Штурец со големина на мал зајак во Штип

• Креатор на темата Креатор на темата STEALTH
  • Време на започнување Време на започнување
:pos: Посмешно е што кога ја отворив темава од позади другар ми еј види го бе срцка:love: таман е за галење :pos: Језиво е јас би го убил нема да живее вакво нешто големо :sick:

не ме чуди,во Латинска Македонија растат чудни створења на секој чекор.....

Шо нешета тука....

mnogu dobra kamera ima coveov, da ne slikas so Samsung S5?

What the..? Ко од хорор филм да е излезено.

4372630+_940667e3ad1766f46a9dbb1bd82b868a.gif

Некој сака да прави супа од него, некој машина за убивање... се убаво ама темата не е во ЧДА. Овој пат немаше казнени поени, но по следното сеирење ќе видиме кој ќе ја има честа :)

Мислам треба одново да се реотвори фестивалот за деца „Веселото штурче“.
Овој може да свири на вистинска виолина.

ant.jpg
[DOUBLEPOST=1395389982][/DOUBLEPOST]
them_poster_02.jpg

1781349_10203571127027190_2109269935_o.jpg

Eве линк и до Фејсбук профилот на човекот

https://www.facebook.com/kiril.panajotov.7/posts/10203571133867361?stream_ref=10

Јас го знам како „Попово прасе“ тоа чудо, големо е 5 цм + уште толку опашот. Го има од секогаш во Македонија, го имам и јас сликано, ретко се гледа ама не е ништо невообичаено. Највеќе личи на огромен штурец. Многу споро е кога се движи, не скока и комплетно е безопасно.

Последно уредено:
Некој сака да прави супа од него, некој машина за убивање... се убаво ама темата не е во ЧДА. Овој пат немаше казнени поени, но по следното сеирење ќе видиме кој ќе ја има честа :)

Извини вака што се мешам ама што да збориме за штурецов освен да кажуваме шали за неговата големина? Не сме сите тука експерти за штурци а има луѓе кои сакаат да кажат нешто околу тоа зашто изненадени од големината на инсектот.

„А да, одличен примерок од фамилијата Gryllidae во невообичаен хабитат за него.“

Giant_Grasshopper_hand 400.jpg

Скакулец сум видел со оваа големина кај нас ама штурец не, има разлика не ги мешајте.

Прегледај го приврзокот 87409
Скакулец сум видел со оваа големина кај нас ама штурец не, има разлика не ги мешајте.

Зашто потрошив време да најдам од која фамилија е штурецот - со скакулците се многу слични во секој аспект освен изгледот, така да не е некој проблем ако се меша што е што.

Јас го знам како „Попово прасе“ тоа чудо, големо е 5 цм + уште толку опашот. Го има од секогаш во Македонија, го имам и јас сликано, ретко се гледа ама не е ништо невообичаено. Највеќе личи на огромен штурец. Многу споро е кога се движи, не скока и комплетно е безопасно.
овие велат со големина на мал зајак,ќе да се прејало прасево........чунки од поп е.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom