Скандал на Евроњуз (Владата спие)

• Креатор на темата Креатор на темата bube
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
4 март 2007
Мислења
698
Поени од реакции
137
Македонија нема да добие датум за преговори затоа што ги фалсификувала последните парламентарни избори!

Најрелевантниот европски известувачки канал кој го следат повеќе од 400 милиони гледачи на повеќе од 15 јазици ја изрезили Македонија.
На последните избори каде опозицијата ја честиташе победата на власта и кадешто беа утврдени минимални неправилности, некој од Еврњуз си зема за право да каже дека се компелтно ФАЛСИФИКУВАНИ што било и причина да не добиеме датум.

http://www.euronews.net/de/article/30/10/2008/future-eu-enlargement-continues-in-fits-and-starts/

Македонија нема да добие датум за преговори затоа што ги фалсификувала последните парламентарни избори!

Најрелевантниот европски известувачки канал кој го следат повеќе од 400 милиони гледачи на повеќе од 15 јазици ја изрезили Македонија.
На последните избори каде опозицијата ја честиташе победата на власта и кадешто беа утврдени минимални неправилности, некој од Еврњуз си зема за право да каже дека се компелтно ФАЛСИФИКУВАНИ што било и причина да не добиеме датум.

http://www.euronews.net/de/article/30/10/2008/future-eu-enlargement-continues-in-fits-and-starts/
Izvni mozda angliski mnogu neznam ama ovoa ti sto go pisa kade e na sajtot???
Crvenoto mislam?

А која е можноста да се реагира во истиот момент кога нешто вакво е соопштено?

Имено во текстот пишува:
Die Begründung für das Nein an Mazedonien: Dem Land wird den Informationen zu Folge vorgeworfen, die Parlamentswahlen gefälscht zu haben.

Оправдувањето за “НЕ“ на Македонија: земјата да достави информации по следното обвинение, дека парламентарните избори беа фалсификувани.

Мислам дека и “оправдувањето“ сега е обликувано се со цел..да биде оправдание...т.е. покритие на педофилите, кога никој од нив претходно не истакна дека изборите биле фалсификувани ниту не обвинил за такво нешто.

Ово мисли дека сум комуњар..... ПУ......Пупупу.....

Ако некој текст не можам да го разберам го читам се додека не го разберам. А ако се сомневам во некој автор кликам на неговиот ник и гледам што ставови има. Овдека не се работи за партии туку за Македонија, а ако си прав Вмровец , заврти у штаб кажи им веднас Антонио да се јави во Евроњуз и да бара извинување за овој резил, да се поправи тоа што може да се поправи. А гробарите не ги дигај од пепел за нив не вреди да се дискутира а ако си малолетен нема што да бараш во политика додека не пораснеш, дотогаш учи!

The progress report criticised The Former Yugoslav Republic of Macedonia over its failure to meet the
political criteria, notably frowning on an election it held this year which was widely considered flawed.
flaw-измама, грешен, дефектен, фаличен =) A flaw is a defect, fault, or imperfection.

Најрелевантниот европски известувачки канал кој го следат повеќе од 400 милиони гледачи на повеќе од 15 јазици ја изрезили Македонија.​

каде пишува комплетно и зошто не навеле од каде тие знаат дека е фалсификувано? Ништо од лагата, веќе проѕирно е се.
Штом и европската унија е сега перманентно против сегашната влада, тогаш нешто има што е во корист на нас.

Die Begründung für das Nein an Mazedonien: Dem Land wird den Informationen zu Folge vorgeworfen, die Parlamentswahlen gefälscht zu haben.

Образложение зошто Македонија беше одбиена : Добиле информации дека парламентарните избори биле фалсификувани.

преведено, слушнале од трајанка дека фалсификувале на парламентарните избори и НИКАДЕ ниту пак дека се 100% сигурни дека е фалсификувано како што тоа ТИ го напиша и преувеличи.

наредниот пат преведувај точно и не лажи и не преувеличувај поради тоа што има овде други луѓе што знаат малце од малце германски.

Оправдувањето за “НЕ“ на Македонија: земјата да достави информации по следното обвинение, дека парламентарните избори беа фалсификувани.
Мислам дека и “оправдувањето“ сега е обликувано се со цел..да биде оправдание...т.е. покритие на педофилите, кога никој од нив претходно не истакна дека изборите биле фалсификувани ниту не обвинил за такво нешто.
:lud:
Ало бе...
Јас заедно со РУМЗ сериозна кладба сум губел за време на изборите...
и се заради тоа што дефакто дпм(б)не си додаде едни гласови.
Мене уво можда ме лаже,али око никад!!!!
И јасно ми беше уште тогаш дека над 61 пратеник ЛЕГАЛНО не може да добијат.

Е сега...
од Европа викаат:
Да си го платите рачунот.
И ко по обичај у Македонија,сите одбиваат да признаат дека рачунот е нивни.

А рачунот...и те како е ВАШ ...господа дпмне-овци.

Skandal i sto:)100% nekoj grk(sdsmovec) vraboten poturil nesto:)izborite bile falsifikuvani auuuuuuuuuu:)sto ne ke im tekne na euronjuz:pos2::pos2:

:lud:
Ало бе...
Јас заедно со РУМЗ сериозна кладба сум губел за време на изборите...
и се заради тоа што дефакто дпм(б)не си додаде едни гласови.
Мене уво можда ме лаже,али око никад!!!!
И јасно ми беше уште тогаш дека над 61 пратеник ЛЕГАЛНО не може да добијат.

Е сега...
од Европа викаат:
Да си го платите рачунот.
И ко по обичај у Македонија,сите одбиваат да признаат дека рачунот е нивни.

А рачунот...и те како е ВАШ ...господа дпмне-овци.

Ајде ..уговори кај твоите пријатели педеракисите...ако плаќаат..да идеме на нови вонредни избори..па да видиме кој лаже овде..
:salut:

HAHA:)Gwujo nacionalist i vladata nacionalisticka,izbori falsifikuvani,izolirani,severna koreja ,se sprema drzaven udar(radikalno dui i sdsm).sto ke bide sledno? Nese biraat sredstva i nacin dase dograbi vlasta.Jasno e kazano makedonija nesmee da se vika makedonija makedoncite nesmeat da bidat makedonci.aloooooooooooooooooooooooo komunjariiiiiiiiiiiiiiii mrs od makedonija i vashi slugi zemetesigi.:tapp:

Слушај не се правете партиски војници, немаше фалсификат на изборите. Јас како што знам сите прифатија победа/пораз.

СЕ ЕБ@Т СО ЗЕМЈАТА А ВИЕ АМИН!
БРАВО.
САМИ СЕКОЈДНЕВНО ЗБОРУВАТЕ ДЕКА ИМЕТО, ДЕ ИМЕТО И ПАК ИМЕТО А СЕГА ОТИ ЕУРОЊУС КАЖАЛ ТАКА И ТАКА Е.

Vo site ovie godini ovie izbori bea edinstvenite sto ne bea lazirani,kaj sto narodot konecno se razbudi i glasashe pravilno?Ova ne e politicka reklama tuku vistina!

каде пишува комплетно и зошто не навеле од каде тие знаат дека е фалсификувано? Ништо од лагата, веќе проѕирно е се.
Штом и европската унија е сега перманентно против сегашната влада, тогаш нешто има што е во корист на нас.

Образложение зошто Македонија беше одбиена : Добиле информации дека парламентарните избори биле фалсификувани.

преведено, слушнале од трајанка дека фалсификувале на парламентарните избори и НИКАДЕ ниту пак дека се 100% сигурни дека е фалсификувано како што тоа ТИ го напиша и преувеличи.

наредниот пат преведувај точно и не лажи и не преувеличувај поради тоа што има овде други луѓе што знаат малце од малце германски.

Toчно е само малце од малце разбираш германски, се вели дека изборите се фалсификувани. А ти докажи ми дека тоа тврдење не се однесува на целите избори. Што точно сум преувеличил?

Братот, репликата не беше за тебе него за детево горе со комуњарскиов клип.

Македонија ако не го тужи Евроњуз е навистина несериозна држава, извинувања се недоволни, избори денеска не се фалсификуваат ни во Африка, а па камоли ЕУ Држава кандидат.

Toчно е само малце од малце разбираш германски, се вели дека изборите се фалсификувани. А ти докажи ми дека тоа тврдење не се однесува на целите избори. Што точно сум преувеличил?

Братот, репликата не беше за тебе него за детево горе со комуњарскиов клип.

Македонија ако не го тужи Евроњуз е навистина несериозна држава, извинувања се недоволни, избори денеска не се фалсификуваат ни во Африка, а па камоли ЕУ Држава кандидат.
како прво пишуваш со фонт 20ка и тоа одма ствара АУУУУУУУФ, лесно манипулирање на оние кои што не се добро упатени... како второ употребуваше зборови кои што воопшто не ги пишуваше на тој сајт, како трето да беа навистина фалсификувани ќе имаше џенкови прво кај нас и ние ќе знаевме. НАЛИ?

Ние во Македонија не сме веќе толку ретардирани да не знаеме дека вината е кај нас поради тоа што сме Македонци.

ај не ми реплицирај те молам, ме мрзи да се повтарам нон стоп. Да потпишеме дека се откажуваме од идентитетот за 1 ден ќе влеземе во тоа посрано ЕУ.

поздравче :helou:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom