Што мислите за Coffee Art-от?

јаки се..

идам каде да си напраам :kafe:

Многу интересно...да ти е жал да го пиеш кафето...

Вака сега малце офтопик ќе забегам АМА мора. Значи се поставува тема и се одговара според истата тема.
Прво да го прочитаме насловот
ШТО МИСЛИТЕ за Coffee Art-от?
Во овој случај имаме тема на која главната форма е ПРАШАЛНА.
Нормално на прашање кое заслужува одговор треба да се одговори. Понекогаш сликата заменува милион зборови НО во случајов требаше да кажете што мислите за кофи артот.
Ај ќе пробам да напишам нешто он топик:)

Искрено неколку пати имам пробано да направам нешто на кафе. По дома на турското кафе цртам со дување :pos::pos: и еднаш на три пати правам перфектно обликувано срце:) На кафе (макијато, еспресо, фрапе) се случило да пробам да исцртам но било по малце неуспешно (секогаш со тоа лажичките) али еднаш испадна една интересна карикатура.
И да, преубаво изгледа кафето "украсено" на овој начин, ама мене поубаво ми е да го пијам:) Посебно со цигара

Некој да ми даде вакво кафе, ќе го земем дома ќе го урамим :pos:

Леле леле леле! Кога ги видов сликине...:nesvest:Колку убаво. Мислам дека да има кафич тука каде што ќе има вакви “декорирани“ кафиња, нема да излезам од него. Прво пола саат ќе се ѕверам во кафето, па после тоа мерачки ќе го пијам. Мх, мх, мх!

Дефинитивно уметност:nesvest:Жал ќе ми биде да го пијам кафето.Сигурно прво ќе го испосликам и ќе го буљам како Марија,па после ќе го пијам.Инаку наредниве денови кога ќе пиам,ќе пробам и јас да напраам вакво нешто било со лажичка било со дување како точкест:pos:Некогаш кога ќе ми го донесат кафето,самото од што ја мрдам шољата се прави срце,јас не сум пробала никад:)Ама ова ми е дефинитивно повод да пробам:vozbud:

Меѓу изборот да пијам квалитетно кафе, и да пијам декорирано кафе - ќе го одберам првото. Декорацијата ја сфаќам како нешто кое треба да биде трајно, и како храна за очи. Од таа причина, не сум голем фан нити на предекорирано сервирано јадење. Квалитетот на суштината на нештата ми е побитно.

А вака, визуелно, сето тоа изгледа добро, граничејќи се со креативност и давајќи добар маркетинг за кафето. Ги сакам ваквите мали креации. Но, повторувам, не сум нивен фан.

Абре Драги Кајганџии, срце се прави ако сте заљубени, не го слушајте ТочкесТ. :pos2: Дувале не дувале фигури како тие погорните не знам колку ќе излезат. Или ќе излезат ама за тоа повеќе ќе ви кажат гледачите на кафе.. :raz: :pos2:
Ама во секој случај прекрасна глетка се кафињата, и јас би им се ѕверела со саати, и на крај ќе се изладат и не би ги пиела. :icon_lol:
Lovely! :pipi:

Mi se sviga. Kafeto kako pijalok ne mi e mnogu vkusno, go pijam radi reda, taka da preferiram ukraseno kafe otkolku ona sekojdnevnoto koe sekako ne mi e nesto wow. Daj kazete u koj kafic se sluzat vakvi

Преубави се, не можам да им се изнагледам. Ама не ми предизвикуваат лиги или желба да ги пијам, напротив-жал би ми било такво мало уметничко дело јас да го смафтам уз цигара-две. :)

И генерално декорација кај храна и пијалоци ми е најмалку важна, вкусот е пред се`, ама кога веќе е декорирано, пре би да му се насладувам на естетиката, отколку на вкусот.

Така да, за гледање-кофи арт, за пиење-обично смрдливо кафе во полуизмиени шољи од бифе повеќе би ми направило мерак. :icon_lol:

I mene bi mi bilo zal da gi ispijam, preubavi se. Umetnost e vo sekoj slucaj.

Леле какви се..... Сестра ми еве откако ја виде темава мати по дома :pos2:
Ама ке ја биде,ко за првпат одлично и излезе... Кој е за на кафе,кажете...:vozbud:

Вака сега малце офтопик ќе забегам АМА мора. Значи се поставува тема и се одговара според истата тема.
Прво да го прочитаме насловот
ШТО МИСЛИТЕ за Coffee Art-от?
Во овој случај имаме тема на која главната форма е ПРАШАЛНА.
Нормално на прашање кое заслужува одговор треба да се одговори. Понекогаш сликата заменува милион зборови НО во случајов требаше да кажете што мислите за кофи артот.
Ај ќе пробам да напишам нешто он топик:)

Искрено неколку пати имам пробано да направам нешто на кафе. По дома на турското кафе цртам со дување :pos::pos: и еднаш на три пати правам перфектно обликувано срце:) На кафе (макијато, еспресо, фрапе) се случило да пробам да исцртам но било по малце неуспешно (секогаш со тоа лажичките) али еднаш испадна една интересна карикатура.
И да, преубаво изгледа кафето "украсено" на овој начин, ама мене поубаво ми е да го пијам:) Посебно со цигара

Znachi site do sea rekoa "prekrasno" ili "jas ne bi go piel" so u prevod isto znaci "prekrasno"..
Taka da site odgovoria na temata. I na prasanjeto.
Shto mislite za Coffee artot: Prekrasno.

Ne e iscrpen odgovor.Ali e odgovor.

Ова мора да се проба :) Многу убаво изгледа! Ако успеам да направам стално ќе си правам и тоа со мерак и ќе ве викам на кафе да ви се пофалам дека можам :pos:
Има неколку кафичи кај нас кај што прават форми, само не волку колплицирано со чоколаден прелив и незнам уште што туку само срциња... И дефинитивно ако не сум расположенa би ми го разубавило денот :)

Супер е, ама јас ко ке напрам вакво нешо ке ви сецнам (титнам за тие шо не разбирет) на сите ито без кредит.Да иам вакво пред мене би ми било жал да го пијам ќе си го глеам така...Еве неколку шо најдов и ме бендисаја:

p753235166-2.jpg

cofee-child-and-heartsjp.jpg

coffe-foam-art-faces-bruce-lee.jpg

coffee-boat.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom