Што се` можат бананитe

• Креатор на темата Креатор на темата skrill1
  • Време на започнување Време на започнување
Леле ќе се прејадам банани сега. (само дали истото важи за презреани банани)
ај ај ај Чикита банана де Колумбија...... кокаина де колумбија......

Леле мразам банани ...:pov:

Ама ќе пробам у иднина да јадам повеќе ..:)

Јес јес јес :)

Ја секој ден по една јадам ...

MeToNo1[MkD];872276 напиша:
Енергија - само две изедени банана произведуваат доволно енергија за активно 90минутно вежбање. Не е ни чудо што бананата е овошје број еден на најпознатите атлетичари.

ПМС - Жени заборавете ги апчињата - јадете банана. Б6 витаминот што бананата го содржи го регулира нивото на глукоза во крвта, кој што влијае на расположението.
:vozbud::vozbud::vozbud:Е ова не сум го знаела...90 мин.вежбање,јес,јес,јес,ова е само за мене(пошто сум мрза и не вежбам:icon_lol:),па како што имам сега ПМС има одма да изедам една!

Ова точно е ! :P
Сега реализирам на вистински начин со експеримент..
А ако сакате нешто повеќе од 90 минути пробајте со еурокрем или мед такво нешто ( хоум мејд банана сплит )
ем вкусно, ем енергично ;)

Хм интересно доста, сега ќе ги јадам повеќе иако имаат најмногу калории од сите овошја.:helou:

mmmm banance banance.....gi obozavam.... interesno ova so go procitav.... mada ima uste edna upotreba na bananata ama aj ne kazuvame :pos2:

Не сум знаел дека можат да бидат толку здрави.Јас па никогаш не ги јадам

Бананата е ок ако ја јадеш во ограничени количини и да ако си депресивен,точно е дека содржи амино киселина што потоа се складира во серотин,а јади само банана и кога ќе те фати столицата ќе видиш нема да можеш да идеш во ВЦ од болка.Али сепак една банана помешана со млеко е добра за после тренинг.Ако планираш да слабееш јади ја во ограничени количини,и има голема содржина на калиум што е добро за работа на срцето.

знам дека бананата исто така ја регулира столицата доколку имате пролив и сте болни многу помага да се вратите во нормала за 2 дена исто така е многу хранлива затоа им се препорачува на децата и додека се мали им се дава често дали гмечена со млеко и бисквити или така

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom