Сите убави мисли ТУКА!

• Креатор на темата Креатор на темата АуРоРа
  • Време на започнување Време на започнување
[FONT=&quot]L'uomo è un essere straordinario. Non esistono cose buone o cattive ma pesnsieri buoni o cattivi. Forse gli esseri umani diventano pericolosi quando sono convinti ad aldilà di ogni ragione o dubbio da avere ragione. Pazienza, penitenza...[/FONT]

Don't be someone that searches, finds, and then runs away!

Sometimes you need to lose your old self to find yourself. But when you find yourself, don't lose yourself again...

Љубовта може да не однесе во рајот или во пеколот, но секогаш не носи некаде. Затоа секогаш биди спремен за патување.

A pessimist sees the difficulty in every opportunity, an optimist sees the opportunity in every difficulty!!!

Некои стихови од Петре М. Андреевски, едноставно ме фасцинираат:

*Ништо не е повидливо
и ништо не е поприсутно од твоето отсуство...

*Те барав, те барам во се' и сешто,но барајќи можев само да те сретнам,но не и да те најдам...

*Молњата што минува низ тебе во мене ce одразува
и јас живеам затоа што знам дека и ти живееш.

*Te барав секаде кај што мислев дека ќе поминеш,
од кај што изгрева до кај што заоѓа сонцето,
но ниедно светло до тебе да ме допрати.
Барем негде сенката да ти ја најдев заспана...

Victory is the absence of defeat, and survival is the ultimate ideology... No matter what is the sacrifice in this universe of infinite possibilities

♥ Господ имал 3 керки: Нада,Вера и Љубов.Нада се удавила у морето,вера ја зеле христијаните, а Љубовта останала да ги измачува младите !

Пред некој ден имав убава мисла у глава, сега ми ја нема.

♥ Господ имал 3 керки: Нада,Вера и Љубов.Нада се удавила у морето,вера ја зеле христијаните, а Љубовта останала да ги измачува младите !

Има и четврта: Мудрост. Таа била доволно мудра да не се покажува во јавност и да ја остават на мир ;))))

Љубовта е најскапоцениот подарок што можеме да го подaриме..

«Sometimes it's necessary to walk 1000 kilometers to find someone that's close to you.»

Make my enemy brave and strong, so that if defeated, I will not be ashamed!

Seek wisdom, not knowledge. Knowledge is of the past, Wisdom is of the future!

A brave man dies once, but a coward dies many times!

Tell me and I'll forget. Show me, and I may not remember. Involve me, and I'll understand!

Don't let yesterday use up too much of today!

Listen, or your tongue will make you deaf!

When you die, you will be spoken of as those in the sky, like the stars!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom