Скандалозно - А1: Нема во ЕУ затоа што не сакаме Хомо за Претседател!

• Креатор на темата Креатор на темата VOLK2234
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Леле новинарката еееееееј!!!!

Очај бе, очај. Толку да не се знаело шо да се напиши.

Ај на етничка база разбирам толеранција. Не треба да ни смета и треба да се промовира етничка толеранција.

Ама дека етички највозвишена работа е да се промовира хомосексуалност мало морген. Плус педер за претседател ни под разно, пошто по принцип педерите се најискомплексираните и најисфрустрираните дволични суштества. Е сеа некој таков дегенерик со квази модернистички идеи за геј паради да ми води држава, НЕ ФАЛА!

• Ми се допаѓа
Reactions: ada
народов ни е благо заостанат во поглед на припадноста и сексуалноста
Мене лично не ме интересира дали он е педер или таа лезбејка или има три жени или има швалерка
Мене ме интересира дали он ќе ја заврши работата како што треба,значи да е способен ,не ни вреди ништо ако претседателот е македонец,православен,стрејт и фамилијарен човек ако нема интелгенција и способности кои ќе ги стави во работа за доброто на оваа држава .

На балканов педер да води држава:pos2::pos2::pos2:....добро де, да ги баталиме грците од ова друштво, тие се изроди....

......но пак од друга страна погледнато...изгледа само педер може да се снајде помеѓу сите оние белосветски педеришта:kesa:

Sposobnostite na nikoj ne treba da se merat so negovata/jzinata seksoalna opredelna ili nacionalan pripadnost. Vazno e da bide Makedonski drzavjanini i da ja saka Makasonija, drugoto pa i nee e vazno

Izgleda sakale da instaliraat poinakov, pravicen sistem na vrednosti, kade covekot se ceni poradi toa sto e, poradi negovata inteligencija, cesnost, pravicnost,humanost, sposobnost, edukacija, a ne poradi toa so koj ide u krevet, kade se moli, dali vo crkva dzamija ili sinagoga, i dali e masko ili zensko.
A nekoi tuka nasednaa i si go kazaa svoeto, pretstavuvajki tipicen mentalitet za nisko razvieni sredini kako , pogolemiot del od Balkonot, Meksiko, Brazil, Africkite zemji itn itn, kade vladee tipicno shovinisticko macho opstestvo i kade sto "mazi" kako nekoi tuka gi "palat na klada" pederite,zenite gi cuvaat za ragjanje deca , i da gotvat po doma,sekoj koj se dvoi od mnozinstvoto e outsajder i treba da bide "izlecen" ili proteran, bidejki ne nosi ist broj gakji so mnozinstvoto, i ne si go brise nosot so rakavot od kosulata kako ostanatite :pos2::pos2:

Мене лично не ме интересира дали он е педер или таа лезбејка или има три жени или има швалерка
Мене ме интересира дали он ќе ја заврши работата како што треба,значи да е способен ,не ни вреди ништо ако претседателот е македонец,православен,стрејт и фамилијарен човек ако нема интелгенција и способности кои ќе ги стави во работа за доброто на оваа држава .

:zver: и тоа за двајцата. :aplauz:

Камо повеќе од нас да размислуваат вака, многу поспособни луѓе ке бидат на местата што ги заслужуваат.

Да не пишувам сто пати, бројте го и кај мене тоа што го напишале они двајца.

znaci za a ne e zaostanat treba da ima razbiranje za pederlak? devijantna pojava sto gi rusi moralnite normi vo opstestvoto za toa da ima razbiranje?

konzervativnosta ne e mana taa e doblest.

Значи до кај идат новинариве само за да накачат гледаност... свашта...
незнам штодруго да кажам...

да знаеш дека сметам дека си во право

znaci za a ne e zaostanat treba da ima razbiranje za pederlak? devijantna pojava sto gi rusi moralnite normi vo opstestvoto za toa da ima razbiranje?

девијатна не девијатна не казнива со закон што под дифолт не е девијатна
И огледало се сеќаваш како убаво се заебаа американците ,го осудија били бој поради моника па си избраа претседател лекуван пијаница со iq 90 кој бил просветлен од бога па сеа види што се случи од америка
Тој демохтистијанин поведе војна,им ги урнаа кулите близначки поради неговата неспособност(а сеа излегуваат,извештаи дека знаеле други агенции)
Важно е да не го прекршува законот и не значи дака ако е педер дека ќе воведе задожително сите у администрацијата и во образованието да бидат педери

Бркај си ја работата и гледај си го својот двор, а тие што треба да се грижат за туѓите дворови, гледај ги според способностите, а според тоа дали ќе се удвараат на син ти или на ќерка ти.

Се согласувам, но и Волк има поента. Иако јас лично би гласал за таков човек ако сметам дека е способен, и мене ме навреди тонот на новинарката кој е потценувачки и полн со омраза кон „примитивниот народ“, за разлика од цивилизираните Данци и Германци кои уживаат да избираат хомосексуалци за градоначални и тн. Не знам дали ја изгледа внимателно репортажата, но последните неколку реченици звучеа на уцена во стилот „ако вие примитивци не гласате за хомосексуалец, никогаш нема да влезете во Европа која всушност и не ја заслужувате“ (добро, не со тие зборови но во таа смисла). Како избирањето на хомосексуалец за претседател да е услов за ЕУ интеграција. Така барем ми звучи на мене, а мислам дека тоа му беше поентата и на Волк.

Транскрипција на последните неколку реченици:

...тешко дека во догледниве (години) некој хомосексуалец од соседството би седнал на претседателската фотелја. Но добро, тешки се и други работи, како патот до Европа. Таму германците бираат хомосексуалци за градоначалници. Во Данска ги прогласуваат за омилени зашто биле естети. А ние не мораме да брзаме со толеранцијата, и онака тој пат полека се оди.

Се согласувам, но и Волк има поента. Иако јас лично би гласал за таков човек ако сметам дека е способен, и мене ме навреди тонот на новинарката кој е потценувачки и полн со омраза кон „примитивниот народ“, за разлика од цивилизираните Данци и Германци кои уживаат да избираат хомосексуалци за градоначални и тн. Не знам дали ја изгледа внимателно репортажата, но последните неколку реченици звучеа на уцена во стилот „ако вие примитивци не гласате за хомосексуалец, никогаш нема да влезете во Европа која всушност и не ја заслужувате“ (добро, не со тие зборови но во таа смисла). Како избирањето на хомосексуалец за претседател да е услов за ЕУ интеграција. Така барем ми звучи на мене, а мислам дека тоа му беше поентата и на Волк.

Транскрипција на последните неколку реченици:

...тешко дека во догледниве (години) некој хомосексуалец од соседството би седнал на претседателската фотелја. Но добро, тешки се и други работи, како патот до Европа. Таму германците бираат хомосексуалци за градоначалници. Во Данска ги прогласуваат за омилени зашто биле естети. А ние не мораме да брзаме со толеранцијата, и онака тој пат полека се оди.

Поштуем. И признавам дека начинот на кој беше претставена проблематиката беше непрофесионален. Се согласувам со тебе дека има и друга начин на луѓето да им се даде информација и да се убедат дека треба да се ослободат од некои глупи предрасуди, без директно да се наречат, заостанати, примитивни, итн.
Ама во право се дека тој пат полека се оди. Прилогов е чекор во правилна насока, ама малку несигурен и трапав. Трапав во начинот на излагање на темата.
Со вакви чувствителни теми треба да се биде многу претпазлив како ќе се презентираат на обичниот граѓанин, бидејќи со лош избор на зборови може да се предизвика контра-ефект со деструктивни последици.

Преку таквото од педерите и нивните ебени права. Преку курот од трубење на глава како сме заостанати, ретардирани, дивјаци и преку курот од ЕУ.

Ако сакаат да го примаат во газот мене ме заболе.

Ако заради овој мој став ме наречат заостанат, ќе го сватам како комплимент.

Уште Батлер ни фали на кајгана, да ни ја активира онаа кампања.. Соочи се со разликите.....

Не, благодарам!!!

На педерите местото им е во психијатриските установи.

И брат ти би го пратил таму да беше педер? И ќе го остајш цел живот таму да скапува поради фактот шо нема да му се дигне на женска?

Знам дека е оф топик, ама не е единствениот.

Инаку, не, не е само до тоа. Ние не влагаме во ЕУ поради милион и една причина. Патот до ЕУ е долг (или бар така повеќето велат, ја мислам дека во ЕУ и те како има скапани држави шо се нишо подобри од Македонија...) и потребно е доста проблеми да решиме пред да не примат. Но, не можеме туку-така се да почнеме и да завршиме со хомосексуалноста. Да се почека прво да прифати народот дека ние не сме никаква најголема сила, не сме во позиција да кажуваме шо е право, а шо не, и нашата држава против сите други е една голема нула, па вие сфатете си го ко комплимент неприфаќањето на различни работи шо одамна се практикуваат во другите држави, радувајќи се дека сте придонесле во градењето на нулата. (ова колку да не речам милион у минус).

За хомосексуалец претседател, баш би ме интересирало шо ќе се случи ако изгласаат претседател кој случајно после некоа година иде аут оф д клозет. Толку ли лесно се препознаваат бре тие? Као сите да си зеле розови чанти, панталони залепени за нозете, трчаат ко женско, и имаат специфичен глас и изглед, аура која од далеку онака вришти педер. Јас како малолетник и не знам којзнае колку многу за политика (ај сеа фрлете ми го целото мислење аут дека е недостојно) ама знам шо значи да почитуваш човек без разлика на вера, националност, сексуална ориентација и раса. Да де, малце смешно изгледа кога ќе видиш државата ни ја води жена, а и самата помисла на албанец е, не! Македонска држава е и они се малцинство. Ама тоа е поради што ние самите направивме таа слика да изгледа смешна поради стереотипите шо ги имаме. Верувам дека и жена, и албанец, и педер, и црнец, се додека како претседатели работат во интерес на народот на државата состојбата може да се подобри. И не, далеку од тоа дека ако не биде некаков аутсајдер од стереотипите ќе биде нешто подобро, ама треба да се гласа за претседател според тоа што го направил и сака да го направи за држава , а не да се исфрла поради тоа што го прави во својот приватен живот. (се додека е во границите да не се повредува некој друг). :toe:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom