Скејтбординг

• Креатор на темата Креатор на темата Mesaja
  • Време на започнување Време на започнување
Повторно почнав да возам скејт(од денеска)осовината на скејтот ми беше пукната... денеска нешто ја чепнав едно др и ја направив:):)после неколку месеци повторно на скејт ....До пред 1 или 2 год возев мн активно возев онака спиев на улица со скејт и потоа ми се скрши даската па едно др па престанав да возам па пак продолжив и мојата скјтереска кариера беше мн заебана :S:S:Sи така офф Колку непотребни работи кажав него нема везе ....
Инаку скејтот ми е Ламар и добар е онака мене искрено ми се свиѓа.....
Според мене Кралот на скејтот е TONY HAWK...Ма кој што сака нека збори ама за мене типот е ЅВЕР..иако Rodney не е за потценување но сепак Тони си е Тони:helou:
а од младинава највише го поштуем Рајан Шеклер иако во последно време ме разочарува си има некој испади типот мислам на повеќе Натпревари му се попушта некако..... Има на некој натпревари Ств е перфектен али на некој е тотално разочарување не заслужува ни да биде 3место ....Го стават 1 :S:S:S има уше еден младич со суканици тој 14 год има мислам исто феноменално вози( не ми текнува на име)

еве некоје клипче

паѓања

интересно за сите шо возат скејт

јапоснски типчиња прават партал

лудо!!!!

но комент!

јапанциве се ЛУДИЛО ЕЈ

Хах..возам скејт..стварно е кул еј..:smir:

Нанјпознатите (а можда и единствени :() професионални скејтерки-Ванеса Торес,Лаурен Перкинс и Лин Адамс Хокинс.Закон :music3:

Vanessa Torres
cleveland3crown_torres.jpg

Lauren Perkins
LaurenPerkins.jpg

Lynz Adams Hawkins
13SKATE_RHS_wideweb__430x227.jpg

малце фатена у незгоден момент...
Си ја забораила Елиза Стимер! таа вози мамата у пичка!
Мммм моите омилени даски....bLinD skateboarding bitchez!!!

B00024HLJM.01-A14LK0ZXSU0XON._SCMZZZZZZZ_.jpg

BLD035.jpg

BLD034.jpg

blind007.jpg

470.jpg

PAAAIAEJLCLOBMCK.jpg
Зиро растураат бе :)
Aбе крш у добра смисла!
Иначе spitfire се закон не смее уста да се отвори за нив...
Иначе највише поштуам ricta 35mm...
Ја имав Рикта тркали од Геоф Роули про модел х)
Тема поштуем. Би сакал да знам на шо опрема возите вие шо возите, еве ја мојата:

Deck-Birdhouse Tony Hawk Falcon 1
Griptape-Monkey Grip
Trucks-Royal
Wheels-Element
Bearings: Speed Demons Abec 5

Е сега, да не испаднам анален дрвач али имам некои мали корекции на твоите информации-lipslide не е слајд со носот, тоа е уствари boardslide само што таму идеш со оллие од нос а у липслајд идеш од оллие со тејлот, а со нос слајдање се вика (а како друкчие) noseslide. Презимето на Тони не е Alwa, туку Alva и тимот на Стејси не се вика Power Peralta туку Powell Peralta (пошо нели така се презива типчето). У секој случај, продужи да возиш! Нек не те плашат скршеници, у тоа е меракот!
Ај и ја да те поправам :)
Липслајд не е со оли од нос (или популарно речено НОЛИ) него лип слајд е кога ќе скокнеш (сеедно дали нормално или ноли) и тргнеш као за 180 оли, ја прескокнеш шипката со задниот дел од даската и го фатиш слајдот. Ако идеш со лицето накај шипката ондак лип слајд е коа ќе го слајдаш со лицето накај шипката (значи со лицето надоле да идеш по реилот) а борд слајд е ако го фатиш нормално, т.е со грбот да слајдаш. Неверуем дека ме свативте ама сеедно. Од опрема имав Риал даска, Индепендент и Тандер осовини, рикта тркала, после имав и санта круз даска и после немав пари и прекинав да возам х)

Здраво сакам да почнам да скејтам!Сакам да купам скејтборд не некој многу скап одкај 2 илјадарки колку да почнам да скејтам да научам што треба па после ќе глеам за други...во прилеп има мнооооогу добри места за сејтбординг само нема младина што вози скејтборди,па сакам малце да ја оживеам младинава иначе ролери се воза али не ми е интересно имам ролери ги возев прво имав силиконски после жилени али не е тој адреналин како со скејтборд да рокаш 50-50 да скокаш скали и такви зајебанции

Ако знае некој кај да најдам текст за скејтбординг,на македонски и едно 10 листа во Ворд да биде го частам шо сака :):)

лесно ли е да се научи да се скејта, онака да се возиш без
некој финти?

Дали сум единствено женско што скејта? :oops:
хаха... дефинитивно ова подобро ми е од возењето ролери, ма да тие се постабилни во секој случај..
скејтам веќе 3 години, првата година кога ми го дојсоја скејтот ми беше вау ама жив страв изедов дури да се пуштам...
среќа имам едно другарче искусен скејтер и ме ухода ама колку модрици имам по телото само јас си знам :D
сега планирам да си земам нов овој до него ми е поебан еднаш се скрши на средина среќа го попрајв ама плачи за нов.
За скоро ко ке си се подновам абе крш ке прам низ град :vozbud:

Да знам на Tony Hawk American Wasteland:D да гледам на ТВ и да играм игри со скејтбординг обожавам али да пробам in real life не сум имал желба

Па вака нов сум сакам да ме упатите што како .
Прво каде се има продамници во мкд гледав на интернет нешто во скопје 2-3 имало и 1 во битола,.па ако може да ми кажите каде точно во скопје , и ме интересира на друго место нема во македонија пример Охрид ...
Инаку гледав на ebay некаде 30$ најосновни па нагоре професионални ме интересира кајнас колку одат цените?
и ако купувам треба да има :
-штицата немора да е со слики може и едноставна.,
-да има "шмиргла " ,
-колцата какви треба да бидат ? силиконски или пластични .
-брендот... (по најшки марката ) немора да е марака ама јас да си прашам

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom