Што пиете рано наутро?

• Креатор на темата Креатор на темата _c|eLo_
  • Време на започнување Време на започнување
Епа вака. Јас секое утро ко ќе станам ќе се одвлечкам до фрижидерот, ќе го отворам, и се обидувам да идентификувам што е што(барам шише со вода). Еднаш земав едно мало шишенце(пола литар) со проѕирна течност и коа земав да пијам скоро цело го испив пред да сфатам дека тоа е ракијата на дедо ми. Језда ме расони убо ама мене ми се пиеше вода:toe:.

После со појадокот, зависи што јадам пијам чаша млеко/јогурт и веќе накај 12-1 сатот си пијам нескафе.

Вода и тоа одма ко ќе станам

Не можам да почнам да функционирам насабајле додека не испијам едно поголемо и појакичко турско.А ако сум претерала вечерта со пиење само јогурт ме враќа во живот

Или нес кафе или чоколадно млеко :)

По 3-4 живи јајца.
Тураш 2 по 2 во чаша и си пиеш. Може и малку млеко да додадам, зависи.

In hello body, hello ghost :)

Voda.Samo voda mozam da pijam neposredno posle razbuduvanje.I kafe ne mozam da pijam ako ne sum barem malku rassoneta,so znaci go pijam po edno pola sat.:)

Виски че се начукам и цел ден ме држи... кидинг

само вода и кафе :)

Обично денот го почнувам со една чаша вода, многу луѓе ми коментираат дека на празен желудник не одело вода, ама потреба си е потреба :)

Кога имам проблеми со расонување (како денес), а често имам најдобро нешто за добар почеток на денот е еден свежо исцеден сок од портокал без шеќер.

Арно ме потсети..баш пред 3 дена бев дупка пијан, и во текот на ноќта станував 2-3 пати да пијам вода бев ненаситен дехидрирам.. и станав накај 11 часот а си легнав 5 сабајле а обично секој ден станувам накај 3-4 :),кога се разбудив зедов една Горска ладна од фрижидер со вкус на лимон едно литро од неа испив и одма потоа си порачив да јадам истото тоа ми се случува секогаш кога сум пијан:toe: значи секогаш кога сум пијан станувам многу рано и неопходни ми се ладни течности и сум многу гладен :):) чекам постови и од другите да видам како вие реагирате насабајле кога сте биле пијани.. :)

Во такви ванредни ситуации, еднаш пробав чај да се напијам (ми го предложија ко најдобра ствар после некоја таква бурна ноќ) и да ти кажам помага 99%. И многу важно да мавнеш 2 витамин Ц таблети. Ко нов си.:wink: Иако многу ретко годинава вака да сум се разбудила...ама се случува.:pipi:

А инаку секојдневните утра класика, кафе(без шеќер) и некој сок (по можност и тој без шеќер):kafe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom