Што научивте од последната врска во која бевте?

• Креатор на темата Креатор на темата кики
  • Време на започнување Време на започнување
јас на моите 21 година ги сметам за најбитни во мојот живот.
Кога ќе одлучам дека треба да влезам во брак и да имам 3 деца тоа ќе биде мојата фамилија и повторно ќе ми биде најбитна.Се разбираме ли сега?

Еве, гледаш дека уште на почетокот те разбрав кога спомнав дека возраста е таа што го формира таквиот став и приоритети...:)

Научив дека љубомората не е љубов...дека е болест! И најбитното-научив дека човек што не сака да биде срекен,никој неможе да го направи срекен!

Научив дека љубомората не е љубов...дека е болест! И најбитното-научив дека човек што не сака да биде срекен,никој неможе да го направи срекен!
Кој човек несака да биде среќен алоооо? Работата е дали може или неможе! А тоа не зависи само од него туку и од другите.
Љубомората е индикатор на љубовта.
--- надополнето: Aug 30, 2011 7:34 PM ---
Она шо ја научив е дека сите сакаат по нивно да биде.
Епа неможе така!

Кој човек несака да биде среќен алоооо? Работата е дали може или неможе! А тоа не зависи само од него туку и од другите.
Љубомората е индикатор на љубовта.
--- надополнето: Aug 30, 2011 7:34 PM ---
Она шо ја научив е дека сите сакаат по нивно да биде.
Епа неможе така!

^ не е вистина...никој неможе да усреки некој додека тој некој не одлучи дека сака да биде срекен,дали ке бидеме срекни зависи од нас самите дали сакаме да бидеме срекни и дали ке дозволиме тоа да се случи,а ако ние не го одлучиме тоа,никој на планетава нема да не усреки...а за љубомората нема да коментирам,само ке кажам-кој си ја има мувата на капата...

^ не е вистина...никој неможе да усреки некој додека тој некој не одлучи дека сака да биде срекен,дали ке бидеме срекни зависи од нас самите дали сакаме да бидеме срекни и дали ке дозволиме тоа да се случи,а ако ние не го одлучиме тоа,никој на планетава нема да не усреки...а за љубомората нема да коментирам,само ке кажам-кој си ја има мувата на капата...
Сите имаат одлучено да бидат среќни ама не можат во тоа е проблемот. Зависни сме од туѓите мисли, емоции, однесувања... а за мувата на капата сите ја имаат највеќе тие што викаат дека ја немаат.

Научив дека треба да бидам по упорен ....... и тоа намеравам да станам !.

Научив дека сум вљубена во ЉУБОВТА и дека пак ќе ризикувам...затоа што вистински видов што значи да љубиш и чувството да биде обострано...знам дека повторно ќе сакам ко некогаш...

Научив дека сум вљубена во ЉУБОВТА и дека пак ќе ризикувам...затоа што вистински видов што значи да љубиш и чувството да биде обострано...знам дека повторно ќе сакам ко некогаш...
никогаш нема да сакаш како некогаш!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom