Што му фали на Скопје?

• Креатор на темата Креатор на темата city
  • Време на започнување Време на започнување
Хаха еден човек не го прави цел град убав :D А ти као имаш душа а, пошто се нудиш

јас бе имам душа за пола континент камоли за еден град, башка знам да готвам не ми е проблем да пазарам, пуштам правосмукалка, спрострам алишта и сум неодолив, има да ти пукнат другарките од љубомора

јас бе имам душа за пола континент камоли за еден град, башка знам да готвам не ми е проблем да пазарам, пуштам правосмукалка, спрострам алишта и сум неодолив, има да ти пукнат другарките од љубомора

:D:D :LOL::LOL:
Сега ова е лична понуда за мене или? Муабетов беше како градот да го средиш а не моите другарки да пукнат:D :LOL:

:D:D :LOL::LOL:
Сега ова е лична понуда за мене или? Муабетов беше како градот да го средиш а не моите другарки да пукнат:D :LOL:

jaс, ти, другарките твои - ете цел еден град сите среќни весели и задоволени

Па добро, сакав во детаљи да објаснам што ми смета во Скопје....;)
Душата ја прават луѓето. Но не ја прават привремените дошљаци на кои све им е гајле и далеку се од дома подивени и збесните како од ланец пуштени :rolleyes: Кои плукаат по градот затоа што не е нивен..Туку луѓе кои навистина го сакаат градот и живеат со него секој ден..кои имаат фамилија овде, свој дом и цел живот им е овде со пријатели, љубов, свои места на искачање..Онда не си ист како оние што ништо не ги врзува сем привремена работа или факс овде на 4год.;) Многу поразлично се понашаш ако не си дома....
А имаше душа..и тоа како..но последниве год. е ужасно станато Скопје:rolleyes:..али тоа е....
You make me cry.
images

Кукличкаааааа stahp.

Сериозно нели му фали насмевки, позитивни лица,опуштени отворени лица и не се замараат со другите животи? Ти го правиш тоа што му пиша дека фали.

Sega treba da ti crtam sto e sto?!
Zamaranje so tug zivot i pikanje nos vo privatnost e edno a komentiranje kako nekoj se ponasa na ulica e sosome drugaaa stvarr...Sekoj ima pravo da komentira odnesuvanje oblakanje.....ali nema pravo da sudi i zbori za postapkite odlukite sto gi pravi vo svoj zivot! Toa e veke licna stvar vo koj nikoj ne smee da se mesa....
E sea....ti repliciras kolku da MENE MI repliciras....i zboris gluposti kao ja ne sum otvorena blabla..Od kaj znaes kakva sum me imas zapoznaeno pieno kafe so mene? Onda KUTI ! I ova mi e zadni post ..ne ti odg.vise na glupi provokacii radi nekoi tvoi kompleksi sto gi imas od mal grad..mislam dajjj se ubi od repliciranje ovde sto voopsto i ne e tema ovde ova ..

Sent from my HTC One X using Tapatalk

Sega treba da ti crtam sto e sto?!
Zamaranje so tug zivot i pikanje nos vo privatnost e edno a komentiranje kako nekoj se ponasa na ulica e sosome drugaaa stvarr...Sekoj ima pravo da komentira odnesuvanje oblakanje.....ali nema pravo da sudi i zbori za postapkite odlukite sto gi pravi vo svoj zivot! Toa e veke licna stvar vo koj nikoj ne smee da se mesa....
E sea....ti repliciras kolku da MENE MI repliciras....i zboris gluposti kao ja ne sum otvorena blabla..Od kaj znaes kakva sum me imas zapoznaeno pieno kafe so mene? Onda KUTI ! I ova mi e zadni post ..ne ti odg.vise na glupi provokacii radi nekoi tvoi kompleksi sto gi imas od mal grad..mislam dajjj se ubi od repliciranje ovde sto voopsto i ne e tema ovde ova ..

Sent from my HTC One X using Tapatalk
А ти имаш пиено кафе со мене и останатите што ти реплицираа на твојте дебилски постови па одма почна да паламудиш за нас.
Ако знаеш и што е комплекс и дек......
Батали, се почуствував глуп со самото тоа што почнав да ти реплицирам и објаснувам.

Od kaj znaes kakva sum me imas zapoznaeno pieno kafe so mene?
пробај излегувај со луѓе кои не се родени во Скопје, можда ќе го смениш мислењето. Не можда него сигурно пошто неаме сина крв, нели.

На Скопје што му фали...

Од кај да почнам е муабетов.
Прво и основно, чист воздух за дишење. Средени тротоари и улици без дупки. Велосипедски патеки, ама вистински, не од оние црвено обоените кои што за ништо не служат. Културни шофери, овде генерално мислам на таксистите. Помалку автомобили. Трамвај или метро, или пак и двете, зошто да не. Подземни улици.
Потегот од собрание до палома бјанка, да се направи пешачка зона.
Повеќе корпи за отпадоци. Повеќе паркови. Повеќе зеленило.
Дискотеки кои ќе работат до 7 сабајле. Концентрација на ноќниот живот околу една определена локација низ центар. Не на сите страни распрчкани местата за излегување.
Читални кои ќе работат 24/7.
За главен град, премногу малограѓанство постои. И да, во главно од скопјани. Секоја чест на ретките исклучоци.
Знам дека има уште многу работи кои му фалат на Скопје, како за главен град, ама на кој да му текне во моментов на сите...

На мојов град..кој си го сакав премногу му фалат меѓу другото двете најосновни работи...ДУХОТ И ДУШАТА...што го имаше СКОПЈЕ до пред неколку години....жал ми е што СКОПЈЕ стана тоа што е.....:(

Segway
odlichna stvar i za gragjani i za policija pa i za reklami

Znachi chitam i se chudam!! Abe provincijooo ne e Skopje samo ploshtadot i ebeniot proekt 2014-ta!!! A se spomne Skopje odma...e sho spomenicite na ploshtadot!!! Ebate debilite ebate! Skopje e klupata kaj mene u maalo pred zgrada, Skopje e pivce u park pokraj ezerce u leto, Skopje e skara na Vodno, Skopje e kafanche u debar maalo, Skopje e koa ke iskocham u ponedelnik i iam kaj da idam, Skopje e maalskiot kafich preku ulica, Skopke e shkembe chorba u nedela sabajle dur si ushte kamen.....Skopje ima duh...a shto mu fali?? Mu fali malku pomalku Zletovo i Pehchevo i .....

Данок за провинцијалци и за шипци. Да ги оданочевме до сега ќе бевме најбогат град во европа!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom