Што мислите за web порталот www.zazdravje.com.mk и аналогниот форум?

• Креатор на темата Креатор на темата D-r Walle
  • Време на започнување Време на започнување

Што мислите за web-порталот и форум www.zazdravje.com.mk

• Одличен и ефикасен во подигнувањето на здравствената свест кај населението;

Гласови: 44 69,8%
  • Многу добар (во горниот контекст);

Гласови: 10 15,9%
  • Добар (во горниот контекст)l

Гласови: 6 9,5%
  • Незадоволителен во пласирањето ан информациите

Гласови: 1 1,6%
  • Лошо пласирање на информациите.

Гласови: 2 3,2%

• Вкупно гласачи
    63
Често го отворам порталот За здравје, ми се допаѓа има корисни работи.
Овие двата портала погоре што ги постирал Луртз не ги знаев, ги отворив на кратко, добри се кога ќе имам повеќе време ќе ги прогледам подетално.

Мене ми се допаѓа многу...секојдбевно читам...буквално ги има сите болести со слика со објаснување..лекување и се друго...мислам дека еодличен и навистина ефикасен за подигнување на здраствената свест кај народот. :)

Дали имате некаква сугестија за подобрување на овој портал, пред се во однос на информациите, форумот, категоријата прашајте го докторот?
Дали и без користење на форумот и категоријата - прашајте го докторот, сте ги пронашле потребните информации?

Поздрав до сите!

Дали имате некаква сугестија за подобрување на овој портал, пред се во однос на информациите, форумот, категоријата прашајте го докторот?
Дали и без користење на форумот и категоријата - прашајте го докторот, сте ги пронашле потребните информации?

Поздрав до сите!

Одличен сајт, со одлични информации доста корисни за секој и секого кој води грижа за своето здравје и тоа на блиските се додека не почне некој да изиграва сам свој доктор :pos:
Мое мислење во однос на подобрување на функционалноста:
-би требало во делот категории под секоја категорија во заграда или пак при отворање на соодветната да се даде мало објаснување за што е наменета и како.
-одлично би било доколку би имало повеќе информации околу спортот (исхрана, додатоци во исхрана, тренажни процеси, најчести повреди итн)
Генерално сега за сега тоа би било, за наоѓање информации треба малце да се "копа" но важно се наоѓаат потребните информации.

Одличен сајт, со одлични информации доста корисни за секој и секого кој води грижа за своето здравје и тоа на блиските се додека не почне некој да изиграва сам свој доктор :pos:
Мое мислење во однос на подобрување на функционалноста:
-би требало во делот категории под секоја категорија во заграда или пак при отворање на соодветната да се даде мало објаснување за што е наменета и како.
-одлично би било доколку би имало повеќе информации околу спортот (исхрана, додатоци во исхрана, тренажни процеси, најчести повреди итн)
Генерално сега за сега тоа би било, за наоѓање информации треба малце да се "копа" но важно се наоѓаат потребните информации.

Во план е во најскоро време д а се отворат повеќе сектори во кој спаѓаат физикалната медицина и спортска медицина.

Вчера ја видов темата, вчера го разгледав и сајтот на брзина, дефинитивно ми се допаѓа идејата и целта на сајтот, стручниот кадар и советите. Би додал некои забелешки кои за мене се доста битни а на сајтот не се застапени воопшто или се застапени многу малку.
Имено малку информации има за лековите, повеќе е сконцентрирано на болестите, симптомите итн... а малку се зборува за самите лекови. Мислам како што имате болести од А до Ш (нешто што многу ми се допадна како концепт), треба да имате лекови од А до Ш, кај што ќе биде објаснет хемискииот состав на лекот, дејство-ефекти и контраефекти, односно сето она што веќе го има во самото упатство во пакетчето на лекот, само што ако не си болен а те интересира, мора да го купиш лекот.
Ова го кажувам од неколку причини.
Прво, пола држава ни се таблетомани, и малце да ги заболи глава, заб, јајник, или стрес самите си се свои доктори и си прават коктели од апови, масти за мачкање, капки за носови и очи а не се свесни што уствари ставаат во свое тело, за што служи и во каква опасност може да се најдат, може не сега ама на долгорочен план, на пример некои лекови со интензивна конзумација, оштетуваат ткива и органи.
Второ, разноразни лекови им се препишуваат на луѓето, и нормално е пред да фрли во некои случаеви и многу пари за тој лек да се информира. Ги има овие информации и на нет, ама дел од луѓето не разбираат англиски а дел од лековите што ги има кај нас ги нема во други земји за да има рецензија на нив, или ги има под друго име па луѓето не можат да ги најдат.
Трето има некои коишто чисто сакат од љубопитност да се информираат, или им треба за некој труд, срамота е во 21 век, стручни книги уште на српски да се учат.

И уште еден сериозен проблем со лековите што би сакал да се разработи стручно.

Се појавуваат разноразни организации кои нудат надри-лекови, како на пример апчиња за брзо согорување што за 3 дена ќе те собере во шприкозните од раѓање, милкшејкови што мастите ќе ти ги сведат не на нула него во минус, креми за целулит што со 100% сигурност не само што ќе ти го отрсанат целулитот , туку истиот ќе и го наталожат на бившата на дечко ти, чаеви кои од луѓе со укочени кичми правеле победници на Нинџа Вориор шоуто, а нашиве се палат на такви работи и ги купуваат.

Со среќа во понатамошната работа.

П.С. Чисто информативно, овие стручните соработници, доброволно или хонорарно пишуваат на сајтот?

Одличен сајт и форум, што ти е нејасно или загрижувачко во моменот ќе си прашаш и ќе ти дадат љубезен и јасен одговор. :) Поздрав за идеата и лекарите кои одговараат на прашањата и проблемите. :)

Во план е во најскоро време д а се отворат повеќе сектори во кој спаѓаат физикалната медицина и спортска медицина.

Одлично, баш ова планирав да го предложам, но еве гледам дека го имате во план ставено.
Инаку добра идеја би било и категорија алтернативна медицина, гледам дека совети има од таа гранка, но би било убаво да се групирани на едно место.
Продолжете со добрата работа.

Дали на овој сајт може некаде да се најде што било во врска со луксација (исчашување) на рамениот зглоб?:)

Сајтот е супер, многу корисни информации за здравјето и исхраната црпам од таму. Искрено секој ден го отварам и зачитувам ако има нешто ново што ме интересира.

Можам да го пофалам овој wep портал,имено кога имав еден проблем многу ми помогнаа.
Поздрав!

Sajtot e odlicen no pred da objavat bilo sto treba prvo dobro da se informiraat pred da napisat nekoja statija koja treba da gi educira onie sto ke ja procitaat.Konkretno imam seriozna zamerka za tekstot sto e napisan vo vrska so sojata kade sto kazuvaat sto e fakt a sto e mit.Zaboravija da go napisan najvazniot fakt za sojata a toj e deka taa e genetski modificirana sekade vo svetot pa i kaj nas bidejki gigantot Monsanto koj e inovator za genetski modificiranoto seme za pcenka i soja gi kupi site firmi vo svetot sto proizveduvaa organska soja so cel organskata soja da bide otstraneta od svetskiot pazar za da moze svetskata populacija da se true so genetski modificiranata soja koja predizvikuva eden kup zaboluvanja megu koi e i rakot i sterilitet kaj onie koi ja konzumiraat.
http://www.zazdravje.com.mk/upload/content.php?3947-Митови-и-факти-поврзани-со-сојата
Poglednete go dokumentarecov i ke doznaete mnogu raboti sto se prikrieni vo javnosta za sojata
--- надополнето: 8 август 2012 во 20:56 ---
http://www.ivonazivkovic.net/SOJA-PRVI-DEO.html

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom