Што претставува животот за вас?

• Креатор на темата Креатор на темата *xtina*
  • Време на започнување Време на започнување
Ееее кристина агилера,тоа значи дека не мора после секој пост да кажеш твое мислење,биди мирна може бада да ти дајт.

Ќе се рчкате уше?..Да знам дали пуканки да земам
Ај не

Животот за мене претставува Рубикова коцка. Треба да помине многу време за лаик и будала како мене да ја состави,без претходно сервирана шема од друго кутро суштество. Кога ќе ја составиш,си задоволен.
Со текот на времето механизмот откажува и потешко оди...и ќе се расклопи. На коцки од глупави окободечки бои.Но барем ќе ти остане тоа дека си ја составил.Ако не ви верува некој,можете да си заверите на нотар или слично...такви дојдоа времињата.

Pa da bidam honest zivotot e super ako samite si go naravime taka.Se zavisi od nas,sto sakame od nasiot zivot.Eve na primer jas go svakam zivotot kako edna igra a nie si imame misija koja treba da ja ispolnime.Toa dava sence na naseto postoenje:wink:

Животот е најубавата работа што може да ти се случи. Кога ќе ги ставам на кантар добрите и лошите работи едноставно можам да го цитирам насловот на еден мој омилен филм La vita e bella!!!:smir:

sto e za vas zivotot?
„Како се калеше човекот“

kako bi go opisale ,kako go zamisluvate idealniot zivot?
Искуство потребно за човек да ја запознае својата животинска и Божествена природа. Идеален живот - кога сите „овци“ се на број. :)

si go pocustvuval li zivotot vo vistinskata smisla na zborot?
Да, повеќе лоши работи и моменти отколку добри.

zivotot....pa sekoj si go definira zivotot razlicno.....sekoj razlicno si go zivee.za mene zivotot e dar od boga daden za da go zivees najdobro so mozis i da se obiduvas da bides sreken,da postignis nesto i da bides zadovolen od nego.Ovde kaj nas ...tesko e da se najde covek koj go pocustvuval zivotot onaka kako so bi trebalo

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom