Ски скокови

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
Одлични Германците денес. Очекувам Фрајтаг топ 5 сезонава.
Андреас Велингер и Словенецот Хвала за некоја година исто на врвот доколку продолжат со ваквите перформанси.
овај Велингер колку години има? ме изнанади дечкото..одлични перформанси

овај Велингер колку години има? ме изнанади дечкото..одлични перформанси
17 е. И вчера заврши во топ 5. Германците полека полека пак одат кон врвот како во времето на Свен Ханавалд.

17 е. И вчера заврши во топ 5. Германците полека полека пак одат кон врвот како во времето на Свен Ханавалд.
Да не мислиш како во времето на Мартин Шмит?

Може сум ги помешал, не се сеќавам најубаво. Мислам дека Малиш и Ханавалд се бореа тогаш за врвот.
Мислев на времето кога беше во врвот Шмит, а тоа е после 2000 година, а Ханавалд беше предтоа, Малиш е некоја година после нив.
Ханавалд
Шмит
Малиш
Така некако одеше владеењето. Во натпреварувањата имаше и некој блесок и Примош Петерка, воедно и мој фаворит тогаш, после тоа го снема..

Мислев на времето кога беше во врвот Шмит, а тоа е после 2000 година, а Ханавалд беше предтоа, Малиш е некоја година после нив.
Ханавалд
Шмит
Малиш
Така некако одеше владеењето. Во натпреварувањата имаше и некој блесок и Примош Петерка, воедно и мој фаворит тогаш, после тоа го снема..
Сега проверив на википедија и видов дека Ханавалд 2002г. освоил златен медал во Хараков. Тука некаде почнав и да следам ски скокови па може тоа ми останало во памтење, затоа сум го смешал со Шмит.

Шлири
Фројнд
Кофлер
Моргенштерн
43мајсторот :)

Да не мислиш како во времето на Мартин Шмит?
Ханавалд беше подоминантен, Шмит секогаш го јадеше од Јане Ахонен :icon_mrgr:
Колку години не сум следел у пм, а ко помал колку бев напален :facepalm:
Баш прееска гледам имаше женски ски скокови. Зошто не се сеќавам дека порано имало ваква дисциплина во женска категорија :eek:

Мартин Шмит беше едвај две години доминантен во Светски куп,и то една по една кога го освои.Ханавалд беше во заден план,никогаш не освои Светски куп,но беше по атрактивен скокач од Шмит,со сигрност.После следуваше Од Малиш и Ахонен ерата,појке на овој вториов,него ли на првиот,ама се јадеа добри 4-5 години само тие 2ца.Но,едно големо НО.....ова шо го имат Шлири достигнато,на 22 години,а го чекат пример,кариера до минимум 36 години (Касаи и со 41 е активен),пркосит на секаква реалност и логичност.Сигурно ќе бидит првиот скокач што надминал 50 победи во СК,а ако останит здрав,ништо чудно да бидит првиот ски скокач што надминал,или бар стигнал до 100 победи.Му фалат поединечни злата од ЗОИ,иначе,уште од сеа ќе го прогласев за бест евер,иако имат уште дооооолга кариера пред него :)

Ханавалд беше подоминантен, Шмит секогаш го јадеше од Јане Ахонен :icon_mrgr:
Колку години не сум следел у пм, а ко помал колку бев напален :facepalm:
Баш прееска гледам имаше женски ски скокови. Зошто не се сеќавам дека порано имало ваква дисциплина во женска категорија :eek:
Има и женска категорија, 2-3 години е ми се чини, а ништо чудно и да беа во Ванкувер на последната Олимпијада, 2010 година.

Овие што се бават со спортов имаат мадиња. И машките и женските :cuc:

Мојот човек Нориаки Касаи , скикокашкиот Рајан Гигс , скока ли уште?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom