Си биле...

• Креатор на темата Креатор на темата Big Bull
  • Време на започнување Време на започнување
Си биле маш и жена. Жената била многу строга
Еден ден го пратила жената да купи полжави.
Можот отишол во кафана со некој пријател и останал многу долго таму, по 3 часа му текнало дека треба да купи полжави.
Мажот отишол купил полжави ги носи дома и пред влезната врата ги пуста полжавите да одата ја отвара вратата и вика
- ајде уште малку, ајде!:pusk::pusk:

Си биле Роналдо, Буш, Папата и некое дете и се возеле во авион. Авионот требал да се сруши а имале само три падобрана и пилотот рекол вие договорете се кој ке загине. И Роналдо рекол јас сум фудбалер и мене ме плаќаат и се фрлил, потоа Буш рекол јас сум претседател на Америка и мене ме чека толкава држава и се фрлил, останале само папата и детето и папата рекол ти дете си помлад и ти треба да се фрлиш јас сум стар и мене ме чека крајот на животот ти фрли се, а детето извикало не се секирај Папа, Буш го зема мојот ранец за во школо.

Влегува пијаница во кафана и порачува ракија. Шанкерот го гледа пијан и го откачува:
- Искачај надвор, не служиме пијаници.
Поминуваат 10 минути пијаницата се враќа и повторно бара ракија. Шанкерот пак го откачува. Не поминуваат ни 15 минути, а ете ти го пијаницата пак. Му се доближува тој на шанкерот и го прашува:
- Извини дечки, има ли некоја кафана во градов во којашто ти не работиш?

Си биле двајца пријатели и разговарале: - Се сеќаваш ли порано мајка ми ме испрати до продавница со 50 денари. Јас купам леб, сирење, млеко, некое списание, 2-3 чоколади и вратам 10 денари кусур. Сега го нема веќе тоа! Со тие камери по продавниците...

Кога Господ го правел светот дошол во Охрид се уморил и заспал. Кога станал сабајлето што да види, убавина. Цркви, езеро, лебеди, и викнал:
-Kој го направи ова.
ѓаволот:јас кој друг
господ: Ти ѓавол ваква убавина да направиш, нема шанси
ѓаволот: Ќе видиш што луѓе ќе ставам внатре

Си биле двајца пензионери на клупа во парк, гледаат млади девојки како ја шетаат својата убавина и се присетуваат на своите млади години:
- Уф види ја оваа, какви нозе има.
- Уууу да, но види ја онаа онаму.
- Аууу... Добра е, каква само уста има...
- Па да, создадена за бакнување. Колку би било убаво да ми го бакне.
- Тебе да ти го бакне? Па тебе не ти се е дигнал 10 години.
- Не е важно. Нека го џвака...

Си биле 3 топчиња, едното отишло лево другото десно а тертото по нив.:salut:

Била си црвенкапа и си одила по шумата. Сретнал ја волкот и и вика:
-Црвенкапоооо! Шо имаш у кошницата?
-Леб, погача...
-Друго?
-Вино, ракија...
-А тоалет имаш ли?

---------------------------------

Била си црвенкапа,одила по шумата, и го сретнала волкот. И вика:
-Зошто ти се толку големи очите?
-БЕГАЈ МА СЕРАМ!

Си биле биле биле отишле кај биле колку биле?:pusk:

Си биле американец, албанец и Македонец. Се качиле на Ајфеловата кула и фрлале часовници. Американецот го фрла оди доле го гледа искршен. Албанецот го фрла и неговиот искршен. На крај доаѓа Македонецот. го фрла, се симнува доле, го фаќа саатот и вели:
- Мојот часовник е 1 саат поназат!

Си беле оџа и поп.Комшии.Попот изградил црква а оџата џамија.Попот си купил бемве и оџата си купил бемве.Попот го перел бемвето а оџата го исекол ауспухот:попот му рекол - Зошто си го исекол ауспухот.А оџата одговорил. - Кога ти можеш да го крштеваш јас можам сунет да му правам на моето бемве.

Си биле Американец, Македонец и Французин. Се возеле во еден брод и кога стигнале на сред океан, излегол ѓаволот и им рекол:
-Ајде сега сите да фрлите по еден предмет во океанот, и после 10 минути јас ќе се фрлам во океанот да го барам, ако го најдам ве јадам.
Прв бил Американецот, барал, барал во торбата и нашол една игла, ја фрлил. По 10 минути ѓаволот се фрлил во океанот и ја нашол иглата и го изел Американецот.
Следен бил Французинот. Скинал едно влакно од косата и го фрлил. По 10 минути ѓаволот се фрлил, го нашол влакното и го изел Французинот.
Македонецот извал нешто бело од џебот и го фрлил. Ѓаволот се насмевнал а Македонецот рекол:
-Ова нема да можеш да го најдеш.
По 10 минути ѓаволот се фрлил во океанот и барал 1 саат, 2 саати, 5 саати, 1 ден го немало ѓаволот. Излегол и рекол:
-Добро тебе не те јадам, спасен си, само кажи ми што фрли?
И Македонецот рекол:
-Ти кажав дека не можеш да го најдеш, фрлив шумеча таблета!

Си биле Американец, Македонец и Французин. Се возиле во едeн ...брод и кога стигнале на сред океан испаднал ѓаволот и им рекол:- Ајде сега сите да фрлите по еден предмет во океанот и после 10 минути јас ќе се фрлам во океанот да го барам, ако ја најдам ве јадам.Прв бил Американецот, барал, барал во торбата и нашол една игла, ја фрлил. После 10 минути ѓаволот се фрлил во океанот и ја нашол иглата и го изел американецот.Следен бил Французинот. Скинал едно влакно од косата и го фрлил. По 10 минути ѓаволот се фрлил и го нашол и го изел и него.Македонецот извадил нешто бело од џебот и го фрлил. Ѓаволот се насмевнал, а Македонецот рекол: - Ова нема да можеш да го најдеш. По 10 минути ѓаволот се фрлил и барал 1 саат, 2 саати, 5 саати, 1 ден го немало ѓаволот. Излегол од и рекол:... Види повеќе- Добро тебе не те јадам, спасен си само кажи ми што фрли?И овој македонецот рекол: - Ти кажав дека не можеш да го најдеш, фрлив шумеча таблета.

Се биле Американец, Русин и Македонец. Дошол ѓаволот и почнал да ги прашува. Прво го прашал Американецот:
-Имам 10 шишиња вино и 10 жени, колку шишиња можеш да испиеш?
– три – одговорил Американецот
- А со колку жени можеш да спиеш?
- Со три
Потоа ѓаволот го прашал русинот:
- Ти колку шишиња можеш да испиеш?
- Седум – одговорил русинот
- Со седум.
Конечно на ред дошол Македонецот.
- Ти колку шишиња можеш да испиеш?
- Единаесет – одговорил нашинецот.
- Ама чекај, јас имам десет.
- Да но јас имам едно шише во џебот – рекол Македонецот.
- Со единаесет
- Ама чекај јас имам само десет.
- Така како те гледам, и ти не си за испуштање.

Си бил еден волк и бил многу жеден. Отишол до една машина за лимонада. Испил една лимонада, две, три... и така се до десет. На единаесетата излегол зајакот зад машината и рекол:
- Чичко, не ми се моча повеќе.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom