Skopje City Mall

• Креатор на темата Креатор на темата Бергер
  • Време на започнување Време на започнување
Има има гужва шеќерот да може и со вреќи ќе го изнесат. :tapp:
Знаат ли дека со попуст на два прозиводи ќе направат хаос човек и да сака нешто да си купи во друга продавница нема да може да влезе од насобраниот народ пред главниот влез. :гомце:

Зашто се служиш со Загреб, ене го Веро Центарот како чист пример.
Поретардиран дизајн, амин. :D

Вест гејт е неискористен ради високи цени за изнајмувања што има везе со Веро тоа?

Што е ова бе, у ССМ гужви како и внатре така и надвор, семафори не работаат, сообраќај регулира сообраќаец. За разлика од таму у Веро двајца без тројца. Ќе да цело Скопје отишло у ССМ : )

Што е ова бе, у ССМ гужви како и внатре така и надвор, семафори не работаат, сообраќај регулира сообраќаец. За разлика од таму у Веро двајца без тројца. Ќе да цело Скопје отишло у ССМ : )
Баш ги видов во Веро, како за време на Божиќ кога сите се по дома, а они мислат дека ќе направат 2 денари + профит.

Вест гејт е неискористен ради високи цени за изнајмувања што има везе со Веро тоа?

Се надоврзав на тоа дека "зјаел празен" центарот, попразно место од Веро Центаров амин, два фудбалски терени да сместиме на прв кат. :)

И уште една работа за фамозната Зара, цените се поскапи бидејќи имаме царина на текстил, што не е случај со Грција каде веќе 18 години немаат царина за текстил и цените се тие какви што се !

И уште една работа за фамозната Зара, цените се поскапи бидејќи имаме царина на текстил, што не е случај со Грција каде веќе 18 години немаат царина за текстил и цените се тие какви што се !

Aleluja, od koga zboram za ova deka carinite kaj nas se krenati do nebesa, ne ni se stranskite firmi krivi, od naseto si patime.

Епа ондак нека не се чуди државата коа брендов ќе се повлече од македонија,или македонците пак ќе си идат во солун да купуваат..нема ради патриотизам мајмун да ме прави некој.

Причина повеќе да одам на шопинг надвор од Мкд, нека размисли владата дали треба да стимулираат домашни вработувања во центрите или странски. Нека земат и нека ја укинат таа бескорисна царина.

Причина повеќе да одам на шопинг надвор од Мкд, нека размисли владата дали треба да стимулираат домашни вработувања во центрите или странски. Нека земат и нека ја укинат таа бескорисна царина.

Што мешаш вработувања, оваа инвестиција гледаме дека отвори нови работни места, плус тргна индустрија, градежни материјали, конструкции се што се работеше на проектов го работеа наши фирми и е ова одлично што се изгради, со царината проблемите се делумно и тоа што неаме абер од приближување до ЕУ и не се должи се на наша страна. Можат да намалат ама не и да укинат нешто слично како со зелениот картон што направија.

Што мешаш вработувања, оваа инвестиција гледаме дека отвори нови работни места, плус тргна индустрија, градежни материјали, конструкции се што се работеше на проектов го работеа наши фирми и е ова одлично што се изгради, со царината проблемите се делумно и тоа што неаме абер од приближување до ЕУ и не се должи се на наша страна. Можат да намалат ама не и да укинат нешто слично како со зелениот картон што направија.

Па токму тоа го зборам, оваа инвестиција отвори нови вработувања а регулативата (владата) ги дестимулира со ирационални царини. И те како се должи на наша страна, нека ги укинат царините, јас би бил презадоволен да купам парче облека кај нас отколку кај Грците/Бугарите по иста или приближно иста цена.

Со царините се штити домашното производство од увозот.

Со царините се штити домашното производство од увозот.
А што бренд имаме ние од домашно производство?

Турската роба е домашна? Кинеската? Битсиани?

Домашното производство извезува во најголем дел, барем така мислам, ако сум грешка нека ме поправи некој.

А што бренд имаме ние од домашно производство?

Турската роба е домашна? Кинеската? Битсиани?

Домашното производство извезува во најголем дел, барем така мислам, ако сум грешка нека ме поправи некој.
Извезува ко полупроизвод, на тоа мислев.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom