Што реално работи МАНУ?

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.101
Веб-сајт
www.kajgana.com
Според мене, старите мрзливи вампири џабе држат толкаво зградиште кога не работат ништо. Академици, колку тоа гордо звучи. Кај се на дело? По некое проектче кур се тресе, кога ќе им здосади да дремат, кај се во реалноста да покажат дека се од корист за својата земја?

Подобро државата да ја даде зградата на некој универзитет, наместо да служи за геријатрија.

Може јадам гомна, може грешам, може не сум информиран... слободно некој нека ме поправи.

Па додека не се изјаснија за смена на името до пред некое време ке кажев дека грешиш.дека неправедно ги викаат сите геријатрија дека не се вампири дека на (хартија)нашиот најголем интелект дека нивниот мозок е над политика ама........шљак!!!

de be Trn sto se raspekmezi tolku...takvi metodi se minato...sega toa odi posofisticirano.....posebno vo KULTURNI EVROPSKI zemji ko nasata :)

Ма треба да ги зрачиме...онака на дневна база како русите што им праат на чеченците :)

Барем да земеа поголемо учество на овој форум,можеби ќе научеа нешто вака испаѓа дека џабе ги трошат нашите пари.Инаку функцијата академик се пренесува од колено на колено независно од тоа дали е некој извитоперен дебил,во меѓувреме.:toe:

А постои некоја институција која ја надгледува нивната работа и ажурност? Или никој не ги чепка и прават што сакаат?

Барем да земеа поголемо учество на овој форум,можеби ќе научеа нешто вака испаѓа дека џабе ги трошат нашите пари.Инаку функцијата академик се пренесува од колено на колено независно од тоа дали е некој извитоперен дебил,во меѓувреме.:toe:
Ептен се трошат залудно. Ај платите академски, ама тоа зградиштето е ламја, влече трошоци за одржување и сметки за струја колку еден универзитет. А резултати и видлива работа академска - нула.

Ептен се трошат залудно. Ај платите академски, ама тоа зградиштето е ламја, влече трошоци за одржување и сметки за струја колку еден универзитет. А резултати и видлива работа академска - нула.

МАНУ е стара комуњарска форма од организација до зградурина.Тие се научени да работат по директива а трошоците да не ги плаќа никој затоа што така налага директивата од “горе“.:toe:

A be "BESMRTNI" ....................... ne e toa mala rabota za edna maleckicka zemjicka :).....so diskutabilno ime :)
Inaku mislam deka ni predsedatelot na MANU ne bi ispolnil uslovi za portir vo toa VISTINSKATA AKADEMIJA...kade sedat vistinskite besmrtni :)
Ili i tie tamu se nekoja slicna dubara...????? :)

Тој е еден од институтите кој треба да се демонтира.
Имаат трудови пример, ликот и делото на Михајло кучето водоносец во битката кај Сутјеска (карикирам).

А се смеат на дела од типот, Ѓоргиа Кастриот, Александар Македонски, Јустинијан, Каменот од Розета,Самоил.
Немаат труд за Букурешкиот договор да ни објаснат што значи тој договор итн...
И многу дргуи работи.

Не го бива за политика ајде или во МАНУ или во Нова Македонија новинари ги правеа.

Што работат.... па веројатно во практика она "Нишај врата/драпај маде, земај плата" во изминатиов период потполно си се докажаа колку и за што се способни и колку нивната улога како "најпаметни" е да не заштитат од уништување на идентитетот.

Што мислите, како им почнува денот? Со чорбичка или џигерчиња? Колку време го пијат утринското кафе? Колку време дремат на телефон кој го плаќа државата, односно вие? Колку им е ефективното работно време во текот на денот, ова - годината?

Утринското кафе? Кое? минимум 20 се...

Работно бев лоциран едно време близу МАНУ... тука одма има убаво (да го наречеме) кафанче... се викаше Лоби... сега МКЦ ... чорбичката не е лоша... така да.. јас би рекол со чорбичка :)

Back
На врв Bottom