Што уште е потребно?

• Креатор на темата Креатор на темата MIKI1
  • Време на започнување Време на започнување

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Локација
Скопје
Штовано пучанство,

на форумов се изнесени купишта докази (видливи, невидливи, теоретски, практични, какви ли се не...) кои го покажуваат Божјото постоење и Неговата промисла и улога во Светов. Што уште е потребно да се стори, што уште треба да се изнесе како доказ, за да можат оние кои не веруваат, да се однесуваат кон Божјите креации и кон Него, барем како теисти?

Ваши мислења, ставови, но не и глупости...Повелете.

Мислам дека еден член на подфорумот исзкажа зборови(ги напиша де) кои за мене се доволен доказ што уште бараат..
И ако се докаже научно дека има дизајнер тоа е страшно според мене
Мислам дека само се плашат од можноста да не се во право..

Да,да материјалистичкиот свет,едноставно се плаши од тоа ,но бежанија нема .

Што да се чини ,едноставно ке ја кажеме вистината дека Бог е Еден ,нека прогледаат и малце нека мислат тоа не е тешко да се свати.

Друга работа е статистичките податоци,дека лугето се вракаат на Богот,поготово последните 20 тина години ,каде техниката унапредува,и со разни анализи,како на клетките,ДНА и др. полека пага и онака теоријата на мајмуните која траеше 150 год. Со уште понапредни научни истражувања ке се дојде до вистината .

Обично тие што се декларираат како атеисти се млади луге,кои во младите години пред да ги окусат тешкотиите и убавината на животот така се декларираат,но подоцна и тие свакаат дека уствари и тие верувале но не знаеле како.
исто така и нивно присуство на подфорумите за религија тоа го докажува.

Штовано пучанство,

на форумов се изнесени купишта докази (видливи, невидливи, теоретски, практични, какви ли се не...) кои го покажуваат Божјото постоење и Неговата промисла и улога во Светов. Што уште е потребно да се стори, што уште треба да се изнесе како доказ, за да можат оние кои не веруваат, да се однесуваат кон Божјите креации и кон Него, барем како теисти?

Ваши мислења, ставови, но не и глупости...Повелете.

хорхе бе...хорхе дај теоретски доказ дека има бог????

Што ќе е потребно.....види пост бр.4
Повелете....

Обично тие што се декларираат како атеисти се млади луге,кои во младите години пред да ги окусат тешкотиите и убавината на животот така се декларираат,но подоцна и тие свакаат дека уствари и тие верувале но не знаеле како.
исто така и нивно присуство на подфорумите за религија тоа го докажува.

Jasno religijata smeta na mizerija za da moze da zavede nekogo, da bara uteha.

Slaba logika, prisustvoto pokazuva zelba za debatiranje na odredena tema so ili bez argumenti i dokazi sto e vo sprotivnost so veruvanjeto kako takvo.

хорхе бе...хорхе дај теоретски доказ дека има бог????

Сврти се околу себе и ќе ги видиш не теоретските, туку практичните докази. Па сега, кој има очи-нека гледа!

Jasno religijata smeta na mizerija za da moze da zavede nekogo, da bara uteha.

Slaba logika, prisustvoto pokazuva zelba za debatiranje na odredena tema so ili bez argumenti i dokazi sto e vo sprotivnost so veruvanjeto kako takvo.

Ајде, покажи ја својата јааааака логика, да те читам. Може и ќе кажеш нешто.

Сврти се околу себе и ќе ги видиш не теоретските, туку практичните докази. Па сега, кој има очи-нека гледа!

Епа кои се де пректичните докази....
Сонцето грее, земјата се врти, дрвата се зелени....?!?

Ајде, покажи ја својата јааааака логика, да те читам. Може и ќе кажеш нешто.

би те замолил ХОРХЕ да ги постираш теоретските и пактични докази...еве за биг-бенг знаеме од космичкото зрачење(го викаат и позадинско).
ЗАТОА ДАЈ ФАКТИ МИР БЕШЕ ВО ВСЕЛЕНА популацијата расте а науката се спрема да овозможи колку толку подобар живот на поединците....ако се молевме ТЕШКО НАС:vozbud:

Епа кои се де пректичните докази....
Сонцето грее, земјата се врти, дрвата се зелени....?!?

Хмммммм....
Постов ќе го сметам како твој врвен интелектуален домет.
Ај понатаму...

би те замолил ХОРХЕ да ги постираш теоретските и пактични докази...еве за биг-бенг знаеме од космичкото зрачење(го викаат и позадинско).
ЗАТОА ДАЈ ФАКТИ МИР БЕШЕ ВО ВСЕЛЕНА популацијата расте а науката се спрема да овозможи колку толку подобар живот на поединците....ако се молевме ТЕШКО НАС:vozbud:

Види бе Хорхе:

1. Темата е до мене поставена и очекувам мислења и ставови од форумџиите кон истата, а не самиот да одговарам на истата.
2. На „Кајгана„, подфорум „религија„ сум речиси година и пол, со некои 3800 постови, што со верска, што со научна содржина и не би сакал да се препишувам самиот себе.
3. За „бин-бенгот„ НЕ ЗНАЕМЕ ништо, оти тоа е само едвај парцилајно докажано теоретизирање, како обид да се види Вселената „од надвор„ а не „од внатре„ со позиција на гледање ВО самата Вселена.
4. Науката се „спрема„ да не одведе во прегратките на антихристот, а не да ни обезбеди комотен живот. Очигледните процеси во Светов тоа го покажуваат и докажуваат.
5. Тоа што сеуште се МОЛИМЕ, е НАЈГЛОЕМАТА причина за Бог да го одложи востоличувањето на најголемиот отпадник од родот човечки.

Хмммммм....
Постов ќе го сметам како твој врвен интелектуален домет.
Ај понатаму...

Не избегавај...
Пректични докази се....?!?
Одговор.....?

леле науката не уништува прашај ги тие кои имаат проблеми со срце,бубрези инфекции....јас ги почитувам сите мислења па и твоите.

МИКИ НОМЕР ЕДИН звани ХОРХЕ зарем не може црквата да ја прифати еволуцијата како божји начин на нсоздавање на нчовекот па и да не ја негира науката....еве на пример ватикан и ние православните се поделивме и исти празници славиме во различни денови??????

Мислам дека еден член на подфорумот исзкажа зборови(ги напиша де) кои за мене се доволен доказ што уште бараат..
Мислам дека само се плашат од можноста да не се во право..

Маркус не ме вади од контекст не е убаво, еве го доле целиот текст за да на луѓево им стане јасно. Логички според изгледот на универзумот и случувањата во него доле дадов опис како би изгледал тој „ГОСПОД„.
Стварно со вас муабет не може човек да направи...

Види дека постои гравитација има докази, насекаде околу нас, меѓутоа тоа на страна.

Најголемиот аргумент на креашионистите како тебе е поставеноста на параметрите во универзумот, т.е. точно за све ова што го гледаме денеска во универзумот, ние, планетите, ѕвездите, галаксиите, за да постојат константите во универзумот морале да бидат како што се сега нормално, а гравитацијата е помала за еден илијадити дел немало да има ѕвезди и стварно е така..

Ако соодносот на масата на протони електрони а малце поинаква немало да има молекули итн.итн..
Тоа е све точно!

И сега од оваа претпоставка морало да има дизајнер..
Тука и мене малце ме пука скептицизам ама сепак не толку....
За тоа ќе се наречам анти-деист

Видите и да има создавател тој би го опишал како еден исврустриран лудак, перверзен манијак, најголем масовен убица, најстрашен диктатор итн..

Работата е што пак и оваа претпоставка се базира врз наука а не догма, значи религијата нема никакво значење во оваа теза за мене. Религијата е створена од човекот..

Видете логично е да се претпостави дека не сме ништо посебно во овој универзум, дека сме случајност, ако замислите дека еве во нашата галаксија сме само ние, толку знаеме сега за сега, меѓутоа ако земем дека има 100 милијарди галаксии повеќето од тие поголеми од нашата, логично е да се претпостави дека не сме единствената планета со живот на неа, а воедно и со интелигентен живот.
Има една равенка математичка Дрејкова која вика дека во нашата галаскија има бар 100.000 планети со живот на нив...

Пак останува дека религиите своите претпоставки не ги влечат од наука туку од митови, легенди глупости, зашто човекот не можел на друг начин да даде одговор на основни прашања, тоа е најдобрата причина зошто е створена религијата.
А тоа за вода во вино, одење по вода, сведоштва, воскреснување, чуда и други такви тракатанци ПА ВИ СЕ МОЛАМ.

И ако се докаже научно дека има дизајнер тоа е страшно според мене

Не те вадм од контекс..така те разбрав...се палшиш од помислата дека постои Бог кој е сврустриран лудак, перверзен манијак, најголем масовен убица, најстрашен диктатор итн..
А така размислуваш есамо затоа што не го познаваш..односно од стравот дека не сте во право..а не сте..

Не те вадм од контекс..така те разбрав...се палшиш од помислата дека постои Бог кој е сврустриран лудак, перверзен манијак, најголем масовен убица, најстрашен диктатор итн..
А така размислуваш есамо затоа што не го познаваш..односно од стравот дека не сте во право..а не сте..

Значи од каде па ти го познаваш, на што ги базираш твојте познавања тоа ме интересира.
Значи супер нови, деструкција, црни дупки, масовни изумирања, метеори, 95% од видовите кои живееле на планетава во нејзината 4 и пол милијардита историја се изумрени...Какво е тоа битие што го прави ова ај кажи ми?!?

Јас моите ги базирам на логика и наука, не ДОГМА.
Затоа дојдов до таков заклучок..
Уште нешто сите денешни научни и логички докази водат кон тоа неиздогматизиран разумен човек да свати дека немало дизајнер...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom