Точно е ова вака генерално, другар мој отиде да работи таму на 2 недели, му кажале дека ќе биде 3та смена по 10+ саати мислам и ги одбил.Комшивка моја работи во трговскиов. Работно време и е од 8 сабајле до 1.30 по полноќ. Кажано и е дека ако не се допаѓа работното време, слободно да го напушти работното место. Затоа се бананите 28 денари и тоалетната хартија поефтина од другите. Пријавено е кај минестерот за труд и социјала инаку ама мене ме интересира дали има воопшто инспекција таму. Вакво нешто треба да се бојкотира спрема фирми кои постапуваат вака спрема свои работници.
Фала што ми објасни како стојат работите, и прочитај ги наредните постови за сопствени брендови.Лон производство го сметаш за домашно? Не ме зафркавај Над 90% од текстилната индустрија ни е лон производство ни даваат од конец до материјал кај нас само работна рака и после гледаш тој производ во Германија 80 евра, а кај нас ќар 9000 плата и гратис пот. Ако не почнат да прават сопствени марки како што беше тетекст или други , нека ја укинат царината за текстил не можеме да се тепаме вечно со Кина во ефтина рака треба бренд и квалитет да правиме во тоа да се наптреваруваме само така можат да се покачат плати во текстилната индустрија и да станат попрофитабилни тие компании додека се тепаме за странци да работиме во лон прозводство да шиеме прашање е на време само дали за 3 или 5 години тие текстилни фабрики ке одат под клуч. Не мора да идеме подалеку во Србија го исфрлаат лон производството и почнуваат да си прават сопствени марки а не некој друг да им го јаде ќарот.
не фаќам сеир,да работиш 17 саата за 10 илјади е идиотизам поготово коа за такви ефтини плати моеш да најдеш работа на сегде низ малските продавници,па дури и во мк доналдс и да е пониска платата за 1-2 илјади они секад немаат работници..Па се исплати поише 2 работи да работиш него ова.Tocno tolku prijatel.
--- надополнето: 9 октомври 2012 во 00:13 ---
Очајот ги тера. Друго не знам што би ти пишал, гледам и на ова ке фатите сеир.
Од кај ова дека МКДоналдс немале работници? Таму конкурирањето за работа е уште потешко.не фаќам сеир,да работиш 17 саата за 10 илјади е идиотизам поготово коа за такви ефтини плати моеш да најдеш работа на сегде низ малските продавници,па дури и во мк доналдс и да е пониска платата за 1-2 илјади они секад немаат работници..Па се исплати поише 2 работи да работиш него ова.
Бургер Кинг коа се отвара бре?
не ме зезај у мц доналдс конкуренција ималоОд кај ова дека МКДоналдс немале работници? Таму конкурирањето за работа е уште потешко.
Баш ме интересира како успеа да ја најдеш кога цел ден е на работаКомшивка моја работи во трговскиов. Работно време и е од 8 сабајле до 1.30 по полноќ. Кажано и е дека ако не се допаѓа работното време, слободно да го напушти работното место. Затоа се бананите 28 денари и тоалетната хартија поефтина од другите. Пријавено е кај минестерот за труд и социјала инаку ама мене ме интересира дали има воопшто инспекција таму. Вакво нешто треба да се бојкотира спрема фирми кои постапуваат вака спрема свои работници.
Сигурно јас сум билаИнаку пријатно ме изненади жената што работеше на каса, со доброто однесување. Така да, по мое мислење се исплати да отидете таму ако планирате да купувате повеќе.![]()
Јас работам во Карфур и ова нема врска.Комшивка моја работи во трговскиов. Работно време и е од 8 сабајле до 1.30 по полноќ. Кажано и е дека ако не се допаѓа работното време, слободно да го напушти работното место. Затоа се бананите 28 денари и тоалетната хартија поефтина од другите. Пријавено е кај минестерот за труд и социјала инаку ама мене ме интересира дали има воопшто инспекција таму. Вакво нешто треба да се бојкотира спрема фирми кои постапуваат вака спрема свои работници.
Сигурно јас сум била![]()
Јас работам во Карфур и ова нема врска.
Работното време почнува во 7, а навечер е отворено за потрошувачи до 10, ама дур да платат сите те фаќа и 11-12.
Смениtе се по 8 саати, со тоа што има и ноќна смена за да може маркетот да се намести за утредента, за да не остануваме ние дополнително.
Освен кафичите што работат до покасно - никој не е отворен после 10.
Ако конкретно зборуваш за Карфур - ти кажувам дека ова врска немаПо мене се дереа зошто не сум си одела кога си ја чекав колешката да си одиме заедно.
Да бидеме реални - напорна е работата од гледна точка на тоа дека луѓето се напорни.
Сите сакаат да одат да пазарат таму, а кога ќе дојдат на каса на нас ни се дерат зошто чекале толку. Ко божем ја одмарам на каса, или си ги турпијам ноктите и сум решила да не работам дур не ми светне на паметот. -.-
Никој не ги тера да одат баш таму.
И не разбираат. Пишува на листови дека тоа што е на промоција може да се земе до 3 производи (нели да има подолг период и да биде достапно за повеќе луѓе), ама они се караат со тебе и зимаат по 20 кила шеќер, и 50 пива и 100 кисели млека.
И послем ќе дојдат да се жалат зошто нема веќе шеќер кога сме напишале дека е на промоција, требало да предвидиме колку ќе се потроши -.-
,асјдфочаскјдфајсбдфињудефнкбцф
Ме фрустрираат понекогаш.
Јас не можам да им се начудам на луѓево што сум израсната тука, а можам да замислам колку се чудат францизуве, бугариве и албанците што ни се дојдени на помош.
Тоа е направено за људски народ а не за некој што немал што да прави дома па изнакупил тоалетни за 3 генерации после него.