Што мислите за вашата тежина?

• Креатор на темата Креатор на темата UnAwArEs
  • Време на започнување Време на започнување
со оглед на мојата висина 1,75(тука некаде) моите 60+- кила малце ми се....според мене

Мојата тежина е идеална на мојата висина. Задоволна сум и покрај тоа што некогаш млатам празна слама дека треба да ослабам- свашта!!! Ме нервира малку целулитот што се наакал, ама тој нема врска со тежината, нели? Така да, океј сум си.

Едно 10 кила минус и би била идеална..ама фала му на бога,и тие плус 10 некако се распоредени да не делувам свинче..:icon_lol:хехе

Уопште не се замарам со такви глупости наречени диети.Задоволна сум си како што сум...никад неам комплекси за тежината....:pipi:

А сите рачунаат совршена тежина според таа формула : 10 помалце од последните две цифри од висината изразена во центиметри ?

А сите рачунаат совршена тежина според таа формула : 10 помалце од последните две цифри од висината изразена во центиметри ?
Зависи од години, пол, висина...но и од активноста, исхраната. Ако си физички активен и ако имаш здрава исхрана секако дека и при поголема тежина не е проблем, поголем процент е мускулна маса, помал мрснотии...и вајс верса :) Годините исто се фактор за изгледот и соодветната тежина. Најверојатно оваа формула е некој ориентир за млади 18-25 годишни. А секако има значење и полот :smir:

Мислам дека мојата тежина ми е таман манекенска имам , може некое килце плус едно до две ама тоа е онака празен простор ако некад се разјадам

па мислам не сум ни претешка ни прелесна тука некаде мада порано бев послба сега сум така некој азлатна средина
тажен

Според мојата висина 1.82 и мојте 100 килца мислам дека сум ја претерал малку.Малку повеке .:smir:

па вака...1.72 со 51 кило...според она шо го гледам у огледало добра сум мада си признавам дека ми фалат уште 3 до 4 кила...ама па кога ќе ми кажат дека сум СЛАБА (и го потенцираат онака убаво) ми се кинат живците...па helloo...има 10 пати послаби од мене на таа висина а се 10 години постари:icon_eek:едноставно НЕ ИМ ЛИЧИ...however во период сум кога тежината паѓа или се качува нагло, така да,во иднина не планирам више да се замарам:wink:

89,9 кг, мерено денес...најтазе! Малку повеќе, ама...:toe:, од оваа кожа, во друга не се влегуват!:)

Поздрав!

Мојата тежина во последно време бележи забележителен пад,сосема непланирано и ненамерно,али немам изгубено контрола и ситуацијата е далеку од загрижувачка.Бројки никогаш не ме интересирале.Толку.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom