Skopje City Mall

• Креатор на темата Креатор на темата Бергер
  • Време на започнување Време на започнување
Пфф јас мислев бесплатно може да купуваат оно влезот бил бесплатен штета :confused: , инаку сите пензионери од домот ќе беа мои баба и дедо. :icon_lol:
На секој час ќе ги носев со кола и ќе ги враќав и ќе им дадев слика што треба да ми земат. :D
Инаку колку пари е влезот?

Јас и така ќе бидам у туѓина изгледа до понеделник немам намера да идам, покољ е, идев накај факс прееска и повише луѓе имаше од концерт на Мадона.

А што е финтава со ова со пензионериве, не ми отвора линкот од овој нет :S

СИТИ МОЛ БЕСПЛАТЕН ЗА ПЕНЗИОНЕРИТЕ ВО ВТОРНИК И ПЕТОК

:pos::pos:

Боже, Старбакс за џетсетери, за чекирање...:facepalm: Какви муабети... Ви текнало дека доколку отворат ќе одат луѓе таму за првичната намена - а тоа е преубаво кафе со секакви вкусови?:confused:

Или ајде само да се исплука бренд, затоа што е бренд. Јас немам намера да јадам во Бургер Кинг, па не го потев за тоа на темава, а повеќето што паднаа на гз заради Бургер Кинг, први го исплукаа Старбакс иако истото не се ни отвори во Македонија. o_O

Бог да чува и да брани. :rolleyes:

Оуууу... А колку е влез иначе?

E тоа не знам,ама од самата помисла дека се наплаќа влез во трговски центар ми се сере...извини на израз.

Фала Богу дека е зафрканција али не би било лошо да наплаќаат влез за пензионери гарант тоа ке ја намали гужвата малце малце :)

А БЕ НЕМА ДА СЕ НАПЛАЌА - ЗАФРКАНЦИЈА Е! :mad:

Не викај бе,сите читаме :P

Иначе за погоре да те цитирам во врска со чек ин-от...види во логиката на луѓево во Македонија е дека ако напраат чек ин од некое место,со тоа аУтоматски се фаци.
Зошто бе увек се чекнуваат кога идат на кеј на кафе или да јадат,идат да го испијат кафето или да се најадат или да знае пола Скопје кај се,со кој се што праат,како праат кога праат ?
Не не шетај сеа и ти,не зезај,зошто не се чекнат ако не па кога ќе идат на нива да копаат компири ?

Фала Богу дека е зафрканција али не би било лошо да наплаќаат влез за пензионери гарант тоа ке ја намали гужвата малце малце :)
This, post na godinata za mene :D

Не викај бе,сите читаме :P

Иначе за погоре да те цитирам во врска со чек ин-от...види во логиката на луѓево во Македонија е дека ако напраат чек ин од некое место,со тоа аУтоматски се фаци.
Зошто бе увек се чекнуваат кога идат на кеј на кафе или да јадат,идат да го испијат кафето или да се најадат или да знае пола Скопје кај се,со кој се што праат,како праат кога праат ?
Не не шетај сеа и ти,не зезај,зошто не се чекнат ако не па кога ќе идат на нива да копаат компири ?

Морам да викам, таков ми е гласот, пискав и со висока фрекфенција...:icon_mrgr:

А бе види, не ми е гајле кој што прави, дали се чекира, дали нема да се чекира. Гледам по форумов нон-стоп се збори за Бургер Кинг, КФЦ (или како и да е)... демек дај Боже да отворат вака така... Демек нема од таму да се чекираат? Ма од ВЦ ако сакаат нека се чекираат, мене не ми е гајле, кој шо сака нека прави.

Јас знам дека кафињата им се одлични, па какви додатоци има...мх, мх!

Ако некој му е мерак да се чекира, нека се чекира, слободен избор, не значи дека заради тоа треба да се хејта брендот. Ду ју андрстенд?:icon_mrgr:

Да де, пошто пензионерите се убиваат од одење во трговски центри...:rolleyes: Или да не пишува некаде дека во трговски центри само до 61 година смеат да одат?

А бе види, не ми е гајле кој што прави, дали се чекира, дали нема да се чекира. Гледам по форумов нон-стоп се збори за Бургер Кинг, КФЦ (или како и да е)... демек дај Боже да отворат вака така... Демек нема од таму да се чекираат? Ма од ВЦ ако сакаат нека се чекираат, мене не ми е гајле, кој шо сака нека прави.

Ако некој му е мерак да се чекира, нека се чекира, слободен избор, не значи дека заради тоа треба да се хејта брендот. Ду ју андрстенд?:icon_mrgr:
--- надополнето: 4 октомври 2012 во 13:45 ---

Да де, пошто пензионерите е убиваат од одење во трговски центри...:rolleyes: Или да не пишува некаде дека во трговски центри само до 61 година смеат да одат?

Се во ред тоа,ама јас ти кажувам какви се повеќето во Македонијава,едно време имав доста такви на мојот Фејсбук профил,чек ин од таму,чек ин од ваму,чек ин од онаму.
Абе не се умарај со чек ин бе да ти се серам во телефонот* помини си убаво со друштвото,го заболе некого петелот* каде си и со кого си.

Јас на пример,чек ин не праам никогаш каде и да сум,едноставно премногу ми е селски тоа лично мене,гледам да си поминам убаво со кого и да сум.

Верувај,ако се отвори Старбакс ќе ја видиш цела Македонија како има направено чек ин од таму,колку да видат останатите дека се таму,а не дека идат поради кафето или додатоците.Едноставно,таков народ сме,глумиме американци со сила.

*извини на израз :D

Да де, пошто пензионерите се убиваат од одење во трговски центри...:rolleyes: Или да не пишува некаде дека во трговски центри само до 61 година смеат да одат?

Веруј ми ништо не ме чуди во денешно време кај нас што се случува.Па уште ако им се погоди Carrefour ефтин за некој продукти ке видиш ти гужва :) :pos:

[quote="Ilumious, post: 5356399, member: 5041" А што е финтава со ова со пензионериве, не ми отвора линкот од овој нет :S[/quote]

Еве ти го ископирав, заебанција:D:pos:

Сити мол бесплатен за пензионерите во вторник и петок
Собранието на Град Скопје го усвои предлогот на градоначалникот, новоотворениот трговски центар Сити мол во вторник и петок да биде бесплатен за пензионерите. Градските власти со овој потег очекуваат директно да се подобри перцепцијата за куповната моќ на возрасното население.
Со 47 гласа за, 74 против и тројца оправдано присутни, Собранието на Град Скопје го усвои предлогот на градоначалникот Коце Трајановски, деновите вторник и петок да бидат бесплатни за пензионерите кои ќе го посетат трговскиот центар Сити Мол.
Освен драстичното зајакнување на куповната моќ, со оваа уредба се очекуваат и други бенефити за градскиот живот, како што е растоварување на гужвите во ЈСП во истоимените денови.
Сите пензионери од Скопје во вторниците и петоците ќе можат комплетно бесплатно да го посетат Сити Мол и истовремено, исто така бесплатно, неограничено да ги распрашуваат продавачките што им е најтазе и кога сабајле отвораат.
Како доказ за пензионерскиот статус ќе биде доволно да се искаже мислење дека ќе се расипе времето бидејќи вртат колената или да се даде некој друг лесен пензионерски пасворд.
Дознаваме дека градот ја разгледува и можноста во останатите денови, барем дел од производите од Сити Мол да бидат ставени на позитивна листа како и предлог закон цените да мора да бидат означени со поголем фонт.
Здружението на пензионерите го поздрави овој потег на град Скопје напоменувајќи дека надлежните треба да посветат особено внимание во Сити мол да не дојде до појава на промаја, која, како што е познато, е причина број 1 за насекираност кај возрасните лица.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom