Си купив книга

• Креатор на темата Креатор на темата Setsuko
  • Време на започнување Време на започнување
Полица посетена. Последните две книги (музичките интервјуа) ги добив на поклон во самата книжарница.

Немав место во ранецот, а сакав да земам уште една-две, пред се таа за Квин (250 ден) и евентуално една од Дик.

IMG_20260117_161014_edit_4756016445197489.jpg

Нели си ја читал Сликата на Доријан Греј, до сега?, јас ја читав 2009 г.

А ти (ви) ја препорачувам, ако не си ја читал:
Прегледај го приврзокот 467669
Ја имам читано, дури и на имам во издание на Ѓурѓа каде недостасуваат 30тина стр. (така ја купив). Еј, книга од околу 250 стр., и да ти фали околу 10% од книгата!

“Светот на Софија“ е прекрасна!

Ја имам читано, дури и на имам во издание на Ѓурѓа каде недостасуваат 30тина стр. (така ја купив). Еј, книга од околу 250 стр., и да ти фали околу 10% од книгата!

“Светот на Софија“ е прекрасна!
Ти препорачувам се' од Оскар Вајалд да прочиташ.

Од него ја читав "Славејот и Розата", приказни и некои драми.
Едната ја имаат и адаптирано и на филм.
"Важноста да се биде Ернест"

Вторава кога ја зедов како рандом пик, го читнав синопсисот и ми текна баш дека тебе ќе ти се допадне.
Мене ме потсети на Mythic Quest синопсисoт, серијата е исто за двајца суперстар видеоигри девелопери кои се polar opposites, will they wont they, friends turned lovers turned friends. Главна улога Mac oд Sunny in Philadelphia, а го има и Cricket. Ѕирни ја, смешна е, има unhinged моменти а не замара.

За книгата сум скептик, иако звучи дека треба да ми се допадне само сетингот не секогаш е доволен. Еве не пишав ама деновиве ја читав и интернет сензацијата Dungeon Crawler Carl и ме промаши, најверојатно нема да ја продолжам:

IMG_1013.jpeg

Dungeon Crawler Carl is a popular LitRPG (Literary Role-Playing Game) science-fantasy book series by Matt Dinniman, following a man and his ex-girlfriend's cat as they are forced to survive a deadly, intergalactic game show that has taken over Earth. The series, known for its dark humor, action, and video game-like progression

Ја начнав Piranesi, мислам дека супер ќе си поминеме со оваа. А Кундера кога ја немам е аутобај, со првите три книги ме освои, се надевам накај лето ќе се дружиме пак.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom