Што ви недостига од детството?

• Креатор на темата Креатор на темата Buci
  • Време на започнување Време на започнување
Од детството ми недостига се, ама баш се. Просто речено ми недостига детството.

Безбрижното шлапкање по калта и вирчињата, без да размислувам дека ке ме караат. Ми недостасуваат уплашените лица на домашните кога ќе почнев од сите џепчиња да вадам гуштерчиња, штурчиња, жапчиња, бумбарчиња и останат жив свет..
Ми недостасува кучето Џеки, ми недостасува играње ластик, сакате ли војна и плочка.

bezgriznosta i se dr pokraj nea (ama ona najmnogu mi fali)

Premnogu stvari za da gi sobere vo eden post...

Хммм, што ми фали. Па имам 17 години, супер ми е. Можда ми фалат Чикаго Булс(највеќе Џордан), да ги реметат Јута и сите по ред. :):):):):):)

Ми фали се она што ме праваше дете...безгрижноста,палавоста,плачењето за глупости,игрите,играчките,стоењето во ќош,казните,наивноста,првите симпатии,првото срамежливо бакнување во образ,букварот,доктор Офболи,личноста која што премногу ја сакав али не виде немирното девојче кое што се тепаше со сите и тераше правдина во што порасна!

Гајле ми беше за све ! само меот да ми е полн и да одам на флипери ми беше главна преокупација

цело детство со сВе во него !!! (во буквална смисла)

Bzzz koga ke se soberefme vmala da igrame Bzz i dolga magarica , koga kako malce pogolemka ke odefme na fudbalski turnir ili na logor so prenokevanje .
Koga igrafme vojna i mir ili King , koga vo prvo odd praef tolku bela da me izbrkja od skolo , ja istepaf ucitelkata :) Koga frlafme petardi vo postanskite sanducinja vo stanovite niz mala , koga imaf razni tengala za razni upotrebi , za krsenje sijalici , roletni , za kosteni po luge , za se i sesto. Koga peski trgafme za grobista Resen noke deka tamu imase najubavi cereshni :) Za prvata simpatija ne ni pravam muabet:)....

само флиперите кај Пајко,и папагалчето ЏИЏИ:(

Многу работи ми недостигаат од детството. Сите детски игри по улици, дружењето, првото седнување во клупа, многу луѓе со кои се дружев како мала. Ми недостига баба ми која ме чуваше и за која сум многу приврзана, но одамна живее далеку. Ми недостига мирот и тоа што не се замарав со работи со кои сега се замарам.
И да, ми недостига дедо ми кој немаше прилика да се порадува подолго со мене.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom