S
Stivie G
Гостин
Мило ми е што победи Шлири, еден од 3 фаворити ми е, Кофлер не го сакам, инаку Штох и Фрајтаг разочараа поготово првиот
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не реков дека се слаби, туку дека се досадни.најаки се... ќефо ми го напрај Грегор
Колку скокна Шлири...и кој беа првите 5 ?![]()
Даваат.Ништо не е исто без Адам Малиш
п.с. На Eurosport даваат?
Прво би рекол реланост одколку традиција.Австрија имат низа од,па да речам стари волци (Кох,Лојцл,Кофлер).. млади,но искусни скокачи (Морги и Шлири) ...и произведвит нови,еве го сеа излезе Давид Заунер.Германија од времето на Шмит и Ханавалд,немала некој подобар скокач.Урман и Нојмаер неконстанти многу,Бодмер пред 2 години малце влезе во првите 10,али го снема.Сега Фројнд,фала богу им е носечка снага,но е сам.Швајцарија е слаба,Јапонија добро се држит,али освен Даики Ито,не гледам некој друг шо мојт да им парират.Полска без Малиш,само со Штох,тешко...Чешка оваа година имат мн нови и млади,а гледам и добри,така да мојт да се искалит некој добар скокач од ниф.Но во наредниве 5-6 години,Австријци ќе се цело време на тронотСекоја година австријец победува на новогодинешната турнеја, тредиција стана.
Годинава се надевам дека Шлирензауер ќе победи.