Што ви е најчудно во сонот?

• Креатор на темата Креатор на темата Мартин$
  • Време на започнување Време на започнување
најчудно ми е шо секоаш пред да се разбудам, сонувам дека паѓам од некоја карпа, мост или сл. и си викам абе ае ке се фрлам, сон е секако, и таман ке се разбудам... и никоаш не сум паднала скроз, секоаш се будам, ама тоа е зошто, ако паднам и ако умрам на сон, тоа значи дека никоаш нема ни да се разбудам од сонот (барем така иам читано)....:nesvest:

Нај чудно ми е кога некој ме гони а јас сум како оспорена снимнка а тој е многу брз и таман да ме фати се будам цел испотен:toe: или кога ке станам понекогаш чуствувам дека тоа било реалност а не само само толку ми било реално што сум одел да проверувам многу работи низ куката со се промениле во сонт дали се исти (не ме разбравте ама ај)

Нај чудно ми е кога некој ме гони а јас сум како оспорена снимнка а тој е многу брз и таман да ме фати се будам цел испотен:toe: или кога ке станам понекогаш чуствувам дека тоа било реалност а не само само толку ми било реално што сум одел да проверувам многу работи низ куката со се промениле во сонт дали се исти (не ме разбравте ама ај)
ja te razbrav ne se sekiraj.. ali son e jebiga :toe:

најчудно а во исто време и мн глупо ми е ка сонувам некој глуп сон и сум свесна дека не е стварно туку само сонувам :toe:

Sum zabelezil deka koga spijam i sonuvam na primer nekoj kosmar, pr- pagam od zgrada , pukaat vo mene so avtomatska puska itn.. slicni raboti . I se koga ke mi dojde krajot ( na primer se frlam od zgradata pagam nadolu a na krajot za 1 metar da se sleam , ke se razbudam :) isto i so puskata i se taka . Mislam oti toa e cudno vo son nikogash ne umirash :toe:

Во мојот случај,најчудно ама и најгадно ми е кога сонувам како лежам на креветот на кој што и стварно спијам додека сонувам и сонувам како се будам и некој ме гледа од позади а неможам да ја подигнам главата или да се свртам,нешто едноставно не ми дозволува. Најлошото е што сонот е толку реален,последниот пат кога го сонував ова,а го сонувам често,имав оставено чаша близу до креветот која што обично не е тука,и во сонот,ја видов чашата,беше тука... И кога се разбудив и ја видов чашата у истиот момент се наежив страшно и ми потече една солза... Незнам шо е финтата...

mnogu mi e cudno koga se obiduvam da trcam nekoj me brka a nikako ne mozam da trcam...se macam se macam ama ne mozam....e zosto....hm....

Во сонот ништо не ми е чудно. Сон како сон, ама сепак ми се интересни соништата така колку за забава да ги проанализираш. Бидејки кога спиеме активирана е нашата потсвест, сонот може да открие многу емоции скриени во потсвеста и ако ги проанализираме соништата можеме да донесеме некои заклучоци кои ќе бидат помнатаму битни за нашата свест. Најчесто сонувам заби, како ми паѓаат, како ми се расипуваат и слично. ;,Стручните,, обично тој сон го толкуваат како грижи на студент.

Naj cudno vo eden son mi ekoga sonuvam deka pagam i nikogas ne g sonuvam do kraj...tuku se razbuduvam edna sekunda pred udiranjeto vo zemja???/

Најчудно во сонот ми е кога ќе сонувам како паѓам од некаде (небо, зграда или слично) или пак како ме удира кола или камиот и онаков цел скокам и во сон и на јаве како сто спијам само скокам од кревет и паѓам пак на него и цело тело ми се дрма и се чувстувам многу чудно после тоа ... неописиво многу чудно... :)

Најчудно ми е кога ке направам/сонувам нешто, не сум сигурен дали сум сонувал или навистина се случило.. не знам како да се изразаm :S

Кога некои се толку реални и кога ке се разбудам се прашувам дали сум сонувала или навистина ми се случило тоа!

Чудно ми е некогаш сонот е долг како да траел цел век ама ...сум читал дека сонот траел неколку секунди односно мунути...:motor:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom