Skoda Superb

• Креатор на темата Креатор на темата C i M
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
16 март 2009
Мислења
41
Поени од реакции
0
skoda_superb_front.jpg
vw_phaeton_06_4_RT.jpg

Dobivas limuzina za 20000 evra sto e mnogu eftino.

Колку Октавијата што е Пасат, толку и Супербот е Фејтон...

Ако некогаш во животот купувам нешто од Волксваген групацијата, тоа ќе е дефинитивно Шкода.

Малку е нескладно градена (посебно задниот дел) и моторот 1,4 на толкава кола незнам како ќе се однесува ама за тие пари дефинитивно е добра понуда

Mоторот 1.4 е со две турбини и има 120 к.с. Малку е послаб од 1.8 турбо сто го имаа на Пасат

Имам возено таква со 1.4 турбо и пријатно ме изненади...за културно пензионерско возење и сосем ОК...за нешто покурназ...не е...

Ако Голфот не го сакаш, тогаш Шкодата треба да ја мразиш:helou:

Да не беше комунизмот...Шкода ќе беше сега светлосни години напред пред Волксваген.
Јасно ми е дека современиве Шкоди се всушност Волксвагени во срцето, ама имаат голема традиција.
Затоа би одел на Шкода.

Mоторот 1.4 е со две турбини и има 120 к.с. Малку е послаб од 1.8 турбо сто го имаа на Пасат

Американците имаат една мудра мисла: There's no replacement for displacement (нема замена за зафатнината)

Џабе турбини ако нема добар обртен момент плус тоа секогаш постои турбо дупка кај таквите мотори. Голема е ова кола па уште товаерна по угорнина како ли ќе оди.

Да брзо развива до 130 - 140 ама нагоре од тоа е мн трома ја имам дома со потришња е некаде 11 градска

Американците имаат една мудра мисла: There's no replacement for displacement (нема замена за зафатнината)

Џабе турбини ако нема добар обртен момент плус тоа секогаш постои турбо дупка кај таквите мотори. Голема е ова кола па уште товаерна по угорнина како ли ќе оди.
Турбо дупката не се осеќа многу...напротив...ама си сака гас...

Супер(б) кола! :)
Инаку, и јас би бирал Шкода пред Фолксваген.

Постарата верзија на Суперб повеќе ми се свиѓа, новава некако назад не ми штима, не е во склад.

Да не изигравам шериф:kesa: ама мислам дека оваа тема и темата за Шкода Јети треба да бидат споени со главната тема за Шкода(првиот линк)

http://forum.kajgana.com/showthread.php?t=10103&highlight=%D8%EA%EE%E4%E0&page=5

Темата за Шкода Јети

П.С да не ја трујам темава со други други коли освен супербот сакам да кажам дека излезена е нова Шкода Октавиа....

03.jpg

04.jpg

14.jpg

Мене овие коли одсекогаш ми се свигале незнам зашто изгледа дека од мали нозе се возам во Шкода.Новава има нешто поблага предница од Супербот изгледа посмирено,задницата иста како на претходниот модел со мали промени...Ипак ми се свига.:pipi:

ЕДИТ-Незнам зашто линкот од темата за Шкода Јети не ме води дирекно до темата....точно е копиран неколку пати пробав....

едит-Склопив некако....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom