Што ве одбива кај мажите?

Во време кога редпил подкастите се множат како стаорци во Скопје, сфатив дека како жена која е речиси во средината на 30 тите години и без стабилен партнер, дека можеби се во право кога велат дека со растење ( зголемување ) на стандардите - се потешко и потешко е да најдеш соодветен маж. Во овие години сфатив и дека физичката привлечност на одреден маж многу брзо ми „ветрее“ како аргумент да го задржам и од овој аспект сакам да ве прашам драги мои дами, колешки сопатнички во потрагата по маж - кои се вашите 3 нешта преку кои не би преминале т.е. заради кои би исклучиле маж од селекцијата.
...маж, ај да речеме стабилен партнер, не се одбира по тоа што може да се делува или сама да го поправаш, а во моментот ти пречи т.е. не е соодветно според твој критериум (фризура, стил на облакање, салце или набилдан, возач невозач и слично), треба да му влезеш во душа и да му сознаеш карактер, емпатија, емоција, немање пороци, ако тоа го има другото све се поправа како пластелин во твои раце, народната поговорка наљути го, па ќе видиш каков е!

...инаку за другите членови ова:
кобајаги редовни на форумов, барем според тоа што ја имам читано претходно, Викица е борбена женска за правдина, без влакна на јазик, ни дупли ник, ни Костиќ, ниту Флеш, ни легендарниот Ставро, така да дајте малку почит кон нејзините постови и коментари без разлика дали се сложувате или не, Викица си е членка која ете барем мене ме запрепасти со нејзино искуство на државно работно место каде се судираат брачните другари и глумат лудило при развод, дали поради наследство, дали поради старателство...!
дали е можно ни една жена да не одговори?
...извини не те прочитав навреме!
Немаш селекција во средина на 30ти. Трите нешта треба да ти се: да има заби, да не е разведен ради домашно насилство и да е редовно вработен.
аууу кое погрешно толкување, нејзе и треба стабилен партнер, не да се трие во вецето на некој кафич, ако на средина на 30 ги снемува забите ќе постави вештачки, ако не е вработен Викица ќе го издржава таа е силна, а тој ќе ја подржава, па на крај и ќе најде работа, тоа све се поправа, за разведен - Да, и јас се сложувам, врска со разведен е ризична, најчесто истите несвесно и свесно боледуваат по бившата, така да бившата секогаш ќе биде негова сенка!
Jas iskreno Viki da ti kazham, najiskreno, deka pouspeshnite mazhi na vozrast od 24-32 godini ne se ni ispuluvaat na zhena nad 30 godini. Obichno tie zheni se preredeni, so eden ton emocionalen bagazh i nema sto da sakaat mazhite vo postara zhena koga mozat da si najdat pomlada devojka 20-25 godini i so niv da gradat zhivot i vistinski da gi usrekat.

Vie zhenite stareete kako mleko, ubavi ste na pocetok ama brgu se rasipuvate, nie mazhite sme vino, na pocetok ne sme tolku dobri ama kako sto pominuva vreme ke sakaat se poveke i poveke zheni da se napijat.

Ne e nisto lichno ova, samo cista realnost. Ti mozis da se ebes so koj stasas mozebi, ama najdi nekoj da ti stavi prsten na raka, togas dzvoni mi ako se sluci toa.
...да знаеш колку си во грешка, најчести случаеви се токму тие, но обратно, мажите кога ќе ја изгубат косата тогаш тоа им удира и на ерекцијата и готови се, имате среќа само што на шест жени иде еден маж, па затоа вие имате порелаксирачка ситуација на одбирање, па ако се додаде да има случаеви да мажени жени држат во позадина уште двајца швалери или се присутни машки со висина метар и жилет каде нема друг избор, недостаток на машки навистина се чувствува, ама тоа не е причина да ја деморализираш Викица, напротив јас да бев машко до сега со неа и кафе ќе се напиев! ;)
od perspektiva na mashko:

- losh status vo opshtestvo (nedovolno platena pozicija, low end rabotna pozicija);
- finansiska nesigurnost;
- fizicka neatraktivnost;
- otvaranje emocionalno pred partnerkata, pogotovo okolu problemi i traumi;
- preemocionalnost, pregolema vrzanost za partnerot;
- mashkoto nema drugi potencijalni romanticni moznosti;
- baranje na maskoto, za zenskata licnost da go namali prisustvoto po socijalni mrezi;
- sekoe baranje na maskoto koe ja limitira moznosta na zenskata licnost za emocionalno varanje i microcheating.

hvala lepo.
од перспектива на женска:
- losh status vo opshtestvo (nedovolno platena pozicija, low end rabotna pozicija);
(се поправа не е услов)

(се поправа не е услов)

- fizicka neatraktivnost
(се поправа не е услов)

(тоа е предност и квалитет)

( тоа е предност и квалитет)

(не е услов, а некогаш е и предност)

- baranje na maskoto, za zenskata licnost da go namali prisustvoto po socijalni mrezi;
( силна личност нема да има никакво влијание од социјални мрежи ако е активна или не е)

- sekoe baranje na maskoto koe ja limitira moznosta na zenskata licnost za emocionalno varanje i microcheating.
( не постои ни машко ни женско што во одреден момент кога ќе се стрефнат условите нема да изневери, сака емоционално, сака како флертување, сака како помисла, така да тоа не е услов)
по совет дојдов - опции имам
си приметила сис дека нема многу такви денес? ама има многу бубалици со Финки, добра плата но два реда муабет не знаат да направат надвор од игрици и компјутери
нема. нема полошо од развод. и за жена и за маж а особено за децата. долго бев во контакт со човечки трауми и катастрофи за да немам дилема на оваа тема.
според вокабуларот ти не си човечко суштество, зад тоа полот е небитен.
-„по совет дојдов - опции имам“
*кажи конкретно што ти пречи во тие опции!

- „ама има многу бубалици со Финки, добра плата но два реда муабет не знаат да направат надвор од игрици и компјутери“
*не заклучувај од прва, дај им шанса најмалку два пати, не секогаш е така како мислиш, некогаш позади се кријат емотивни воспитани личности ко се бранат од надворешниот суров свет!

- „нема. нема полошо од развод. и за жена и за маж а особено за децата. долго бев во контакт со човечки трауми и катастрофи за да немам дилема на оваа тема.“
*точно! и затоа не смее да се погреши ниту ризикува, не гледај само со сопствени очи земи во предвид и други што ќе кажат!

- „според вокабуларот ти не си човечко суштество, зад тоа полот е небитен.“
*тука има недоразбирање, членката е прекрасна, искусна и ферчина, таа само те брани од другите мушки коментари кои те напаѓаат, а ти можеби не приметуваш или погрешно резонираш, а и твојот одговор до неа „ ти не си човечко суштество“ тешки зборови за што? од една страна се поставуваш на високо ниво со „вокабулар“, а од друга страна паѓаш со „ти не си човечко суштество“, смири се има многу чемер во твојата душа!
тука ја затворам темата
...не ја затворај, зарем за ова време на твое отсуство толку си се променила, ме изненадуваш како така лесно се откажуваш!

Последно уредено:
...ауууу, што му бидна на парва, дан не е арен што ми лајкна, ама веднаш се поправи куј знае што ЛП поруки добил за храбриот чин :pos:
I povekje ne otvaraj novi temi so novi zenski akaunti, ziti mene..

...читај малку, баш продуктивни теми отвара!(y)

Последно уредено:
Ja kazav mene sto me iritira kaj mazi, ne dali se broeni.
Tebe ne ti e biten fizickiot izgled si kaza, jas si kazav I toa e.
Многу интересно, а можи да се насилни? Само да не се морбидно дебели?
@bijons
Лајк ти беше за првичан коментар, а после ти си едитирала и си напраила реферат типичан за тебе.
Такој да, повлачам га лајк.
И го скрши филмот. Таа дури почна да пишува и сценарио, во кое тајни форумски служби преку приватни пораки ти испратиле барање да го отстраниш лајкот од форумскиот пост.

Последно уредено:
Ете глеаш ли зшто бегаф женски од форум?
Заради Сладоледџију и слични.
good faith треба, а темата е сериозна и актуелна.
Автоматски споено мислење:

зошто мислам дека 90% од одговорите ги даваат компјутерџии ( гикчиња ) ? Треба навистина да одам на Фемина.

баш ме интересира кој разведен маж сум. целата сум во исчекување.

...маж, ај да речеме стабилен партнер, не се одбира по тоа што може да се делува или сама да го поправаш, а во моментот ти пречи т.е. не е соодветно според твој критериум (фризура, стил на облакање, салце или набилдан, возач невозач и слично), треба да му влезеш во душа и да му сознаеш карактер, емпатија, емоција, немање пороци, ако тоа го има другото све се поправа како пластелин во твои раце, народната поговорка наљути го, па ќе видиш каков е!

...инаку за другите членови ова:
кобајаги редовни на форумов, барем според тоа што ја имам читано претходно, Викица е борбена женска за правдина, без влакна на јазик, ни дупли ник, ни Костиќ, ниту Флеш, ни легендарниот Ставро, така да дајте малку почит кон нејзините постови и коментари без разлика дали се сложувате или не, Викица си е членка која ете барем мене ме запрепасти со нејзино искуство на државно работно место каде се судираат брачните другари и глумат лудило при развод, дали поради наследство, дали поради старателство...!

...извини не те прочитав навреме!

аууу кое погрешно толкување, нејзе и треба стабилен партнер, не да се трие во вецето на некој кафич, ако на средина на 30 ги снемува забите ќе постави вештачки, ако не е вработен Викица ќе го издржава таа е силна, а тој ќе ја подржава, па на крај и ќе најде работа, тоа све се поправа, за разведен - Да, и јас се сложувам, врска со разведен е ризична, најчесто истите несвесно и свесно боледуваат по бившата, така да бившата секогаш ќе биде негова сенка!

...да знаеш колку си во грешка, најчести случаеви се токму тие, но обратно, мажите кога ќе ја изгубат косата тогаш тоа им удира и на ерекцијата и готови се, имате среќа само што на шест жени иде еден маж, па затоа вие имате порелаксирачка ситуација на одбирање, па ако се додаде да има случаеви да мажени жени држат во позадина уште двајца швалери или се присутни машки со висина метар и жилет каде нема друг избор, недостаток на машки навистина се чувствува, ама тоа не е причина да ја деморализираш Викица, напротив јас да бев машко до сега со неа и кафе ќе се напиев! ;)

од перспектива на женска:
(се поправа не е услов)

(се поправа не е услов)

- fizicka neatraktivnost
(се поправа не е услов)

( тоа е предност и квалитет)

(не е услов, а некогаш е и предност)

( силна личност нема да има никакво влијание од социјални мрежи ако е активна или не е)

( не постои ни машко ни женско што во одреден момент кога ќе се стрефнат условите нема да изневери, сака емоционално, сака како флертување, сака како помисла, така да тоа не е услов)

-„по совет дојдов - опции имам“
*кажи конкретно што ти пречи во тие опции!

- „ама има многу бубалици со Финки, добра плата но два реда муабет не знаат да направат надвор од игрици и компјутери“
*не заклучувај од прва, дај им шанса најмалку два пати, не секогаш е така како мислиш, некогаш позади се кријат емотивни воспитани личности ко се бранат од надворешниот суров свет!

- „нема. нема полошо од развод. и за жена и за маж а особено за децата. долго бев во контакт со човечки трауми и катастрофи за да немам дилема на оваа тема.“
*точно! и затоа не смее да се погреши ниту ризикува, не гледај само со сопствени очи земи во предвид и други што ќе кажат!

- „според вокабуларот ти не си човечко суштество, зад тоа полот е небитен.“
*тука има недоразбирање, членката е прекрасна, искусна и ферчина, таа само те брани од другите мушки коментари кои те напаѓаат, а ти можеби не приметуваш или погрешно резонираш, а и твојот одговор до неа „ ти не си човечко суштество“ тешки зборови за што? од една страна се поставуваш на високо ниво со „вокабулар“, а од друга страна паѓаш со „ти не си човечко суштество“, смири се има многу чемер во твојата душа!

...не ја затворај, зарем за ова време на твое отсуство толку си се променила, ме изненадуваш како така лесно се откажуваш!

не е квалитет, мене таквите ми се плачковци, ако дојде нешто да плаче да квичи пред мене, да ми се жали, одма паѓа во моите очи.

Последно уредено:
зошто мислам дека 90% од одговорите ги даваат компјутерџии ( гикчиња ) ? Треба навистина да одам на Фемина.
Немој да поставуваш прашања од кои нема да ти се допадне одговорот. :icon_lol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom