Zaphod Beeblebrox
Поранешен покул Божино
Жичарата е проект кој треба да е пример за тоа што требаше да се прави со Скопје...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Јас кликам не ми се допаѓа, оно го става дека ми се допаѓаНаидов на оваа страна
http://sk014.com/
Можете да гласате за секој проект и споменик пооделно. Доста интересно, а и резултатите до сега што ги видов делуваат некако реално според она што сум го слушнал како мислење од други луѓе.
Јас кликам не ми се допаѓа, оно го става дека ми се допаѓа![]()
Наидов на оваа страна.
Јас кликам не ми се допаѓа, оно го става дека ми се допаѓа![]()
Некаде клика како што кликаш, али од десет споменици не ми се свиѓаат 8 ми ги изгласа демек ми се свиѓаат. Не се нормални значиНезнам што да ти кажам, не сум ја правел јас
Пред да ја постирам тука на темава беше 62% поддршка, сега е 53% .. веројатно ќе продолжи надолу
Направив груба сума на набројаните зданија и споменици и испаднаа 332 милиони евра. А и не се сите проекти набројани (пример жичатата фали).
Ако земеме дека километар автопат чини 1-2 милиони евра, испаѓа дека спичкале добри 170-330 километри автопат.
За многу години нека ни е Скопје 2014 г. и се надевам дека кога Македонија финансиски ќе зајакне ќе имаме слични проекти во сите македонски градој и села.
Ќе имате сега ко че те штават со уште еден бран поскапување на струја башка со алкохолот и сл. низ газ ќе ни го извадат проектот ама нема врска јаки газиња имаме како што изгледа. Дека е кичерај е башка муабет оти ќе почните да се вадите со муабетот дека е прашање на вкус и ќе ми се присере...
На апсолутното мнозинство граѓани на Скопје им се допаѓа проеткот СКОПЈЕ2014, за што најуверлив и неоспорен доказ е тоа што на последниве локални избори пред 2 месеци убедливо со 70% од гласовите победи политичката опција која го застапува и реализира проектов.
Македонија е планинска земја, па со оглед дека на нашиве планински автопати им требаат многу мостови и тунели, просечната цена на чинење на 1км автопат е 10 милиони евра и повеќе. Изградбата на автопатот Смоквица - Богородица во должина од 26,8 км чини 270 милиони евра.
Што да правиме со струјата кога сегашната опозиција ја продаде Дистрибуција на приватна фирма; проба сегашнава влада да воведе ред, меѓутоа следеше страшен притисок од ЕУ да не се чепка ЕВН.
На апсолутното мнозинство граѓани на Скопје им се допаѓа проеткот СКОПЈЕ2014, за што најуверлив и неоспорен доказ е тоа што на последниве локални избори пред 2 месеци убедливо со 70% од гласовите победи политичката опција која го застапува и реализира проектов.
Опозиционерските партиски војници можат да ја преплават Кајгана со свои коментари против Скопје2014, ама единствено тоа и можат да го прават во наредните 100 години , кога обичниот македонски народ од Скопје го бендисува проектов
За многу години нека ни е Скопје 2014 г. и се надевам дека кога Македонија финансиски ќе зајакне ќе имаме слични проекти во сите македонски градој и села.
Љубави го читаш битушанец? И ти беше таков пред две години, се срамиш нелиПа тоа ти е кога стално погрешно гласаш![]()