Што ве врзува за партнерот?

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување
sto me vrzuva? pa ljubovta koja ni e potrebna i koja neizmerno ja davame, razbiranjeto sekako. Nekoja sila koja ne vodi napred da uspeeme vo zivotot, bidejki nie sme edno i kako edno i funkcionirame.

Дивајн напиша:
Што е тоа што ве врзува за партнерот и кога би го снемало би ја прекинало врската? Дали е тоа нешто што ви е потребно, а не го поседувате, па го црпите од него (пример: оптимистичко расположение, интелигенција, убавина, пари, успех ... ?), поинаку би го опишале ова или е нешто сосема друго?
Ubavoto cuvstvo koga e vo moja blizina, peperutki vo stomak, dobrinata, ubavinata e relativna znaci sigurno ne e ubavinata ona shto me povrzuva so partnerkata iako se razbira deka vo poveke slucai i taa e bitna, smislata za humor, pa i koga se luti jas mislam deka e slatka .... No pari i drugo takvi materijalni bogatstva sigurno ne bi me zadrzale .
Ps. Ljubovta pred se ...

Za mojot partner me vrzuvaat mnogu raboti...Ne bi mozela da izdvojam edna...Na primer me vrzuva negoviot odnos kon mene bidejki on e eninstvenata licnost koja potpolno me razbira.Tuka e koga mi e najtesko da me utesi da me raspolozi.Sekogas dobtro se odnesuva kon mene me saka me pocituva i jas go cenam toa i go sakam...:wink:

smislata za humor,sposobnosta so ja ima da me natera i koga sum naostrena za karanje da go bacam da go gusnam,abe srce e ne go pustam:)

Скоро сите нејзини позитивни и негативни особини... едноставно ми е мила, не е како другите... Знае да сака, да направи да се чувствуваш како во облаци, едноставно се чувствувам исполнето кога сум покрај неа, немам зборови како да го опишам тоа чувство :) ама е незаменливо...

Не би го дефинирала тоа како нешто та ме ВРЗУВА за него...
Дека нешто ме врзува ме асоцира на тоа дека има НЕШТО кое што ме тера да бидам со него.
Јас сакам да бидам со него поради тоа што е.Нема посебна особина што би ја издвоила...го сакам и прифаќам НЕГО,целосно.:)

Ljubov poveke ne e. Ne znam...sigurnosta koja ja cuvstvuvam koga sum so nego, toplina, neznost...NAVIKATA

Иако не ми е партнерка , нејзината енергија ја обожавам :) тоа ме поврзува со неа:back:

Ме врзува топлината што ја чувствувам кога ќе го гушнам и пеперутките што ми се разлетуваат низ утроба кога ќе го бакнам. :) Ме врзува фактот што ме разбира и што знам дека е тука за мене во секоја ситуација. Моментите што ги поминуваме заедно, нештата што си ги кажуваме, нештата што ги правиме... Се` тоа ме врзува за него. :)

Она што досега го немав видено во друга особа...почуден карактер здравје :) може да ме извади од кожа за 5 сек и повторно да ме врати во неа за следните 5,а јас да не се противам :)

Мислам дека единствената работа која не поврзува со партнерот е љубовта пред се` , а после следат оние работи поради кои подобро кажано сум со него и ми е убаво со него, а тоа се неговите позитивни карактерни особини.

Iskrenosta, toplinata, spokojstvoto, cuvstvoto deka sum ispolnet, deka drug covek dozvolil da se grizam za nego, znaci poverenieto. I se razbira tuka vleguvaat i fizickite karakteristiki. (no tie se vo vtor plan).

Што е тоа што ве врзува за партнерот и кога би го снемало би ја прекинало врската? Дали е тоа нешто што ви е потребно, а не го поседувате, па го црпите од него (пример: оптимистичко расположение, интелигенција, убавина, пари, успех ... ?), поинаку би го опишале ова или е нешто сосема друго?

Нежност, заедничкото смеење што дефинитивно е најслатко... Чувството на исполнетост и припадност што прави да се осеќам на седмо небо кога сме заедно... Се ме врзува за партнерот, се што сме имале и што мислам дека ќе го имаме:pipi:

што ме приврзува за неа..нели ви кажуваат самите зборови ЈА САКАМ...
Тоа значи се што поседува....:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom