2iTtbn.jpg
Ова е Амстел премиум, и поинаква е амбалажата, обичното има друга амбалажа.

До пред 3 месеци Дабот беше доста добро пиво за пиење, сега едноставно смрди на нешто како киселина, додека Скопското бајги го поправија последниов период, плус Скопско точено е светлосни години пред Дабот точен или Туборг.
Пробајте Јелен, доста ок пиво, пивко е, не дуе. Амстел е ок, топ пиво а 20 денари разлика од другиве погоре.

Sent from my Xperia SP using Tapatalk
Ова истово го приметив, бре мајката. Скопското го оправија, а во ист период Дабот почна да ми станува кисел на вкус. Којзнае што се дешава :)

Не се замлатуј молим ти се.
У коју смислу се замлатују? У врску сс скопско или даб. И не ми се моли : D
Ма што сакаш збори за скопско, али не ме убедуј дека даб е убаво пиво. Најгадно на сфет

Ја мислу дека ти си дуваш горско пред коперацију : D

У коју смислу се замлатују? У врску сс скопско или даб. И не ми се моли : D
Ма што сакаш збори за скопско, али не ме убедуј дека даб е убаво пиво. Најгадно на сфет

Ја мислу дека ти си дуваш горско пред коперацију : D

Ти да не дуваш па нешто си забегаја.:D
Од два понудени одговори бирам Даб,а Горско само ако ми дадев негде,јбг,на гости неможеш да бираш.

Ти да не дуваш па нешто си забегаја.:D
Од два понудени одговори бирам Даб,а Горско само ако ми дадев негде,јбг,на гости неможеш да бираш.
А да ти дадев скопско ќе га одбиеш кд ќе ми дојдеш на гости?Или ќе тражиш дабче?

Даб е закон и немој да га ругате

А да ти дадев скопско ќе га одбиеш кд ќе ми дојдеш на гости?Или ќе тражиш дабче?

Даб е закон и немој да га ругате

Не бирам пиво,само ладно да е :D

Интересна му е рекламана на скопско со бендовите. Еве пример ми се појави желба да си купам со Мугер Фугер :D Интересна креација на шишето.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom