Што за тебе претставува љубовта?

• Креатор на темата Креатор на темата Nuke
  • Време на започнување Време на започнување
1230022_582774591777796_1362533979_n.jpg

Smoke in the water. Се појавува ти го поматува видот, замаен си, па после тоа се губи со прилично брзо темпо, па водата останала заматена, може и загадена.

Единствената вистинска љубов,баш таа безусловната е онаа на мајката кон своето дете и обратно.
Почиста и помоќна љубов од таа не постои,затоа што баш таа е безусловна.
Се останато е игра на очекувања,граници,копнежи,соништа..и се останато е минливо.

Дечки темава не е наведено но сигурно се мисли за љубов помеѓу партнери, затоа баталете мајковски татковски итн. љубови, тие се прелесни за дефинирање и секако дека се безусловни, задржете се на оваа комплициранава што уствари може да биде многу едноставна.

Дечки темава не е наведено но сигурно се мисли за љубов помеѓу партнери, затоа баталете мајковски татковски итн. љубови, тие се прелесни за дефинирање и секако дека се безусловни, задржете се на оваа комплициранава што уствари може да биде многу едноставна.
А дали е само тоа љубов?
Измеѓу два партнери?

А дали е само тоа љубов?
Измеѓу два партнери?

Оф, дежа ву ќе биде ова, зборено е и низ темата. Не е само тоа љубов јасно, тоа е само поинаква љубов која како што наведов многу полесно се дефинира, затоа беше муабетот да се збори за оваа другата... партнерската, претпоставувам на тоа мислел и креаторот на темата, ако грешам you win (y)

Оф, дежа ву ќе биде ова, зборено е и низ темата. Не е само тоа љубов јасно, тоа е само поинаква љубов која како што наведов многу полесно се дефинира, затоа беше муабетот да се збори за оваа другата... партнерската, претпоставувам на тоа мислел и креаторот на темата, ако грешам you win (y)
А јас нешто друго ќе ти кажам.
Љубовта не се дефинира таа се чувствува.
Кога ќе и дадеш дефиниција таа ја губи својата вредност.
На тој начин и ставаш граници и ја условуваш.
Добива форма,име и постануа поим.
Тоа тогаш не е љубов туку нешто со налик на љубов.

Пс.Не се работи за никаква победа,
it's only discussion :)

А јас нешто друго ќе ти кажам.
Љубовта не се дефинира таа се чувствува.
Кога ќе и дадеш дефиниција таа ја губи својата вредност.
На тој начин и ставаш граници и ја условуваш.
Добива форма,име и постануа поим.
Тоа тогаш не е љубов туку нешто со налик на љубов.

Пс.Не се работи за никаква победа,
it's only discussion :)
Убав текст, ама со тоа го поништуваш претходниот пост, зашто ја дефинираше мајчинската љубов :)

П.С. Се шалев за победата де :)

Дали опис е исто што и дефиниција?
Општо прашање.

Па описот секако може да даде "форма име и може да постане поим и тогаш тоа нема да биде љубов туку само нешто налик на љубов". :)

:)
Но,не е исто што и дефиниција.

Ќе избегаме во филозофија, пример јас ја опишувам Пенелопе Круз како најубава жена на светот, па некој кога ќе ме праша дефинирај што е и каква е најубавата жена според тебе, ќе треба да речам дека дефиниција за убава жена за мене е Пенелопе :) Затоа беше темава, да се даде мислење сопствено кое може да биде и сопствена дефиниција за љубов, што твојот текст погоре беше добар но и тоа беше мислење/опис/дефиниција...

Премногу ти значи, повеќе од себе. Кога времето застанува...ништо повеќе не ти е битно сем него...Кога забораваш на сите околу себе ...Кога сакаш да си со него 24/7 Кога си растопен разнежнет и имаш страст...Кога имаш пеперутки во стомакот:pipi: Кога го нема премногу ти недоставува и неможеш да заспиеш без него....Љубовта е тотална хипноза усмерена само кон една личност...Тотална хипноза неописива со зборови но со премногу јаки емоции..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom