Што за тебе претставува љубовта?

• Креатор на темата Креатор на темата Nuke
  • Време на започнување Време на започнување
Љубов е за мене голема работа...Да сакаш и да си сакан...да бидеш потребен некому исто и тој/таа тебе...
Можам да дефинирам уште многу,но зошто да ја дефинирам кога таа не се опишува туку се доживува...
И зошто велите навика?Не ми е јасно...

Тоа е она што му дава смисла и радост на животот и на светот.
На сите луѓе кои ќе влезат во нашиот живот им даваме парче од себе, некому поголемо, некому помало, ама секој остава трага во нашиот живот и ние оставаме траги во нечиј живот. Некогаш позитивна, некогаш негативна. Нашите несигурности и стравови излегуваат на површина, но некако на крајот на денот исчезнуваат, затоа што сепак легнуваме со насмевка на лицето.

Oва е тоа...И многу повеке...само треба да дозволиме да ја доживееме...Оној кој не сакал...изгубил многу.

Ништо,се е ствар на навика. Затоа и раскинувањето боли. Човекот многу тешко се одвикнува од своите навики. :)

Очигледно некој не бил заљубен ... искрено. :)

Biologically, love is a powerful neurological condition like hunger or thirst, only more permanent. We talk about love being blind or unconditional, in the sense that we have no control over it. But then, that is not so surprising since love is basically chemistry. While lust is a temporary passionate sexual desire involving the increased release of chemicals such as testosterone and oestrogen, in true love, or attachment and bonding, the brain can release a whole set of chemicals: pheromones, dopamine, norepinephrine, serotonin, oxytocin and vasopressin. However, from an evolutionary perspective, love can be viewed as a survival tool – a mechanism we have evolved to promote long-term relationships, mutual defence and parental support of children and to promote feelings of safety and security.

каква е таа љубов според вас?Тоа толку "возвишено" чувство??
Кога сите мн добро знаете дека се се врти во круг..дури е и патетично воопшто да се помисли дека постои...
Оној што тебе ти се допаѓа никогаш нема да те сака,оној пак што те сака ти никогаш нема да го сакаш.. какво е тогаш ова ваше тврдење??Има ли воопшто некој на форумов што би можел да каже дека се среќно заљубени до крај без разлика што и да се случи??
за најмала ситница раскинувате и тоа за некоја банална ствар,а претходно проповедувате "љубов".. :sick:

Кога момчето ке и купи цвеќе на девојката ...:D

каква е таа љубов според вас?Тоа толку "возвишено" чувство??
Кога сите мн добро знаете дека се се врти во круг..дури е и патетично воопшто да се помисли дека постои...
Оној што тебе ти се допаѓа никогаш нема да те сака,оној пак што те сака ти никогаш нема да го сакаш.. какво е тогаш ова ваше тврдење??Има ли воопшто некој на форумов што би можел да каже дека се среќно заљубени до крај без разлика што и да се случи??
за најмала ситница раскинувате и тоа за некоја банална ствар,а претходно проповедувате "љубов".. :sick:

Постои,треба да дозволиш да ја почуствуваш...Кога сакаш и си сакан е нешто најубавото на светот...Исполнет си,ти дава мотивација да продолжуваш понатаму и многи многу повеке кое е веке дефинирано на темата...
Си налетала на погрешен,на срце не можеш да наредиш кого да сака...Или грешам?
И не мора да се раскинува за најмала ситница туку да се бара компромис...
Не е се розе во животот.

Постои,треба да дозволиш да ја почуствуваш...Кога сакаш и си сакан е нешто најубавото на светот...Исполнет си,ти дава мотивација да продолжуваш понатаму и многи многу повеке кое е веке дефинирано на темата...
Си налетала на погрешен,на срце не можеш да наредиш кого да сака...Или грешам?
И не мора да се раскинува за најмала ситница туку да се бара компромис...
Не е се розе во животот.
Жалам што ќе те разочарам во врска со налетувањево.. :D
А што се однесува до раскинувањето го делам твоето мислење,само штета што проповедувачиве на љубов само го мислат,не не го практикуваат.. затоа ми е и толку банално...

isus zboruvase za davanje bez vrakanje i vrakanje bez davanje spoznavanje na samiot sebe preku bezgranicna zrtva kon drugiot partner....

Ништо,се е ствар на навика. Затоа и раскинувањето боли. Човекот многу тешко се одвикнува од своите навики. :)
Се согласувам, затоа што ако некого сакам, не мора да сум до него - туку ете така ќе седам и ќе го сакам. Животот поминат со една личност подолги години создава навика, и потоа разделбата боли. Љубовта сама по себе никогаш не е болна.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom