Што правиме со емирот од Катар?

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
ke go viknes prodavacot na lopatite, koga moze edna lopata po 3, 4 iljadi evra da prodade, garant ke zeme najvisoka cena :)

Па како без него....таков талент за продажба не се наоѓа лесно...ем и у исто време и ти ја осветува купената роба.

Само кој ќе ги земе парите? Од кого ќе ја купи? :)

Абе види сеа....он ќе земе авионот и озгора ќе ги џитне парите....и ќе не остави 2 недели да се испоубиеме до последен,и после негово си е.:D

Во секој случај, ова е добро. Немаме кај нас чести посети од ваков калибар, да се разбериме.
Посетите кај нас генерално се сведуваа(т) на тапкање по рамо и давање нови бенчмаркови, констатирање каква е ситуацијата, совети од секој и сешто од Брисел и околината итн.
Дај боже, нешто паметно да видиме.

http://kanal5.com.mk/default.aspx?mId=37&egId=13&eventId=81559

Електричен спој во лобито на Александар Палас - вечерата во чест на емирот од Катар помина непречено

Мал инцидент вечерва се случи во лобито на хотелот Александар Палас каде што е сместен високиот гостин емирот на Катар, непосредно пред одржувањето на свечената вечера која во чест на емирот ја организираше претседателот Ѓорѓи Иванов.

http://www.utrinski.com.mk/default.asp?ItemID=9FCE2ED715745441BBBF56EFAE048EC8

(ФОТОГАЛЕРИЈА) Се запали Александар Палас - емирот во „магла"

Високиот гостин на Македонија, емирот од Катар, Шеик Хамад бин Калифа Ал Тани вечерва доживеа непријатен инцидент во хотелот „Александар Палас", чиј покрив ненадејно почна да гори токму над апартманите на катарската делегација.

А бе човекот не дочека ни да легне, а види што му направивме.

А Јанко Илковски во неговата дневна емисија Јади Бурек на Наша ТВ, предложи емирот да го купел фудбалскиот клуб Вардар, и онака нема нешто многу да го чини.

Па како ќе го купува ФК Вардар, кога вака го третираме ?

Велат дека сијаличка изгорела.

Што сијаличка ќе беше ова ?

5A188FD2CD6BFF4BAD8C0E3FACBB0C92.JPG

BFD2E84EED4AFF49927C1032E231F78D.JPG

CE30CA3AF6BD7D4F99FF06CB20A89E77.JPG

4DACFEEEA163EE409E7311A3278A7E6B.JPG

D8DB717F48845F4187C390A302F1BA2E.JPG

8F772E92ECF40142ABAF3E6452483349.JPG

Oва ми делува на тешка саботажа, нема шанса да е прегорена сијалица.

Пожар,баш тогаш, баш таму. Утрински весник прв јавува, ...

Ми изгледа како лешинарите да намирисаа дека Македонија може да ќари.

Ако има сторител и истиот се најде, треба најжестокo да се казни.

• Ми се допаѓа
Reactions: fmi
Se zacudiv malku, kako nema postovi od tipot na tie makedonski muabeti, deka ke se islamizira Makedonija,deka keliite na Al-kaida ke funkcionira od ovdeka,deka ke imalo bombaski samoubijci niz ulicite na Skopje ova ona tntiri mntiri..

Konecno da sfatite deka biznisot nema nikakva vrska so religijata, pari ti se pari, ne e bitno od kade ke dojde bitno e da se raboti, po poleka Makedonija ke bide Svajcarija ili Luksembrug na balkanot..

Se zacudiv malku, kako nema postovi od tipot na tie makedonski muabeti, deka ke se islamizira Makedonija,deka keliite na Al-kaida ke funkcionira od ovdeka,deka ke ima bombaski samoubijci niz ulicite na Skopje.....

Konecno da sfatite deka biznisot nema nikakva vrska so religijata, pari ti se pari, ne e bitno od kade ke dojde bitno e da se raboti, po poleka Makedonija ke bide Svajcarija ili Luksembrug na balkanot..

Прекрасен пост, да не беше завршната констатација.
Многу оптимистички бе буразеру. На која основа ќе биде Македонија како Швајцарија? Со кантонизација?
А со Луксембург? По фудбалски успеси можеби.

Тоа „пополека“ што го акцентираш може да трае... 12743,45 години.

Ако ги базираш заклучоците на (оскудните) инвестиции, тогаш да ја опишеме Mакедонија како Виетнам на Балканот, или Индонезија.
И во Индонезија има милион инвеститори како трупот од вчера.
Знаеш и сам зошто...

Se zacudiv malku, kako nema postovi od tipot na tie makedonski muabeti, deka ke se islamizira Makedonija,deka keliite na Al-kaida ke funkcionira od ovdeka,deka ke imalo bombaski samoubijci niz ulicite na Skopje ova ona tntiri mntiri..

Села во Гостиварско и Тетовско, со едвај 2-3 илјади жители имаат по минимум 2-3 нови гланц џамии.
Со локални донации да не се собрале пари случајно? Немој, не ме радуј.

море море кој дошол...ќе донесел инвестиции......

Turchin, mnogo finno se pushtash taka,kako Itar Peter da manipulirash sekoi pat. Spoko, ne si tolkoz pameten. sega, ovoj sashtiot beshe vo BG nekoe vreme nazad 5-6 meseca.So poveke ora i obeshtania, pa ne sam videl mleko i med da ruchi iz kaj katar. Toa fabriki ne stroi i zavodi ne prai shtoto taa drjava ne proizveduva nishto nemaat know-how za epten nishto. tea sa pulni so dolari deka amerikancite gi shtampat kata dnevno /imaat i prodavaat gaz/ i kopuvaat pristanishta, letishta/aerodromi, OKTA mokta i takiva golemi raboti kate pechalbata mu e podsigorena. Kako mutrite samo sabiraat. Ta tea dolari deka gi shtampaat nashite priateli ke bidaat vesnici/poradi inflacia deka se zadava/ i tea sa mnogo aktivni sega da kopuvaat sichko shto ti kazav. Za rezanite te molam ne ne agitirai ama vaobshte, tie djamii gi stroi makedoncheto nali, otdeka sa parite te prasham? Sum bil u katar desetici pati i zatoa ti kazuvam so tea business ne stava, osven ako ne si americancite deka gi pazaat ot komshiite i im igraat po tehna svirka. Tolkoz za sega turche lajlivo.
--- надополнето: Oct 18, 2011 3:28 PM ---
Тоа вториот најголем авион во светот е работа на глупите македонски новинари. Авионот со кој што ќе дојде е Airbus A340-500 кој што дефинитивно не е за потценување
Airbus_A340-500_Qatar_Airways_MUC.jpg

Поголем од него е А340-600 т.е. во должина 75.3 метри. Сеуште мислам дека е најдолг патнички авион во светот, но наскоро со новиот боинг 747-800 кој што ќе излезе кај и да е ќе биде 76.25 метри. А како најголем (патници) е Аирбус А380, па боинг 747-400 итн.

A340-500 e po tejak ot A340-600 za izlitanije /MTOW/ nosi poveke fuel. Naj tejok e A380-800, pa B747-400 pa treti e A340-500.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom