Skopje City Mall

Член од
28 март 2006
Мислења
18.042
Поени од реакции
12.823
Инспекција во најголемиот трговски на балканот, најголемата инвестиција годинава? Тешко :cautious:

Даска, слатки, чорапи 6 за 100 и зелени банани... Осим еднаш за атер можда ќе појдам, толку. Не сум ни по гужвите ни по марките и далеку е

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Комшивка моја работи во трговскиов. Работно време и е од 8 сабајле до 1.30 по полноќ. Кажано и е дека ако не се допаѓа работното време, слободно да го напушти работното место. Затоа се бананите 28 денари и тоалетната хартија поефтина од другите. Пријавено е кај минестерот за труд и социјала инаку ама мене ме интересира дали има воопшто инспекција таму. Вакво нешто треба да се бојкотира спрема фирми кои постапуваат вака спрема свои работници.
Точно е ова вака генерално, другар мој отиде да работи таму на 2 недели, му кажале дека ќе биде 3та смена по 10+ саати мислам и ги одбил.

Z

zmej gorjanin

Гостин
Лон производство го сметаш за домашно? Не ме зафркавај Над 90% од текстилната индустрија ни е лон производство ни даваат од конец до материјал кај нас само работна рака и после гледаш тој производ во Германија 80 евра, а кај нас ќар 9000 плата и гратис пот. Ако не почнат да прават сопствени марки како што беше тетекст или други , нека ја укинат царината за текстил не можеме да се тепаме вечно со Кина во ефтина рака треба бренд и квалитет да правиме во тоа да се наптреваруваме само така можат да се покачат плати во текстилната индустрија и да станат попрофитабилни тие компании додека се тепаме за странци да работиме во лон прозводство да шиеме прашање е на време само дали за 3 или 5 години тие текстилни фабрики ке одат под клуч. Не мора да идеме подалеку во Србија го исфрлаат лон производството и почнуваат да си прават сопствени марки а не некој друг да им го јаде ќарот.
Фала што ми објасни како стојат работите, и прочитај ги наредните постови за сопствени брендови.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.548
Поени од реакции
18.957
Tocno tolku prijatel.
--- надополнето: 9 октомври 2012 во 00:13 ---

Очајот ги тера. Друго не знам што би ти пишал, гледам и на ова ке фатите сеир.
не фаќам сеир,да работиш 17 саата за 10 илјади е идиотизам поготово коа за такви ефтини плати моеш да најдеш работа на сегде низ малските продавници,па дури и во мк доналдс и да е пониска платата за 1-2 илјади они секад немаат работници..Па се исплати поише 2 работи да работиш него ова.

DarkLord

Невиден малер
Член од
27 јануари 2007
Мислења
941
Поени од реакции
247
Бургер Кинг коа се отвара бре?

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
не фаќам сеир,да работиш 17 саата за 10 илјади е идиотизам поготово коа за такви ефтини плати моеш да најдеш работа на сегде низ малските продавници,па дури и во мк доналдс и да е пониска платата за 1-2 илјади они секад немаат работници..Па се исплати поише 2 работи да работиш него ова.
Од кај ова дека МКДоналдс немале работници? Таму конкурирањето за работа е уште потешко.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.548
Поени од реакции
18.957
Од кај ова дека МКДоналдс немале работници? Таму конкурирањето за работа е уште потешко.
не ме зезај у мц доналдс конкуренција имало:icon_lol:ти зборам за оние на каса,баш пред некое време имаше реклама во ресторанот за пријавување на работници..Им бегаат работниците поради ниската плата и поради тоа што е неамбициозна работата(у цел свет се зима за пример за работа како последна опција,види на 9гаг мемиња колку има)..Можда за менаџерските позици е тешко.
Во секој случај дури и ова е подобро од тоа во керфур што го зборите,точно е дека тешко се наоѓа работа со убава плата ама за 10 000 да те држи 17 саата и да речеш дека нема боље е глупирање..

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Мобинг ради док људи спавају... (ако е точно)

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Комшивка моја работи во трговскиов. Работно време и е од 8 сабајле до 1.30 по полноќ. Кажано и е дека ако не се допаѓа работното време, слободно да го напушти работното место. Затоа се бананите 28 денари и тоалетната хартија поефтина од другите. Пријавено е кај минестерот за труд и социјала инаку ама мене ме интересира дали има воопшто инспекција таму. Вакво нешто треба да се бојкотира спрема фирми кои постапуваат вака спрема свои работници.
Баш ме интересира како успеа да ја најдеш кога цел ден е на работа :icon_lol:

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.787
Поени од реакции
4.039
Инаку пријатно ме изненади жената што работеше на каса, со доброто однесување. Така да, по мое мислење се исплати да отидете таму ако планирате да купувате повеќе. :D
Сигурно јас сум била :) :P
Јас работам во Карфур и ова нема врска.
Работното време почнува во 7, а навечер е отворено за потрошувачи до 10, ама дур да платат сите те фаќа и 11-12.
Смениtе се по 8 саати, со тоа што има и ноќна смена за да може маркетот да се намести за утредента, за да не остануваме ние дополнително.
Освен кафичите што работат до покасно - никој не е отворен после 10.
Ако конкретно зборуваш за Карфур - ти кажувам дека ова врска нема :) По мене се дереа зошто не сум си одела кога си ја чекав колешката да си одиме заедно.

Да бидеме реални - напорна е работата од гледна точка на тоа дека луѓето се напорни.
Сите сакаат да одат да пазарат таму, а кога ќе дојдат на каса на нас ни се дерат зошто чекале толку. Ко божем ја одмарам на каса, или си ги турпијам ноктите и сум решила да не работам дур не ми светне на паметот. -.-
Никој не ги тера да одат баш таму.
И не разбираат. Пишува на листови дека тоа што е на промоција може да се земе до 3 производи (нели да има подолг период и да биде достапно за повеќе луѓе), ама они се караат со тебе и зимаат по 20 кила шеќер, и 50 пива и 100 кисели млека.
И послем ќе дојдат да се жалат зошто нема веќе шеќер кога сме напишале дека е на промоција, требало да предвидиме колку ќе се потроши -.-
,асјдфочаскјдфајсбдфињудефнкбцф
Ме фрустрираат понекогаш.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Сигурно јас сум била :) :P

Јас работам во Карфур и ова нема врска.
Работното време почнува во 7, а навечер е отворено за потрошувачи до 10, ама дур да платат сите те фаќа и 11-12.
Смениtе се по 8 саати, со тоа што има и ноќна смена за да може маркетот да се намести за утредента, за да не остануваме ние дополнително.
Освен кафичите што работат до покасно - никој не е отворен после 10.
Ако конкретно зборуваш за Карфур - ти кажувам дека ова врска нема :) По мене се дереа зошто не сум си одела кога си ја чекав колешката да си одиме заедно.

Да бидеме реални - напорна е работата од гледна точка на тоа дека луѓето се напорни.
Сите сакаат да одат да пазарат таму, а кога ќе дојдат на каса на нас ни се дерат зошто чекале толку. Ко божем ја одмарам на каса, или си ги турпијам ноктите и сум решила да не работам дур не ми светне на паметот. -.-
Никој не ги тера да одат баш таму.
И не разбираат. Пишува на листови дека тоа што е на промоција може да се земе до 3 производи (нели да има подолг период и да биде достапно за повеќе луѓе), ама они се караат со тебе и зимаат по 20 кила шеќер, и 50 пива и 100 кисели млека.
И послем ќе дојдат да се жалат зошто нема веќе шеќер кога сме напишале дека е на промоција, требало да предвидиме колку ќе се потроши -.-
,асјдфочаскјдфајсбдфињудефнкбцф
Ме фрустрираат понекогаш.
:pos:
Тоа е направено за људски народ а не за некој што немал што да прави дома па изнакупил тоалетни за 3 генерации после него.

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.787
Поени од реакции
4.039
:pos:
Тоа е направено за људски народ а не за некој што немал што да прави дома па изнакупил тоалетни за 3 генерации после него.
Јас не можам да им се начудам на луѓево што сум израсната тука, а можам да замислам колку се чудат францизуве, бугариве и албанците што ни се дојдени на помош.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Кој бре купува повеќе од пет кила шеќер и две-три кисели млека, кај ги чуваат бре, трае ли кисело мелко повеќе од три дена, ауу не се нормални луѓето скроз.

Шо ти прави ова позитивната рецесија значи!

Kajgana Shop

На врв Bottom