Скопје 2014 (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Принцезичка
  • Време на започнување Време на започнување

Дали го одобрувате проектот Скопје 2014?

• Вкупно гласачи
    593
На нов мост ќе се гради џинов.
Ќе имало и кафе бар.

Со овие пари на сите згради во Скопје ќе им сменеа фасада,срамота.
И пак во центар,абе стај го во луна парк човеку божји и онака луна паркот е за нигде !
ццц пак ќе кажам за овие пари на цел град ќе му ги сменеа фасадите,така поубав впечаток ќе се добиеше за градот од пет панорамски тркала,срамота во радиус од 200-300 местри се се гради а остатокот од градот пичи на пакистан ! Зградите се рапаѓаат овие тркала градат,пичка ви матер !
Чечк чечк да се пребројам после може да се кандидираш за градоначалник на Скопје :LOL:...
Значи од Влада до МАНУ има/ќе има 7 моста. 1. Гоце 2. Вртелешка 3. Камени 4 Уметност 5. Око 6. Тој кај Холидеј Ин (како ли да се викаше) 7. Кај МАНУ. 7 моста на нешто помаку од 1000 метри течение на река.:) Или 1 мост на 100-150 метри. Ма ова го нема ни у Париз на Сена.

Што ќе ви е „Панорамско тркало“ кога од Кале гледано градот секој го има на дланка.

Многу лош проект ова Скопје 2014 тоа Бетонот на Кензо Танга боље е:)
943402_557088527663101_103659745_n.jpg

Преземено од https://www.facebook.com/Skopjeinfo.mk?ref=stream&hc_location=stream

A и женскава доаѓа со проектот? :vozbud:
На проектот му личи ваква женска да се слика, што некоја не се слика на таа скокалницата кај опера и балет или кај Народна банка грдосијата или , или факсот на Дракула кај Битпазар, или тоа студентскиот Гоце.:)
П.С Да и женскава иде во компет со проектот. И не е достапна на хејтерите на СК 2014:P

На проектот му личи ваква женска да се слика, што некоја не се слика на таа скокалницата кај опера и балет или кај Народна банка грдосијата или , или факсот на Дракула кај Битпазар, или тоа студентскиот Гоце.:):P

Токму така си е, ова не може никој да го побие.

Инаку, и јас сакав да се сликам на мостот, но не можев да издржам повеќе од 3 минути од тие истерувачите на комарци или што чуда и да се. Глава боли од нив! Мислам дека се поефикасни против луѓе отколку против мушички. Чудно ми е како никој не пишал за нив.

На проектот му личи ваква женска да се слика, што некоја не се слика на таа скокалницата кај опера и балет или кај Народна банка грдосијата или , или факсот на Дракула кај Битпазар, или тоа студентскиот Гоце.:)
П.С Да и женскава иде во компет со проектот. И не е достапна на хејтерите на СК 2014:P
Факсот е типичен пример за бруталистичка архитектура го има дури и во учебници за архитектура и е дел од некој концепт на тоа време...мене лично гоце делчев и комплекс факултети ми се поубави од МНР или Архиолошкиот музеј. По со стил се кој има индивидуалност и посебно ова е чист копи-пејст и без карактер...али нема везе стилот на Скопје 2014 не ми се допаѓа воопшто ептен излитено и клише ко ефтина турска серија е. Али тоа е мој личен вкус...дури и ова слика ми изгледа на реклама за некоја кола... како и да е не сум против проектот пер се туку само стилот е поприлично лош и не е по мој вкус...повеќе сакам модерна архитектура и нешто покарактеритично. Но да се гради нешто...како и да е боље е од пред 5 години...додуше и јавно веце да туре на полоштад кај фонтанта ќе беше прогрес...а кога сме кај клозети тоа го заборавија пак може еден барокен кенеф со писоар од месинг во бакарно-златна боја...али никако да им текне :)...на Скопје му фали мочална а не вртелешка најсериозно ова го зборам.

1.Факсот е типичен пример за бруталистичка архитектура го има дури и во учебници за архитектура и е дел од некој концепт на тоа време...2.мене лично гоце делчев и комплекс факултети ми се поубави од МНР или Архиолошкиот музеј. 3.По со стил се кој има индивидуалност и посебно ова е чист копи-пејст и без карактер...али нема везе стилот на Скопје 2014 не ми се допаѓа воопшто ептен излитено и клише ко ефтина турска серија е. Али тоа е мој личен вкус...дури и ова слика ми изгледа на реклама за некоја кола... како и да е не сум против проектот пер се туку само стилот е поприлично лош и не е по мој вкус..4.повеќе сакам модерна архитектура и нешто покарактеритично. Но да се гради нешто...како и да е боље е од пред 5 години...5.додуше и јавно веце да туре на полоштад кај фонтанта ќе беше прогрес...а кога сме кај клозети тоа го заборавија пак може еден барокен кенеф со писоар од месинг во бакарно-златна боја...али никако да им текне :)...на Скопје му фали мочална а не вртелешка најсериозно ова го зборам.
1. Факсот не од сега никат не ми се свигал како изгледа како катокомби ме потсеќа и уште таа бетон боја.
2. Не се согласувам со тебе од причина што не гледам ништо убаво во Гоце студентскиот ли комплекс факултети. Инаку зградада на Археолошкиот музеј изгледа многу убаво и моќно.
3. Нека помине некое време па ќе дискутираме дали е клише или не е , времето ќе покаже се секавам плаушник кога го направија истиве коментари како за Ск 2014 беа сега е едно од најспосетуваните места а некој што прват иде не знае дали пред 15 години е направено или пред 600 години. Или проектот со крстот на Водно вицови си правеа ,итн а сега ни е сосем природна работа а и странци кога ќе дојдат во Ск сакааат да идат кај крстот.
4. Уште од мал сум сакал од паркингот кај Холидеј ин па се до Нова Железничка тој потег да биде цел со облакодери. Мислам дека Аларова имаше некој сличен проект но ништо не искочи од тоа а сега гледам на тој потег обични згради од по 10 катаа смотаниве сакаат да прават. Но тука се согласувам со тебе.
5. треба јавни тоалети но ние како народ во принцип сме стока за хигена така да и да има јавно Вц пак во рамстор или сл mall би идел заради хигена , зошто кај нас ако е нешто јавно претптријатие тури му пепел матер ќе му ебат за брзо време. имаше под мостот Гоце Делчев јавен тоалет за брзо време матер му ебаа и на крај го затворија.

Многу лош проект ова Скопје 2014 тоа Бетонот на Кензо Танга боље е:)

Преземено од https://www.facebook.com/Skopjeinfo.mk?ref=stream&hc_location=stream

Танге, бетон, комуњари....нешо ќе потчуете од негде и тресете после без памет.....кој црн бетон на Танге, жити све?
Танге не е автор на ниту еден проект во Скопје (за жал), туку на урбанистичкиот концепт...
Како знаменосец на луѓето со изваден мозок (читај „љубители на 2014“) се гледа колку бараташ со дадената проблематика....што ли да се каже за другите :facepalm:

....и 100 000 000 000 000 е бољи „бетонот на Танге“ од „гипсот на паторот“.....

Танге, бетон, комуњари....нешо ќе потчуете од негде и тресете после без памет.....кој црн бетон на Танге, жити све?
Танге не е автор на ниту еден проект во Скопје (за жал), туку на урбанистичкиот концепт...
Како знаменосец на луѓето со изваден мозок (читај „љубители на 2014“) се гледа колку бараташ со дадената проблематика....што ли да се каже за другите :facepalm:

....и 100 000 000 000 000 е бољи „бетонот на Танге“ од „гипсот на паторот“.....

A зашто е бољи?

а„ ве? зашто да е болје ве? чу ли шо ти кажа човеко? скопие двеилиаду и чтрнаесе ки биде доказ за кредибилитетот на македонската нација и култура и така ки се бетонира со златен бетон македонскио идентитет
скоплие двеилјадиичетрнаесе врх на македонското искустфо и еманација на македонската художествена креација

а„ ве? зашто да е болје ве? чу ли шо ти кажа човеко? скопие двеилиаду и чтрнаесе ки биде доказ за кредибилитетот на македонската нација и култура и така ки се бетонира со златен бетон македонскио идентитет
скоплие двеилјадиичетрнаесе врх на македонското искустфо и еманација на македонската художествена креација

а? Шта си реко сунце ти јебем...:pos:

Значи толку детално се прочепка темава,што сега од бетонот ке преминеме на песокта.
Била речна,ситна...?
Ги искоментиравме и фотосесиите.
Богами проект на нивоу :D
Ако немале лугето шо да јадат,битно да сме имале на што да се сликаат гостите кога ке дошле.
Па тие ке потрошеле некое грошче а со тоа ке сме го зајакнеле туризмот,и оп,од двопек ке преминеме на тост со брзина на светлината.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom