Скандал на Сител

• Креатор на темата Креатор на темата bube
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
4 март 2007
Мислења
698
Поени од реакции
137
Гласеше овака:

Куманово денеска го слави своето ослободување!
Ослободување од 5 вековното турско ропство, го прославија „Кумановци„ на местото Зебарник(10 км источно од Куманово кај турската гранична кула). На 26.10.1912 србите овде ја извојувале првата победа против турците, се разбира со Македонски доброволци во првите редови.

На собирот присуствуаа етнички срби од околните села, од Кумановци ни трага,сите што дадоа изјави беа со српски презимиња наоколу само српски знамиња и шајкачи.

Сител ова ново поробување и почеток на парчењето на Македонија ни го претстави како ослободување. На собирот присуствуваа и претставници од Украина и Русија и офицери од српската војска во униформа. Супер слика за паралела со Прохор Пчински и нашето чествување таму, и супер српска порака за Македонија регионот и светот.

Кој го дозволи ова и дали треба да очекуваме и грчка или бугарска војска да слави свое ослободување на заша земја?

Во здрави држави некој треба да се прости со кариерата........

Тоа е македонско ослободување,затоа што Куманово никогаш не било српско...А може помагале србите,па затоа слават заедно со македонците!

Немам коментар за ова. Го глеав прилогот и слично, но за бубе изнервираниот да ти кажам нешто. Сител ти е исполитизирана целата телевизија. На оној Латас уште му фали на чело да си пише дека е партиски определен. И премногу гледаат вести од цнн и ббц па се обидуваат да ги копираат па да коментираат свои мислења за целите настани. Но во нивни случаи тоа се дијалози, а не монолог на Латас. Ситуацијана можеби ја изместиле ја направиле и ја прикажале така? Ништо не знаеме затоа и не им верувам многу.

прилогот не сум го гледал ама од латас СЕ е можно.

Се "ослободи" Куманово во 1912 од Турците и падна под ново сега српско ропство.И зошто не се забрани славење на Забарданик(или како се викат),се додека не им се дозволи на Македонците слободно да слават во П.Пчински???

po eden kursum v celo......
Jas tolku znam da kazam.
Da bese ova vo nekoj drug grad odma bugarofilstvo ke bese, a vaka stom e za Srnbite treba da slavime osloboduvanje.
Ebati drzavata...

Auuuuuu... pa tamu ne e ni za odenje otstrana.
Truelo od zapoteni misici..
Ama pak polesno e za gagjanje.

Ova mozam da go prokomentiram samo so Balkan si e Balkan!!!
Site se osloboditeli, site se zrtvi,site se macenici,site se iskoristeni,site se pobednici, i taka natamu so eden zbor site se iskompleksirani so nivnata malenkost i taka resile site da izigravaat osloboditeli i pobednici.

Uste ednaska da kazam Balkan si e Balkan, prokleto si e prokleto!!!

:salut: :salut: :salut: :salut: :salut: :salut:

Да беа бугари вече ке имаше едно 200 постови ама нали са господарите и македончето си кути

Да беа бугари вече ке имаше едно 200 постови ама нали са господарите и македончето си кути

Абе Топорчо ај не се праи на удрен. Денеска заврши походот по стапките на Бугарската армија во Македонија кај Дојран 3 дена бугари со знамиња шетат како баштинија да им е земјата и никој ништо не им рече, а ти сега одма провоцираш. За походот питај дали ќе има казна , не за тие !

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom