Што му фали на Скопје?

• Креатор на темата Креатор на темата city
  • Време на започнување Време на започнување
Или трола или е провинцијалец што сака да се убеди дека е скупјанец. Провинцијалците (на привремен престој) во Скопје се најлоша врста :sick:

Не е само тука, досега на повеќе од половина теми го има истиот стил на коментари :) . А можеби е и тоа :)

proveri si go tvoeto IQ i ic da ne ti e gajle za moeto. Jas sum skopjanec ne provincijalec "wanna be skopjanec".

Му фали ОПУШТЕН и ОТВОРЕН народ кој нема малограѓански сваќања и кој е малку повеќееееееее попозитивен..Сите ми се нервозни нак**чени тмурни, само брзаат негде незнаат ни они сами каде:rolleyes: ...И страшно ме нервира што не се отворени и се плашат од нови луѓе....Али тоа е одлика на македонците во глобала, затворени се поприлично за непознати......
А како град на Скопје му фалат многу ствари, незнам од кај да почнам....Прво саглам улици..зеленило, дрва..после чистота, многу е прљаво и неуредно, а да не зборам за смрдеата од загадувачите кои не трујат секоја вечер и неподносливо е да се дише:mad:
Луѓето го прават градот во најголем дел а овде се сиви и мрачни...треба повеќе насмеани лица и позитивни исполнети неисфрустрирани нељубоморни незавидливи луѓе ...и луѓе ШТО НЕ СЕ ЗАМАРААТ СО ТУЃИТЕ ЖИВОТИ...;) Скопје е големо село по тоа прашање;)

многу се развлече.. кажи кратко, му треба душа на градот.

proveri si go tvoeto IQ i ic da ne ti e gajle za moeto. Jas sum skopjanec ne provincijalec "wanna be skopjanec".

Да погодам особено ти бендисват сите кичови изградени од проектот Скопје 2014 , и тоа е најдоброто нешто што му се има случено на градот?

skopje i pred proektot za mene bese najubav grad i posle proektot isto taka.

Му треба рап клуб т.е место кадешто ќе се одржуваат рап забави. Му треба играчница (фудбалче, билјард и сл.) што ќе работи и после полноќ. Фалат и повеќе ноќни линии на автобусиве.

И ете споредиго со некоја друга европска метропола во што е Скопје подобар?

Изгледа живее во Зелениково или таму некаде уџум па ко че споредиш најубав испаѓа :coffee:

Што му фали на Скопје?

Споменици :icon_mrgr:

Mu fali i ajfelova kula poubava od onaa vo Pariz. Koga nemam pari da otidam do Pariz barem da pijam kafe pod ajfelova kula vo Skopje.
Ima triumfalna kapija, top. Sakam i Ajfelova kula na plostad.

многу се развлече.. кажи кратко, му треба душа на градот.

Па добро, сакав во детаљи да објаснам што ми смета во Скопје....;)
Душата ја прават луѓето. Но не ја прават привремените дошљаци на кои све им е гајле и далеку се од дома подивени и збесните како од ланец пуштени :rolleyes: Кои плукаат по градот затоа што не е нивен..Туку луѓе кои навистина го сакаат градот и живеат со него секој ден..кои имаат фамилија овде, свој дом и цел живот им е овде со пријатели, љубов, свои места на искачање..Онда не си ист како оние што ништо не ги врзува сем привремена работа или факс овде на 4год.;) Многу поразлично се понашаш ако не си дома....
А имаше душа..и тоа како..но последниве год. е ужасно станато Скопје:rolleyes:..али тоа е....

Па добро, сакав во детаљи да објаснам што ми смета во Скопје....;)
Душата ја прават луѓето. Но не ја прават привремените дошљаци на кои све им е гајле и далеку се од дома подивени и збесните како од ланец пуштени :rolleyes: Кои плукаат по градот затоа што не е нивен..Туку луѓе кои навистина го сакаат градот и живеат со него секој ден..кои имаат фамилија овде, свој дом и цел живот им е овде со пријатели, љубов, свои места на искачање..Онда не си ист како оние што ништо не ги врзува сем привремена работа или факс овде на 4год.;) Многу поразлично се понашаш ако не си дома....
А имаше душа..и тоа како..но последниве год. е ужасно станато Скопје:rolleyes:..али тоа е....

да дојдамскопје ако бараш душа?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom