Силата на руската армија денес

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
Русија си е Русија имаат оружје колку сакаат

Како да немаат оружје кога во изминативе 100 години сите пари ги вложуваа во армијата.
Имаат ресурси во изобилие.

Народот сиромашен,ама за оружје мора да се има. Тоа беше нивната девиза.

Кое злато од Царска Русија само го чуваат, тони тони богатство.

Знам дека беше малце поодамна, ама КУРСК ?!?!?!?!?
Курск...
Тенкови: Германија - 2700, Советски Сојуз - 3600
Пешадија: Германија - 800 000, Советски Сојуз - 1 300 000

Средина на 1943, веќе ослабена, растегната и деморализирана германска војска...каков друг резултат би имало?

Мислам дека со Сталинград треба повеќе да се фалат :), ама сепак...пред 65 години не е исто како и сега. Темата е руската армија ДЕНЕС.

Во одбранителна техника -Русиja е номер едно.

Во одбранителна техника -Русиja е номер едно.

На Русија не и` треба војска... Само доволно лоши патишта што ќе те задржат на пат кон Москва доволно долго за да почне да паѓа снег...после сам си се враќаш :)

dodeka amerikanskata ekonomija tone se podlaboko taka i nejzinata superiornost se poveke se namaluva po ekonomskoto zakrepnuvanje na zaspanata mecka koja poleka no sigurno se budi od sonot se poveke svetot ke stanuva bi ili tri polaren kade dominacijata ke ja prezeme rusija no so pomos na kina zatoa vikam tripolaren e sega rusite iako se cini deka mnogu zaostanuvaat zad amerite jas go mislam sprotivnoto deka vo voenata tehnika rusija e najmalku ekvivalentna na sad zosto e pa sekoja tehnika koja ja ima amerika ja ima i rusija duri rusite otidoa i cekor napred sozdavajki nov vid na oruzja vakumski bombi koi se zamena za atomskoto oruzje i sea videte si sami rusite prodavaat poveke oruzja od koja bilo druga drzava nivni redovni musterii se kina i indija pakistan iran vietnam venecuela kuba srbija idr znaci imaat golem pazar so dosta pobaruvacka i ogromen servis na ona sto se prodava amerikancite realno nemaat pazar osven vo eu i vo nekoi pomali zemji od centralna i juzna ameri9ka tie svoeto oruzje go koristat napagjajki drzavi od tipot na irak i taka pravat golemi zagubi vo bugetot na drzavata

Редовни муштерии за калашњикови секогаш ќе има :) Русите не се отидени чекор напред во воената технологија, ниту атомските бомби, ниту пак вакуумските се иднината на војувањето. Не се бараат спектакли како цар бомбата веќе.

Пред некое време на еден форум налетав на ова.
Што планираат Русите со ова? Т.е. што планираат Русите со ова денес?

Што ќе им е самооден хаубик кој испалува во минута 16 проектили од 152мм со максимален домет од 40 километри ...:pos2:

Пак спектакли... Денешното бојно поле не е истото како она пред 50-60 години. Ова е моќна работа за некои помали локални војнички, ама кажи ми каква корист би имало во судир на две велесили? Онака само...хипотетички судир...

Ќе ја направи пешадијата\техниката\објектите на противникот салата, ако дојде до борба на копно.

..во време кога можело да испратиш милион повеќе луѓе од непријателот кои ќе газат се` пред себе...со камења и бамбусови стапови...фигуративно ова со камењата :)

najglavno i najjako oruzje e moralot..rusite imaat pokazano niz istorijata deka se bezkompromisni borci..amerikancite 1 zrtva i odma diskusii da se vrakjame..plachkovci se.

Пак спектакли... Денешното бојно поле не е истото како она пред 50-60 години. Ова е моќна работа за некои помали локални војнички, ама кажи ми каква корист би имало во судир на две велесили? Онака само...хипотетички судир...
Не е се во Н-бомбите...судирот кога тогаш ќе се симне и на ниво на класична борба..па тогаш тоа на сликата од линкот во пар со неговиот четирицевен 30мм близнак (наречен Шилка) се дуо на соништата.
Инаку шилката е ноќна мора за пилотите на хеликоптери и нисколетачки авиони.
Туку ајде и ние големите стручњаци за современото војување...си прајме излети со пам...

najglavno i najjako oruzje e moralot..rusite imaat pokazano niz istorijata deka se bezkompromisni borci..amerikancite 1 zrtva i odma diskusii da se vrakjame..plachkovci se.
Токму затоа германците имаа и луѓе - офицери за морал, кои држеле мотивациони говори.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom