Silicon Valley

• Креатор на темата Креатор на темата Донев
  • Време на започнување Време на започнување
Единствено нешто што не ми се сфиѓа во серијава е што фокусов им е некако свртен на “дај да напикаме што по релевантни референци од ИТ светот“ наместо “хуморов мора да е на ниво, карактерите да имат развивање, приказната да има почеток средина и крај, да минимизираме deus ex machina plots"
Мислам, која им е публиката? ИТ луѓе што сакаат да гледаат серија и секој пат коа ќе направат ликовите некоја референца што гледачот ќе ја сфати да се вртат кон другите и да викаат “леее кажаа за Х, баш на Х работев пред некое време, а дефинитивно и со Y сум запознаен, серијава е предобра :crying_of_laughter_emoji:"
Пошто демографикот на гледачи кои можат да уживаат во серијава е во старт стеснет на луѓе што ги разбираат технологиите и светот, што е као мал процент, ако дополнително си го лимитираат скоупот на референци, ќе изгубат класично голем процент од луѓе кои покрај референците сакаат и добар хумор или нешто по значително да се деси што има причинско-последична логика.

Dinesh momentot so backpackot i plantiranje ruteri. :pos:

Richard: Youre gonna hold the kill switch and then youre gonna walk into the most densely populated area you can find. All right? If you see the security coming, remember, you press that button and, poof, youre gone. Yeah?

Dinesh: Okay. I'll get as many of those motherfuckers as I can!

Richard: We'll be rewarded in the end.

Dinesh momentot so backpackot i plantiranje ruteri. :pos:

Richard: Youre gonna hold the kill switch and then youre gonna walk into the most densely populated area you can find. All right? If you see the security coming, remember, you press that button and, poof, youre gone. Yeah?

Dinesh: Okay. I'll get as many of those motherfuckers as I can!

Richard: We'll be rewarded in the end.
уше алах акбар да викнеше хахаха

„How many girls are in there, Jared?”

Добро, што е со HBO(Магента пакет, не знам другите оператори дали им е вака) што каснат со ставање на епизоди, осебено од последнава сезона?

Добро, што е со HBO(Магента пакет, не знам другите оператори дали им е вака) што каснат со ставање на епизоди, осебено од последнава сезона?

Јас сум на МаксТВ и им пријавувам нон-стоп. А на HBO GO одма стигаат

Единствено нешто што не ми се сфиѓа во серијава е што фокусов им е некако свртен на “дај да напикаме што по релевантни референци од ИТ светот“ наместо “хуморов мора да е на ниво, карактерите да имат развивање, приказната да има почеток средина и крај, да минимизираме deus ex machina plots"
Мислам, која им е публиката? ИТ луѓе што сакаат да гледаат серија и секој пат коа ќе направат ликовите некоја референца што гледачот ќе ја сфати да се вртат кон другите и да викаат “леее кажаа за Х, баш на Х работев пред некое време, а дефинитивно и со Y сум запознаен, серијава е предобра :crying_of_laughter_emoji:"
Пошто демографикот на гледачи кои можат да уживаат во серијава е во старт стеснет на луѓе што ги разбираат технологиите и светот, што е као мал процент, ако дополнително си го лимитираат скоупот на референци, ќе изгубат класично голем процент од луѓе кои покрај референците сакаат и добар хумор или нешто по значително да се деси што има причинско-последична логика.

Нема врска, ја сум скоро нуб за ИТ па ми е одлична. Таква ко што викаш беше првата сезона, обид за интерни шали кои би ги разбрале само одредена клапа народ. Сезонава хуморот им беше на врвно ниво, онака динамичен ко што треба, да се скинеш од смеење, не фиксен за едно „хаха“ ко у прва сезона.

Не заебаај.

Tabs and spaces?

Сериозно ја сфаќаш разликата? Смешен ти беше тој цел сегмент?
Ако не си програмер и да ти објаснат нема да сфатиш.
Сфаќам дека е хумористична и без да ги сфатиш тие делови ама за мене тоа се ефтини подвизи со кои сакаат да ме натераат да мислам дека знаат за шо зборат. (од ИТ аспект). Енивеј тоа си е мое мислење и критика, не мора да се согласуваме.

Не заебаај.

Tabs and spaces?

Сфаќам дека е хумористична и без да ги сфатиш тие делови ама за мене тоа се ефтини подвизи со кои сакаат да ме натераат да мислам дека знаат за шо зборат. (од ИТ аспект). Енивеј тоа си е мое мислење и критика, не мора да се согласуваме.
Во право си ама и Ел е во право. Првата сезона скроз беше ИТ хумор. Сега веројатно ради истите причини што ги кажа погоре малку сменија и направија тој хумор да биде сфатлив од поширока публика. Кај ИТ луѓето има негативна реакција, ама па проширија публика.

Не заебаај.

Tabs and spaces?

Па не се согласуваме пошто го гледаме од различни гледишта тоа, ти од гледиште на некој што се разбира во IT, ја од аматерско.

Табс енд спејсес не ми беше смешно, ама смешно ми беше ова:

Баш затоа ти споменав во првата сезона имаше многу таков „стручен“ хумор, после видоа дека палат и во поширока публика и се искомерцијализираа.

Најверојатно затоа мене Ричард Хендрикс ми е напорен и најмалку смешен, затоа што кај него уште најмногу е задржан тој тип на awkward хумор. Не дека го нема и кај Џеред и Гилфојл, ама пак они се похаризматични. Вметнувањето ИТ референци кај нив е погодено до одличен степен.

Серијата веќе изгради одлична основа каде што секој лик веќе може да има и стендалоун. Буквално сите ликови се веќе изградени и смешни, секој е посебен. Освен Ричард реков, кој очигледно намерно е форсиран ко душбег да наликува на Цукенберг енд стаф.

Знаеш уствари кој беше нај-ИТ хумор? Питер Грегори у прва сезона. :D Гевин Бејсон, овој сеа душбегов што е CEO се многу поразлични од него.

Плус ФАНТАСТИЧНИ се и споредните ликови ко адвокатот, докторот на Ричард ( :pos: ), Рас Ханеман итн... кои се приказна за себе.

За мене сезонава им беше 9/10, најдобра до сеа без двоумење.

Сакаме повеќе сцени со докторот :(

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom