Швајцарците забрануваат минариња

• Креатор на темата Креатор на темата Ајсшутер
  • Време на започнување Време на започнување
Ова мислам дека ке ги разјасни работите!!!

Fmi, obidi se da pisuvas na literaturen makedonski jazik, v red!

КОНЕЧНОООО:......:smir:

ПС. Длабоко се извинувам за офтопикот!

Јас не сум против религиските објекти секој има право на молитва , но 200.000 ватските појачала секако не се единствениот начин за повик на молитва, и ако некој те изреспектирал ти дозволил да имаш своја џамија, изреспектирај го и ти неговиот мир...Токму поради немањето на обзир и респектирањето на другиот мислам дека се повеќе христијанскиот свет се спротиставува на Исламските објекти , еве денес читам и Французите полека се дигат против минарињата...
Голем број од Французите, околу 41 насто, се против изградбата на џамии во нивната земја.

Според анкетата на дневниот весник Фигаро дури 46 насто не се согласуваат со градењето минариња.

Изградбата џамии ја поддржале само 19 насто од анкетираните, а на 36 проценти им било се едно.

Во 2001 година изградбата на џамии ја поддржувале 31 насто од анкетираните.

Фигаро ја спроведе оваа анкета по референдумот во Швајцарија на кој 57 насто од граѓаните се изјаснија за забрана на изградба на минариња.

Францускиот претседател Никола Саркози пред парламентот претстави закон за забрана жените да носат бурки, муслимански облеки кои им го покриваат целото лице и тело.

Портпаролот на партијата на Саркози изјави дека „не е сигурен“ дека во Франција треба да се градат минариња.

Големите републикански партии, пак, го осудија швајцарскиот референдум истакнувајќи дека со него се стигматизира една заедница. Тие оценија дека ова прашање не е актуелно во Франција.
А1

Интересен е и фактот дека никој од муслиманите не се прашува , што со Христијаните во муслиманските земји (исклучувајки ја Турција), дали знаете како е да си христијанин во Иран или Ирак?
Имам сретнато такви луѓе, кои веројатно од што им било многу убаво ги напуштиле татковините ЗАСЕКОГАШ...

Тука не станува збор за никакво респектирање од страна на швајцарија грешка си, кажав и претходно они можеа да забрануват повикувањето на молитва да биде потивко или без мегафони ова она нели, но што има врска тоа со минариња. Џамија без минаре не може да се нарекува воопшто џамија, има и некои правила за изградба на џамија која ја карактеризираат како таква. Тука станува збор за нереспектирање на верски права од страна на швајцарците. За французите мислам дека веќе е доцна да превземаат нешто во тој правец исто и за германците.

Што очекуваш ти од арапските земји кога они веќе последните 100 години војуваат, војуваат и само војуваат со сите големи сили, какви цркви очекуваш ти некој да признае кога они ко прво образование немаат како што треба, па им останало да респектираат други религии, но затоа од спротивната страна имаме друг случај имаме европејци кој што претендираат за демократски земји, и слободно изразување на сите свери од животот, а прават дискриминација очигледно.

Татар, оџата повикува на намаз 5 пати на ден по просечно време 1-2 минути тоа ти е се некаде 7-9 минути на 24 часа, ако со ова ти подразбираш нарушување на своите права, имаш права уште 23 часа и 51 мин да ги уживаш тие права да спиеш уште толку време.

Не смее ни секунда да го нарушува мирот!!!
Затоа и ги забранија, а ова е само почеток ќе има уште.

Што очекуваш ти од арапските земји кога они веќе последните 100 години војуваат, војуваат и само војуваат со сите големи сили.

Војувале...хаха...смешки....па нека продолжат да војуваат ... додека не исчезнат!

Мислам дека имаш предвиш не джамии,а врз цркви.
Но изградбата на цркви во Отоманската империja беше мисиja невозможна,а ако некое село му беше разрешено да издигне црква,то таа црква мораше да биде ниска,мала,вкопана во земjaта и така натаму.
Е нормално е сега за изградба на джамии да има стриктни услови.Не е нормално во 5 сабаjле звука от минаретата да будат граганите,не е нормално например во 14 часа да будат старите хора и децата.
Да има контрол за да не пречат на другите хора.

Abe krokodil eden.
idi bre smotane prashaj popot koga e graden tvojata crkva pored tebe. Ili idi 3 crkvi prashaj koga se gradeni na koja godina. Sam uveri se deka se poveke crkvi za vreme otomanska imperija gradeni. Pa i od drzavna kasa platil , eden procent od drzavna kasa za crkva otomanska imperija.

Zasto tresesh tashaci bre tipicen hristijanin. Pa bog ke te sudi eden den za ovie gluposti sto zborish.
Ako ne e taka kako shto rekov jas licno ke dojdam ke te najdem i ke ti se izvinuvam.
Samo sum 100000000% deka taka bil togash. Sram da tie , a na strana na Boga ke se sudish za seto ova .

одма Македонскиот амбасадор во Франција треба да прати ПРОТЕСНА НОТА,зашто се загрозува МУЛТИКУЛТУРНА/АРАПСКА/ЦРНЕЧКА/ МУСЛИМАНСКА Франција:P

Ne site muslimani sa teroristi no site teroristi sa muslimani:toe:

Ne site hristijani se bezobrazni kako tebe, no site hristijani se bezobrazni i tipicni nezadovolni . Dali ti se cesha ushte , ajde provaj. Da vidimo do koga ke stignesh so vakvi zborovi.

Епа кога ќе им снема терористи си земаат од останатите муслимани, така да ова има тенденција да прерасне во опасност. А јас опасноста не ја сакам во мојата држава, така да јас сакам да го изгласаме овој закон.
Koga bi bil kako ti velish , ke nemashe duupka da pishuvash vaka po forumi. A toa referendum ako ti stiga provajte. Prvo neka se praj referandum da se priznava Mk kako drzava pa potoa referendum za nekoja religija. Prvo tebe kako narod treba da te priznavat pa da pravish referandum za drugite be sokole.

Abe krokodil eden.
idi bre smotane prashaj popot koga e graden tvojata crkva pored tebe. Ili idi 3 crkvi prashaj koga se gradeni na koja godina. Sam uveri se deka se poveke crkvi za vreme otomanska imperija gradeni. Pa i od drzavna kasa platil , eden procent od drzavna kasa za crkva otomanska imperija.

Zasto tresesh tashaci bre tipicen hristijanin. Pa bog ke te sudi eden den za ovie gluposti sto zborish.
Ako ne e taka kako shto rekov jas licno ke dojdam ke te najdem i ke ti se izvinuvam.
Samo sum 100000000% deka taka bil togash. Sram da tie , a na strana na Boga ke se sudish za seto ova .

Как не те е срам бе?! Отоманската империja караше црквите да са вкопани во земjaта (како землjaнка беха црквите ни),не даваше дозвола за градене на цркви,па со врзки хората бараха документи от султана.Хората собираха от леба си за да издигнат црква бе.Отоманската држава пречеше по секакав начин да не се градат православни храмови.Не само не даваше пари,а на много места врз црквите ни изгради джамии.Отоманската империja врати Балканот назад со векове, от наjразвиениот регион во Европа станавме опашката и то точно от тази Отоманска империja.

Прилеп е како база со поткинати лансирни рампи....:pos2::pos2::pos2:
Da be provocirrash , no ajde nastavi pa ke vidish kaj ke stignesh. Ajde nastavi....

Как не те е срам бе?! Отоманската империja караше црквите да са вкопани во земjaта (како землjaнка беха црквите ни),не даваше дозвола за градене на цркви,па со врзки хората бараха документи от султана.Хората собираха от леба си за да издигнат црква бе.Отоманската држава пречеше по секакав начин да не се градат православни храмови.Не само не даваше пари,а на много места врз црквите ни изгради джамии.Отоманската империja врати Балканот назад со векове, от наjразвиениот регион во Европа станавме опашката и то точно от тази Отоманска империja.

Ajde daj kade si ucel za toa. Od babine price. Decko ili detence. Ajde ne tresi gluposti nego rekov bidi covek pa idi PRASHAJ licno.
A ne sto pisuva prosvetno delo skopje. Idi prashaj sam. A slucajno ako ti e dedo zhiv prashaj nego.
I dosta so gluparija.

Da be provocirrash , no ajde nastavi pa ke vidish kaj ke stignesh. Ajde nastavi....

Да, наставам...ок еве во Прилеп никогаш повеќе нема да има "ракета", туку можат да урлаат од некоја дупка...:pos2::pos2::pos2:

Ne site hristijani se bezobrazni kako tebe, no site hristijani se bezobrazni i tipicni nezadovolni . Dali ti se cesha ushte , ajde provaj. Da vidimo do koga ke stignesh so vakvi zborovi.

Koga bi bil kako ti velish , ke nemashe duupka da pishuvash vaka po forumi. A toa referendum ako ti stiga provajte. Prvo neka se praj referandum da se priznava Mk kako drzava pa potoa referendum za nekoja religija. Prvo tebe kako narod treba da te priznavat pa da pravish referandum za drugite be sokole.

Abe krokodil eden.

Ajde daj kade si ucel za toa. Od babine price. Decko ili detence. Ajde ne tresi gluposti nego rekov bidi covek pa idi PRASHAJ licno.
A ne sto pisuva prosvetno delo skopje. Idi prashaj sam. A slucajno ako ti e dedo zhiv prashaj nego.
I dosta so gluparija.

Џабе ти е глупирање. ФАКТ е дека ги забранија и точка! Сега може да лаат напразно.:pos2::pos2:

Јас не сум против религиските објекти секој има право на молитва , но 200.000 ватските појачала секако не се единствениот начин за повик на молитва, и ако некој те изреспектирал ти дозволил да имаш своја џамија, изреспектирај го и ти неговиот мир...Токму поради немањето на обзир и респектирањето на другиот мислам дека се повеќе христијанскиот свет се спротиставува на Исламските објекти , еве денес читам и Французите полека се дигат против минарињата...
Голем број од Французите, околу 41 насто, се против изградбата на џамии во нивната земја.

Според анкетата на дневниот весник Фигаро дури 46 насто не се согласуваат со градењето минариња.

Изградбата џамии ја поддржале само 19 насто од анкетираните, а на 36 проценти им било се едно.

Во 2001 година изградбата на џамии ја поддржувале 31 насто од анкетираните.

Фигаро ја спроведе оваа анкета по референдумот во Швајцарија на кој 57 насто од граѓаните се изјаснија за забрана на изградба на минариња.

Францускиот претседател Никола Саркози пред парламентот претстави закон за забрана жените да носат бурки, муслимански облеки кои им го покриваат целото лице и тело.

Портпаролот на партијата на Саркози изјави дека „не е сигурен“ дека во Франција треба да се градат минариња.

Големите републикански партии, пак, го осудија швајцарскиот референдум истакнувајќи дека со него се стигматизира една заедница. Тие оценија дека ова прашање не е актуелно во Франција.
А1

Интересен е и фактот дека никој од муслиманите не се прашува , што со Христијаните во муслиманските земји (исклучувајки ја Турција), дали знаете како е да си христијанин во Иран или Ирак?
Имам сретнато такви луѓе, кои веројатно од што им било многу убаво ги напуштиле татковините ЗАСЕКОГАШ...

Pogreshno zborish decko.
Ne se digat francuzite NEGO FRANCUSKITE FASHISTICKI ; NACIONALISTICKITE Parti. Ok koregiraj se. A povekemina francuzi se protiv zabranata.

I dosta so gluparija.
Иди прашаj ти, даже убиваха,изнасилваха внатре во црквите.
Като почеток стига ти Света Софиja во Константинопол,от црква направена на джамиja?

Да, наставам...ок еве во Прилеп никогаш повеќе нема да има "ракета", туку можат да урлаат од некоја дупка...:pos2::pos2::pos2:

Џабе ти е глупирање. ФАКТ е дека ги забранија и точка! Сега може да лаат напразно.:pos2::pos2:

Ok de . Ajde cepkajte uste ednash pa ke vidish Leshocki manastir kaj ke stigne , isto kako togash so prilepski dzamija sto se desi .

A da znaesh deka niti hitler ne rushil crkvi pa niti dzamija.
Pa ako ti mislish deka isto e toa lesno kako sto pisuvash na tastatura. Provaj ako imash duupka. A jas sum tuka 4 km pored Leshok.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom