Си беше еднаш на времето....

• Креатор на темата Креатор на темата Пепси_
  • Време на започнување Време на започнување
кога ко луди се зачленувавме по видео и це-детеки - за да изнајмиме филмови :pos:
--- надополнето: 13 јуни 2013 во 22:50 ---
* си беше една тема за Теута арифи која експресно ја снема од форумов

оф топик :
Ова го пишувам за оние идни генерации или вонземски интелегенции , некогаш после 1000 години кога ќе ги извлечат податоците од кајгана форумот и ко че ја најдат темава да го прочитаат мојов пост и ги замолувам да напишат - " Си беа еднаш едни многу прости и неинтелегентни суштества кои го губеа времето по форуми" :D
Пис ејлианс:вонзем:

Си беше еднаш,едно време кога можев и два бардака полни со ладна вода,
да држам на чивилук под папокот... еј, а сега чингел треба за да го исправиш.

Си беше еднаш едно апче се викаше виагра :)

си беше еднаш на времето кога бугарите тоблероне можеа да купат едино во кореком(фри-шоп)

Си беше еднаш на времето Вардар река чиста,кога се ловеа и ракови во неа,
Од Ханриево до Крњево,за да до вечер стигнат во Виена,Париз или Лондон.
--------------
А потоа дојдоа Мариовци и го направија Скопје Метропола,а раковите избегаа.

Си беше еднаш време кога луѓето слушаа добра музика.
Ништо неможе да ја замени музиката од доцните 80-ти па се до раните 90-ти. Тогаш се правеше нај најубава музика. Сега 90% од новава музика е шит :(
--- надополнето: 13 јуни 2013 во 23:32 ---
Си беше еднаш на времето Вардар река чиста,кога се ловеа и ракови во неа,
Од Ханриево до Крњево,за да до вечер стигнат во Виена,Париз или Лондон.
--------------
А потоа дојдоа Мариовци и го направија Скопје Метропола,а раковите избегаа.
Раковите не избегаа, туку се намножија во телата на Скопјани (како здраствен проблем). За жал....
--- надополнето: 13 јуни 2013 во 23:34 ---
кога ко луди се зачленувавме по видео и це-детеки - за да изнајмиме филмови :pos:
--- надополнето: 13 јуни 2013 во 22:50 ---
* си беше една тема за Теута арифи која експресно ја снема од форумов
Новиве генерации никогаш нема да го осетат возбудливиот филинг кога ке изнајмиш видеокасета, ја буташ во видеото, видеото штрака и лупа додека ја стартува лентата и после тоа се молиш да си налетал на добра копија а не на некоја копија која ке изглеа како да е снимена под вода :D

Си беа тие времиња кога уживавме во животот ... сега уживаме на компјутер. Тие времиња НИКОГАШ нема да се вратат.

Си беа тие времиња кога уживавме во животот ... сега уживаме на компјутер. Тие времиња НИКОГАШ нема да се вратат.

си беше еднаш на времето....кога маалските другарчиња те наместиа на бишка да бркаш цела ноќ само ти :pos:

си беше еднаш на времето....кога маалските другарчиња те наместиа на бишка да бркаш цела ноќ само ти :pos:

Денеска со истите на фејсбук се бркам :D Ај кафе, важи важи ќе пиеме. Утре пак , ај на кафе деноиве важи важи ќе се договориме уживај , шо може да пиеме и овде кафе ( на фејсбуков ) па и да си размениме по некоја крава.

.

Новиве генерации никогаш нема да го осетат возбудливиот филинг кога ке изнајмиш видеокасета, ја буташ во видеото, видеото штрака и лупа додека ја стартува лентата и после тоа се молиш да си налетал на добра копија а не на некоја копија која ке изглеа како да е снимена под вода :D[/quote]

А оваа сегашна генерација никогаш нема да го осетат „КИНО ЏАБЕ“
каде ние во предземјотресно Скопје си гледавме филмови-бесплатно.
Се прожектираше од прозорец на Офицерскиот дом,на ѕидот на една куќа.
Постарите си носеа и столчиња.
Филмови повеќето партизански-наши,ама и оние со Станлио и Олио.
Иако Скопје тогаш имаше повеќе кина него ли денес.

si bese edno vreme koga se cenea tradicionalite vrednosti
si bese edno vreme koga kaznite ne be povisoki od platite
si bese edno vreme koga ne se rasipuvaa prijatelstva rodninski vrski poradi pari
si bese edno vreme koga ne ti trebase partiska kniska da se vrabotis
si bese edno vreme koga ne posteva krediti a i togas se ziveelo
si bese edno vreme koga nemase ni kablovski ni internet a si gledav cartton network ko mal
si bese edno vreme ko EVN bese drzavno
si bese edno vreme koga postoea modemi i napraviv smetka od 5000 den telekom
si bese edno vreme koga lugeto se zapoznavaa i praeva moabet vo zivo a ne preku facebook i razno razni gluposti
si bese edno vreme koga se pravea ubavi makedonski pesni koi i den deneska se slusaat
si bese edno vreme koga naftata bese 28 denari a plinot 11 den

i za na kraj umre toa vreme otide

anco, нека не те лажат за вијагра, тебе ти треба некоја ко оваа клик

Кога ке си стар верувај брат дека ни ваква нема да успее да те "стврдне" таму доле. Јас еве скоро 30 год имам и почнувам да осеќам како ја губам полека потентноста. Не сум како што бев на 15-16 години. Кога ке имам 60-70 сигурно нема да ме бива за ништо, ама that's life - get over it :-(

а..ХА..ХА...се префрлам на друга тема..Ж....Г....... ( а и време е )
--- надополнето: 13 јуни 2013 во 23:58 ---
Кога ке си стар верувај брат дека ни ваква нема да успее да те "стврдне" таму доле. Јас еве скоро 30 год имам и почнувам да осеќам како ја губам полека потентноста. Не сум како што бев на 15-16 години. Кога ке имам 60-70 сигурно нема да ме бива за ништо, ама that's life - get over it :-(
Јас на 30..поточно пред 30 год. и ореви кршев со братот,а и сега не се давам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom