Што научивте од последната врска во која бевте?

• Креатор на темата Креатор на темата кики
  • Време на започнување Време на започнување
Nauciv deka ne treba da veruvam bezrezervno da sakam bezuslovno,da bidam slepa pred vistinata,nema pred okolinata i najbitniot moment SEKOJ BEZ SEKOGO MOZE se bilo navika.

многу тепање време со 'фраери'

НЕ
!

дека не треба да му одиш по кефот на секој и дека на тој што највеке му верував :tapp: гадно ја заеба работата на крај... памет за другпат!!! ке биде подобро,има време...:pipi:

Дека сум многу подобра личност кога сакам, дека САКАМ да сакам, и дека се би сторил за саканата затоа што гледајќи ја неа среќна ме прави и мене среќен и потполен...

Vo poslednata vrska nauciv kako boli pred se koga nekoj te lazi,da ne veruvam vo se i sesto i da ne udiram so glava vo zid zasto boli

Научив да сакам, да простувам, да толерирам, да прифатам некого со сите негови маани и доблести, да возвишувам, да бидам возвишена, да живеам и да прифатам некого во мојот живот поклонувајќи му го тронот... ама сега се падна во вода. Што и да сум научила- Заборавив :(

Научив дека...колку и да сакаш, љубовта на едниот не е доволна за двајцата...

Научив ....ништо изгледа не сум научила.
Дека колку повеке се обидуваш да му биде добро на другиот толку повеке ке ти се качи на глава, ке те набеди да поверуваш дека целата вина е во тебе, а не во него, дека , еден кога сака малку е, дека за љубов се потребни 2 ца!
Дека залудно се обидувам да ги средам работите...неможам сама се да постигнам , ми треба помош од другата страна....
Научив дека никогаш таа поддршка нема да ја добијам

Научив дека не сум за врска:costumed2

Иако е постар постов, морав да го цитирам.

Главно, тоа е, затоа што сум премногу себична и си имам високи критериуми, веројатно затоа не ми успеваат врски, не дека проблемот е у нив, у мене е.

:tapp:

Тоа шо го научив и од претходната(ама очигледно не сум го запаметил доволно долго):
Less cannabis.
That way,you could actualy see when someone is playing mindfuck games with you,and end it in time.
И да,уште нешто.
Лугето трошат толку многу енергија за да се заштитат себеси од удари,болка и одржување на здравиот разум,што забораваат на убавината што доаѓа со комплетно препуштање на емоциите(колку и тоа да звучи погрешно,недозволиво и срања).
Го научив тоа,бидејќи и самиот,несвесно почнав да го правам.
И веројатно ќе продолжам да го правам до крај,едноставно поради страв.
А колку само не сакав да го знам ова.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom