Скопско vs. Златен Даб

• Креатор на темата Креатор на темата Lincoln Burrows
  • Време на започнување Време на започнување

Најдобро македонско пиво

• Вкупно гласачи
    304
Не би рекол. Пиеш две скопски и стомакот ти отекува како на трудница. Не е пиво кое можеш да си го пивуцкаш цел ден. Од друга страна, Дабот во стакло е феноменално пиво, таман газирано и лесно за пиење. Лименката на Дабот не е ништо посебно.
Инаку, ете конкретно во ресторан Лира, Дабот е веќе поскап од Скопското. Менаџерката вели дека Дабот го гази Скопско во продажба:)
Далеку е Скопско од "некаде со Дабот". Не знам во која смисла алудираше, ама во ништо не се слични, т. е. во секој аспект се неспоредливи.[DOUBLEPOST=1438637250][/DOUBLEPOST]Почнувам да сумљам дека Скопска Пивара го има пуштено оној муабет "абе Скопското го оправија". Јас не забележувам дека нешто оправиле.

Затоа пак Амстелот им владее(y)

Не би рекол. Пиеш две скопски и стомакот ти отекува како на трудница. Не е пиво кое можеш да си го пивуцкаш цел ден. Од друга страна, Дабот во стакло е феноменално пиво, таман газирано и лесно за пиење. Лименката на Дабот не е ништо посебно.
Инаку, ете конкретно во ресторан Лира, Дабот е веќе поскап од Скопското. Менаџерката вели дека Дабот го гази Скопско во продажба:)
Далеку е Скопско од "некаде со Дабот". Не знам во која смисла алудираше, ама во ништо не се слични, т. е. во секој аспект се неспоредливи.

сакам да кажам дека е питко и не е горчливо, како порано едвај едно да можеш да испиеш, не ти отекува стомак и немаш други нус појави:D а дабот е добар за пијуцкање не мава у глава одма за разлика од скопско, имам приметено 2 скопски ме фаќа ептен а даб можам 3 па и 4 да испијам тек тогаш ме мава:D

Скопсконо ти е најскапано пиво, то не е пиво то е помија. Дабон е шестодевет пати посаглам од скоспконо.

Далеку е Скопско од "некаде со Дабот". Не знам во која смисла алудираше, ама во ништо не се слични, т. е. во секој аспект се неспоредливи.[DOUBLEPOST=1438637250][/DOUBLEPOST]Почнувам да сумљам дека Скопска Пивара го има пуштено оној муабет "абе Скопското го оправија". Јас не забележувам дека нешто оправиле.

Затоа пак Амстелот им владее(y)
Па ако сакаш нешто да пијуцкаш цел ден мајсторе земи цедевита...Се знае, пиво треба да е газирано и да рече...Дабот не е ни едното ни другото!

Имам приметено дека го расипаа скопското последниве години. Имам приметено и дека повеќето луѓе од моето опкружување преферираат Даб. Ама на мене некако не ми лежи вкусот на Дабот. Ич не ми лизга. Кога го пијам, обично го лигавам по саат време. За тоа време можам да испијам 3 Скопски. Затоа кога седам во кафич кој е снабдуван само од Прилепска пивара, обично нарачувам Туборг, кој ми е за нијанса подобар од Дабот.

Иначе темно Скопско ми е врв. У последно време највише тоа го пијам и по мое мислење е најдобро македонско пиво.

Горчи скопското бре,полно е цо2 и дува стомак како на трудница а после испиени 3-4 пива треба во тоалет да дежураш и не гледаам причина зошто толку го форсирате и наметнувате

Имам приметено дека го расипаа скопското последниве години. Имам приметено и дека повеќето луѓе од моето опкружување преферираат Даб. Ама на мене некако не ми лежи вкусот на Дабот. Ич не ми лизга. Кога го пијам, обично го лигавам по саат време. За тоа време можам да испијам 3 Скопски. Затоа кога седам во кафич кој е снабдуван само од Прилепска пивара, обично нарачувам Туборг, кој ми е за нијанса подобар од Дабот.

Иначе темно Скопско ми е врв. У последно време највише тоа го пијам и по мое мислење е најдобро македонско пиво.
Skopskoto gorci i duva mnogu :icon_lol: Ne mozes da najdes zamerka ni na Dab ni na Tuborg. Od Skopska pivara edinstveno Amstel so im vredi. :ајнапиво:

Пред недела дена пиев Скопско во пластика и во неделата пиев Даб во пластика, Скопското е светлосни години пред Дабот. Некако Дабот им е негазиран, ко изветреан да е...

Ако ви е за газирано пијте газиран сок или вода газирана,продувајте се со Co2.Битен е вкусот на пивото и да ја осетиш свежината од секоја голтка и да те осежи и разлади на вакви горештини.Не ми јасна логиката ако е погазирано подобро е.

До пред 3 месеци Дабот беше доста добро пиво за пиење, сега едноставно смрди на нешто како киселина, додека Скопското бајги го поправија последниов период, плус Скопско точено е светлосни години пред Дабот точен или Туборг.
Пробајте Јелен, доста ок пиво, пивко е, не дуе. Амстел е ок, топ пиво а 20 денари разлика од другиве погоре.

Sent from my Xperia SP using Tapatalk

Ако ви е за газирано пијте газиран сок или вода газирана,продувајте се со Co2.Битен е вкусот на пивото и да ја осетиш свежината од секоја голтка и да те осежи и разлади на вакви горештини.Не ми јасна логиката ако е погазирано подобро е.
Епа ти ако не коа ќе пиеш пиво атави си шеќер за да не ти биде газирано, грло ќе те фати...

Скопското горчи ако последен пат си го пробал пред 4-5 месеца. Поправено е сега, не хејтајте на празно :)

Јас скопско пиев вчера и пред некој ден. За вкусот немам замерка - ама тоа дека дуе - дуе премногу.
А темното го пробав еднаш и никад више.
Повеќе сакам даб во последно време, ама во продавнициве само скопското го ставаат во фрижидер. :mad: И баш затоа зимам Скопско...

Па дали сте ви сфи нормални,што викате дека даб е боље. Значи нема могуќе. Викаф дека за укус не се дискутира, ама даб не е укус, даб е жабокречина,санитарна мочка,кисела јува,покварена проја...

Ај да глеамо од овакф аспект.
Странци пиеф пиво како луди,енглези наприемер,германци,холанѓани,па и амери рокаф али они и виски гмечиф. Значи они имаф набилдано пивско искустфо, путуеф по сфет и пиеф сфакакфо пиво. Абре веруе ли ви се они плачеф за наше скопско,жалиф што не е њино. Значи сто процентна бројка од туристи куде мене на работу пиеф скопско. Значи наручуеф га без да прашаф дали има друго.Само скопско. На еднога енглеза што седе неколко дна куде нас у хотел, сфак дн му давасмо различно пиво да дегустира, скопско,староградско,туборг и даб. Значи кажа дека сфе е срање а скопско е врф, боље од хајнекен и мноо други јаки сфетски брендови.
Значи немој да се правите поголеми пивари од странци, људи у године,прошетани пивари, сс пивски стомаци, цистерне пуштиле испод цицке,буре за точење над полоф орган.
Немој да се навредите, али како ке оцените дека даб е боље кд сте испиле шеснаес лименке у живот
Па ја пред едну недељу кд пи даб, одвај га гл'таше,кој гадан укус леј, јутре и повраќа и глаа ме болеше.Даб ццц, најгадно пиво, мизерија.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom