Што со плаќањето? Кој би требало да плаќа?

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
Pa nema posebno pravilo spored mene. Ubavo e da se pokazi maskoto kako kavaljer,ama ne treba toa da e stalno taka. Seedno koj ke se fati prv za novcanik..:)

Hmm

Prv date e ok prvata pijacka da ja plati bez da se bunam ama ako se menuvaat poveke mesto lokacii istata vecer e togas se fakam za dzep i jas . Mnogu ponizno mi e da ne se fatam za dzep , si plakam nema glupi standardii kako gentlemen to mu e dozvoleno samo na prvata pijacka .Posle ili ke prifati deka i jas ke plakam ili crven ke jadi , poso ne mislam na sekoj izlez da se raspravam koj plaka i kolku , bezveze mi e .

Nasite pari se i taka i taka zaednicki..ziveeme pod ist pokriv taka da nema vrska koj ke plati ili ne. Najcesto taa gi nosi parite vo novcanik, zatoa sto jas mrazam da nosam novcanik, a bez novcanik nekako mi se zaturaat po dzebovi. A koga sme vo Skopje t.e. doma, ednas jas plakam ednas taa. Nekogas se slucuva taa da insistira da plati i jas ne se bunam. Taka sme se naviknale.

Според мене секој треба да си го плаќа својот дел. На почеток на врска разбирам машкото да плаќа се, ама после 4-5 месеци веќе глупаво е. Мене никогаш не ми се десило да истам пари, за да платам било што. Не е битно дали сум излезена со другар или со дечко. И тоа крајно ме нервира. Ако посегнам по новчаник.. слушам коментар од типот: да не ти фали тебе нешто!?:icon_lol: Јас радо би си го плаќала својот дел, а зошто да не и неговиот. Се чувствувам глупаво кога ја добиваме сметката и кога само тој вади пари. И инсистирањето да менуваме повеќе локали во една вечер не помага..:icon_lol: како што тргнале работиве со години уназад нема да го дочекам плаќањето.:icon_lol:

Ако толку сакаш да платиш, јас ќе ти дадам еден совет:) Пред да си одите, ќе станеш демек одиш во wc, па ќе и платиш на келнерката, па после нема што да прави, веќе ќе е платено:) Џабе ќе му е после да се буни.

FortunE напиша:
Ако толку сакаш да платиш, јас ќе ти дадам еден совет:) Пред да си одите, ќе станеш демек одиш во wc, па ќе и платиш на келнерката, па после нема што да прави, веќе ќе е платено:) Џабе ќе му е после да се буни.

Сакав вчера да го зафркнам. Кога замина тој во wc ја викнав келнерката да платам, и додека дојде таа овој се врати и ме виде со новчаникот в раце и секако следуваше: што правиш со новчаник в раце и келнерка пред тебе? А јас на тоа: Ништо, таа празни пепељара а јас земам мастика.:pos::pos::pos:

Абе ок тоа, ама јас ти пишав ТИ да станеш демек одиш во wc, па успат да си платиш скришно. Пробај и прекажи што си направила:) Само пази да не добиеш чаша по глава и мастика залепена на косата:)

Macedalien напиша:
Кој сака нека плати - ја важно пијам.
е вистина си дзверка мн ме изнасмеа хахаха

The`bItCh темава и јас сакав да ја дадам одамна ама незнаев што да пишам али не е важно сега ќе дадам некој коментар.
Епа вака јас мислам дека секој си го плаќа својот дел ама некогаш се има случено да ја частам девојка ми ама се случувало и она мене да ме части пијачка зашто да не мислам дека све едно е

Абе само нека има цура па за плаќање најмал проблем е. :icon_mrgr

So znam ja mislam deka maskoto treba da plaka,barem na pocetokot od vrskata

Нема правила. Еднаш тој ќе плати, еднаш јас. Или тој ќе плати конзумна, јас ќе платам пијачки итн итн. Компромис

Хехе....ја храна она пијачки....јас наоѓам стан она кирија плаќа...:pos::pos:

jas mislam deka e pogresno ona deka maskoto treba sekogas da plaka....ako denes sum izlezena so deckoto,i toj me casti pijacka,drugiot den ja ke go castam nego i se taka...nezgodno mi e koga nekoj nonstop mi ja paka smetkata oso ne e fer stvarno,duri pocnuvam da se nerviram..ako e tolku mnogu uporen,ke mu kupam nekoj ubav poklon za vozvrat i zavrsena rabota..

Аман бе вас жените се во тоа ви е паметот.шо е уствари битно кој ке плати-тој што има пари нека плати и да нема проблеми.нели е така bitch?

Sekogash plakam prvite dve pijacki jas , ako ne se fati za djep na tretata a ocenam deka kolku tolku ima ja shkartiram ili i naracuvam uste dve da gi ispie a posle ja nosam na sex i ja bataluvam.

A ako se fati za djep i insistira da plati togash pak jas plakam ama milo mi e sto e devojce na mesto i ima nekakva idnina so nea.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom