Што ви е најчудно во сонот?

• Креатор на темата Креатор на темата Мартин$
  • Време на започнување Време на започнување
Мене секогаш ми се остваруваат соништата и стварно ептен морбидна работа е тоа. Еден другар ми кажуваше имал читано во некоја книга дека нашиот мозок заедно со соновите биле поврзани со Универзумот... Па сега, не знам ова колку е вистина...

deza vu e ona sto go imas sonuvano na pr muzej i potoa go vidis i ete toa ti e deza vu zaboravis na sonot i potoa ti teknuva a da sonuvas nesto i utredenta da se sluci toa a ti znaes deka si go sonuval na pr sabajleto mu go rraskazuvas na nekoj sonot i potoa popladneto se slucuva isto kako na sonot

i na mene mi e strav postojano mi se slucuva toa sonuvam i potoa se slucuva istoto sto i na sonot

no dali ima nekoj odgovor??

дежа ву значи веќе видено, значи пример постов претходно некаде си го видел и сега пак го гледаш и познато ти е од некаде, ме капиш?

така и во сонот, си видел нешто и потоа се случила таа работа - дежа ву.
epa da poznato no kako moze da bide deza vu koga na pr ti si sonuval deka denes ke pregazat nekoe devojce na patot i stvarno utredenta pregazuvaat devojce jas mislam deka ova ne bas za da se manifestira kako "deja vu"

cinciri напиша:
deza vu e ona sto go imas sonuvano na pr muzej i potoa go vidis i ete toa ti e deza vu zaboravis na sonot i potoa ti teknuva a da sonuvas nesto i utredenta da se sluci toa a ti znaes deka si go sonuval na pr sabajleto mu go rraskazuvas na nekoj sonot i potoa popladneto se slucuva isto kako na sonot

i na mene mi e strav postojano mi se slucuva toa sonuvam i potoa se slucuva istoto sto i na sonot

no dali ima nekoj odgovor??

epa da poznato no kako moze da bide deza vu koga na pr ti si sonuval deka denes ke pregazat nekoe devojce na patot i stvarno utredenta pregazuvaat devojce jas mislam deka ova ne bas za da se manifestira kako "deja vu"
i vo deza vu-to ti e poznato no ne ti teknuva od deka a na jas znam deka sum sonuvala i se slucuva toa

kako ke go manfestiras ova?????kako ke go nareces?

Абе ова соновиве се страшна работа. Има нешто паранормално во нив, бухахаха scary :D Ама најѕверски е кога сонувам како професорката ми дава тест и во него кец, и другиот ден на школо, пак кец, хахаха (а се случило и спротивно, 5 да имам).

па ништо страшно ја се навикнав веќе:pos2:. Пошто сонував и за баба ми и за дедо ми дека ќе починат и после една недела стварно починаа. Сега најново за братучетка ми дека ќе се мажи. Свашта се дешава. Читав у психологијата на брат ми дека уствари соновите се потсвеста но сто подвест ќе беше тоа да знаеш што ќе ти се случи?! Необјасниви работи...:nesum:

не сум сонувал такво нешто. имам сонувано работи кој се случувале во сонот но потоа се случиле во мојот живот и тоа потполно како што сум ги сонувал до најмалото детал....т.е дежа ву

Па и не баш.
Можеби сум сонувала,ама и најчесто не се сеќавам на соништата така да...
Пропаднала работата.:toe:

Јас мислам дека имам читано негде или на дисковери гледано, дека не можи да сонуваш некој што го немаш видено дотогаш во животот.Сите што ги сонуваш ги имаш видено, макар и како мал и да не се сеќаваш, или на улица сосема случајно а не си обрнал внимание....колку е ова точно не знам.

Најчудно кога сонувам ми е кога се обидувам да трчам побрзо а трчам се поспоро и поспоро... :toe: чудно..

Чудно ми е тоа што отпосле мислам дека било реалност и некои сонови после некое време ми се остваруваат.
:salut:

Чудно ми е кога на средина од сонувањето се прашувам: СОН е ова или ЈАВЕ? Кога по некое време се будам од убавиот сон, се разочарувам од реалноста која понекогаш е навистина сурова.

Што во 90% ми се исполнуваат, посебно кога се работи за ноќни мори. Истотака што после чуден сон (што многу често ми се случува ) цел ден се напрегам да го протолкувам...
Моите дома само штом спомнам „Леле ноќеска пак сонував нешто„ одма регаираат бурно и имаат уплав..„пак ли..лелееееее...„:shok: и сите се препотени и исплашени и фаќаааааттт :salut:магла

е ај сега речи „не верувам во такви работи„

мирис, вкус не ми е јасно како чувствувам и гледам некои работи толку реално :)

Вчера сонував како ме брка лав, а мислам и дека ме гризна малце:vozbud:

Најчуден ми е сонот во пијанството , незнам што се случило во реалноста а што во сонот. Бетономешалка во мојата глава.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom