Сите прават анкети, ајде и ние...

• Креатор на темата Креатор на темата elninokv
  • Време на започнување Време на започнување

АКО ЗА ЕДНА НЕДЕЛА СЕ ОДРЖУВАТ ИЗБОРИ ЗА КОЈА ОПЦИЈА БИ ГЛАСАЛЕ

• ДЕМОКРАТСКА УНИЈА НА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 2 1,4%
  • ЛИБЕРАЛНА ПАРТИЈА

Гласови: 0 0,0%
  • С Д С М

Гласови: 20 13,8%
  • Д О М

Гласови: 3 2,1%
  • ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 65 44,8%
  • Д П А

Гласови: 1 0,7%
  • ДРУГА ОПЦИЈА

Гласови: 12 8,3%
  • НЕ БИ ГЛАСАЛ ВООПШТО

Гласови: 42 29,0%

• Вкупно гласачи
    145
  • Гласањето е завршено на .
Член од
8 август 2008
Мислења
1.309
Поени од реакции
151
Баш ме интересира колку од анкетите се напумпани и наместен по нарачка од некои и слишно затоа ставив тука анкета за да видиме во моментот кој е најпопуларен кај нас форумџиите,па нели и ние сме жители на овааа наша држава,па после да ја проследиме на некој медиум а што викате за ова

Интернет анкетите се најнерелевантни, ниту пак можат да ја отсликаат правата политичка слика или вистинското јавно мислење.

ако така мислиш добро,но ај да видиме,зар да му се верува на оние другите повеке од нас,јас иако сум член на вмро мислам дека рејтингот е паднат,баш да видиме а..........

ако така мислиш добро,но ај да видиме,зар да му се верува на оние другите повеке од нас,јас иако сум член на вмро мислам дека рејтингот е паднат,баш да видиме а..........
i so sea ..se plasis ?

Сакам да ти кажам дека, за истражување на јавното мислење си има цела теорија и начини и методи како најправилно да се истражува, да се дознае приближно каков е пулсот на народот, а тоа не се интернет анкетите. Се смета дека приближно најпрецизни се телефонските анкети, правени нормално по случаен избор, за што исто така си има методи како се пресметува и прави тој избор.

Со интернет анкета нема да дознаеш дали е рејтингот паднат или кренат или останал ист.

Слушај ја, политолог е. Мислам, професионално мислење ти дава, не онака лаички.

он: Немам поима. Па дај нека излезат со некои прогарами, нека понудат нешто, нека ветат... Па после ќе се одлучам.

Сакам да ти кажам дека, за истражување на јавното мислење си има цела теорија и начини и методи како најправилно да се истражува, да се дознае приближно каков е пулсот на народот, а тоа не се интернет анкетите. Се смета дека приближно најпрецизни се телефонските анкети, правени нормално по случаен избор, за што исто така си има методи како се пресметува и прави тој избор.

Со интернет анкета нема да дознаеш дали е рејтингот паднат или кренат или останал ист.

знам за тоа дека телефонските анкети се најрелевантни,но нели те учеа дека и ова е еден начин на јавното мислење а дека е помалку релеванто секако дека е така,барем да видиме колку отстапуваме од реалното,па нели на форумов имаме и други националности ако мислиш на тоа дека нема да биде релевантно,но сепак ке даде една слика,која не би била толку бистра,но сепак..........

tuka mozat da glasat na anketava pomali od 18, moe da glasaat so dupli useri, mozebi da kreiraat useri samo za glasanjevo..itn itn.

iako glasav mislam deka nema da dobies da receme verodostoen rezultat

знам за тоа дека телефонските анкети се најрелевантни,но нели те учеа дека и ова е еден начин на јавното мислење а дека е помалку релеванто секако дека е така,барем да видиме колку отстапуваме од реалното,па нели на форумов имаме и други националности ако мислиш на тоа дека нема да биде релевантно,но сепак ке даде една слика,која не би била толку бистра,но сепак..........

Релевантноста на анкетата нема врска со националностите.:smir: Јас не спорам дека интернет анкетите се метод да се врши некакво истражување, само ти кажувам дека не се релевантни, бидејќи денес може само за да гласаат да се зачленат 100 души со намера да гласаат и одма се губи релевантноста. Исто како што Бел Бумбар - Црн Бумбар и сличните не се индикатор за тоа што јавноста мисли по одредено прашање.:wink:
Ти сакаш да провериш каков е рејтингот на ВМРО, а форумов нема да ти даде точен одговор.:)

Релевантноста на анкетата нема врска со националностите.:smir: Јас не спорам дека интернет анкетите се метод да се врши некакво истражување, само ти кажувам дека не се релевантни, бидејќи денес може само за да гласаат да се зачленат 100 души со намера да гласаат и одма се губи релевантноста. Исто како што Бел Бумбар - Црн Бумбар и сличните не се индикатор за тоа што јавноста мисли по одредено прашање.:wink:
[B]Ти сакаш да провериш каков е рејтингот на ВМРО, а форумов нема да ти даде точен одговор.:)

[/B]
и јас иам 2 акаунти ама не ги злоупотребувам

Немам уште право да гласам, ама еве кајгана ми даде :smir:

:pos2::pos2::pos2:Сакаш да кажеш дека телефонските анкети се поверодостојни????????:tapp::tapp:Се додека постојат агенции за една употреба,народски кажано ПАЛОМА-искористи па фрли,владини пиони кои за добра сума приложуваат висок рејтинг на владата,не верувам во анкети.Инаку во интернет анкетите.....ВООПШТО НЕ ВЕРУВАМ......во секој штаб имаат интернет и секој може да гласа од 100 акаунта.Затоа се се сведува на тоа колку пари-ТОЛКУ ГОЛЕМ РЕЈТИНГ :toe:

Ова веродостојно? :pos2:

Инаку ако има избори нема да гласам нормално.

Би го поништил своето ливче.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom