Што мислите за анимозитетот помеѓу ВМРО - ДПМНЕ и СДСМ?

• Креатор на темата Креатор на темата BILBIL
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
3 август 2007
Мислења
36
Поени од реакции
0
JAS mislam deka i pokraj site kritiki i kako toa se razjadeni pozicijata i opozicijata deka sepak treba da se oblazat strogite i zategnati sprotivnosti da dvete partii na kraj kraeva i ednite i drugite se makedonci inaku jas sum TEZOK VMROEC no po eden dolg muabet so eden moj drugar koj e od Opozicionata partija za toa kakvi se mislenjata na narodot (se misli na toa kakvo mislenje imaat dvata vida na narodi koi glasaat za dve razlicni i najslini politicki grupacii i koi se nivnite GLAVNI CELI) pa vo toa nie voopsto ne se razlikuvame za prasanjata nadvor od drzavata za toa kako treba da se postavime imame sosema potpolni mislenja no sto se raboti za toa vnatre vo drzavata sto e NAJGOLEMA greska nie tuka celosno se razjaduvame
edno vikam BEZ RAZLIKA na toa koj za koja partija e treba zaedno da se drzime najpovekje nasata TATKOVINA strada od pregolemata strogost i omraza na dvata dela
PA DADETE I VIE VASE MISLENJEMAKEDONIJA CELA DA E

Jas pocnuvam odamna da se somnevam vo makedonstinata, patriotizmot, posvetenosta i zalozbata za napredok na Makedonija na politicarite na SDSM!
A oro ne se igra sam, neli?

Jas mislam deka politicarii kako politicari site lazat po malku ali SDSM mislam deka se nevozmozni mislam ako go gledavte parlamentot da vidite kako se ponasaaa kako da e cirkus toa tamu se smeat se derat se glupirat a sepak oni za se se krivi :D

Nivnata histerija, ludost, nekultura, arogancija, sitnicavost, glupavost ne gi svrstuva veke vo luge!!!

Темата ја префрлив на вистинското место, т.е. Политика и вести и тука може да се продолжи со дискусија. Исто го изменив малку и насловот и соодветствува со напишаното...
Ако ме прашате мене што мислам за тој анимозитет, ќе ви кажам дека кој сеел ветар ќе жнее бура. Познати се примерите за реваншизам на било кое ниво помеѓу двете политички групации.
Тргнувајќи од тука, а знаеме дека луѓе членуваат во партиите, се создава гнев од изиграните луѓе, жртви на реваншизмот и анимозитетот на спротивната опција кон неа, и сето тоа ствара омраза кон опонентите.
Ниедна од двете опции не донесе добро на државата во овие 17 години. Ако погледнеме со сопствени очи ќе видеме дека Македонија е заложник на личните интереси на партиските врхушки.
На надворешен план, јасно е дека постојат национални интереси кои треба сите ние да ги поддржиме и да се залагаме кон нивно остварување без разлика на партија и сл. Но, гледаме дека и на таа основа се прават сопки помеѓу двете политички опции. Така тоа не оди...
Затоа, и состојбата е таква каква што е.

Jas mislam deka politicarii kako politicari site lazat po malku ali SDSM mislam deka se nevozmozni mislam ako go gledavte parlamentot da vidite kako se ponasaaa kako da e cirkus toa tamu se smeat se derat se glupirat a sepak oni za se se krivi :D

Циркузот е озбилна работа и не смее да се споредува со нашиот парламент пред се затоа што за добар циркуз се потребни професионалци во добро извежбан тим кој секогаш е подготвен на публиката да и овозможи да го види она за што платила пари.Овде мислам дека народот не би плаќал за театрални проби и аматерски глупирања доколку би знаел што го чека во следните 4 години,пред се мислам за изживувања и малтретирања од типот на Македонското собрание кое требаше да не внесе во ЕУ а не да се расправа со денови кој му сварил кафе на Бучко на граница или дали на Радмила и се допаднала фризурата на Гвујо кога со ЛуБчо гледале како да ги распродадат Телеком и ОКТА.Тито да си молчи со Стојан оти им фатиле камен нозете а Зинго да спие на седница размислуваќи дали ќе има вода за детелината со 4 листа што му ја подвалија Србите.Со неколку збора мислам дека наместо преговори за влез во ЕУ би било добро ЕУ да ни наложи предвремени избори на кој белким ќе подрасчистиме со многу отпуштени кловнови на еден така не многу добар циркуз.

hehe Eu ne dozvoli predvremeni izbori toa i javno go soopstija, jas isreno posakuvav istite da se desat istovreeno ke se rascistese i so SDS i so DUI.
Sto se odnesuva do nemanjeto seuste naionalen koncept jas istoto go locirav vo vlaskoto lobi vnatre vo SDSM, toa e nedvsmisleno jasno rascistuvanjeto so niv znci konkretno otfrlanje na kocnicarite na makedonskiot razvoj.
Od edna osoba pred nekoj den vo relaksirana atmosfera slusnav edna mnogu interesna misla, na pocetokot mi se cinese naivna no ponatamosnoto razmisluvanje mozebi i ostava maalku prostor ete i ovde da ja prikazam. Imeno, mene me interesirase koja bese prelomnata tocka od kade sto SDS ja izgubi blanko podrskata pred se na USA. Tipcevo kako od puska, CIA barase na datum "toj" na lokacijata "taa i taa" da go uapsi liceto "x" (baranjeto za apsenje e poradi serija na raboti povrzani so sorabotkata na liceto so sluzbite na nasiot severen sosed). Toa bil prviot od trite (pogolemi ) cekori so koi sto RM ke ima trasirana idnina. vtoriot bi trebalo da bide (na slicna osnova) bivsiot vlaski premier da zavrsi so liceto (totem) na cincarskite postulati vo RM.
E arno ama namesto da biadt sprovedeni dokazite i apsenjeto na delo liceto B.C istoto lice od aerodromot go prima kaj nego vo kabinet i go naznacuva za direktor na agencijata :(.. sledstveno ambasadorot (silen lobist na sds i DUI ) e ekspresno zamenet so novata ambasadorka i e konkretno potiknat rivalitetot izmegju liceto B.C i togasniot premier, da ne gi spomnuvam pojacanite finansii i instrukcii do site nabljuduvaci na izborite koi sledeja .
Sto znam mozebi i ima logika, ako jas se prasuvam se sto e upateno kon unistuvanjeto na vlaskoto lobi i pred se vrskite so sluzbite na nasiot severen sosed me readuva, da se nadevame deka apsenjeto na jorgo (posto ova drugovo lice glvanava face e seuste direktor) ke vodi kon cekor dva i eventualno na cekor 3.. :)

JAS mislam deka i pokraj site kritiki i kako toa se razjadeni pozicijata i opozicijata deka sepak treba da se oblazat strogite i zategnati sprotivnosti da dvete partii na kraj kraeva i ednite i drugite se makedonci inaku jas sum TEZOK VMROEC no po eden dolg muabet so eden moj drugar koj e od Opozicionata partija za toa kakvi se mislenjata na narodot (se misli na toa kakvo mislenje imaat dvata vida na narodi koi glasaat za dve razlicni i najslini politicki grupacii i koi se nivnite GLAVNI CELI) pa vo toa nie voopsto ne se razlikuvame za prasanjata nadvor od drzavata za toa kako treba da se postavime imame sosema potpolni mislenja no sto se raboti za toa vnatre vo drzavata sto e NAJGOLEMA greska nie tuka celosno se razjaduvame
edno vikam BEZ RAZLIKA na toa koj za koja partija e treba zaedno da se drzime najpovekje nasata TATKOVINA strada od pregolemata strogost i omraza na dvata dela
PA DADETE I VIE VASE MISLENJEMAKEDONIJA CELA DA E
SDSM postoi samo poradi VMRO.SDSM nema drzavotvorni , nacionalni interesi se stavaat licnite interesi nad drzavnite .SDSM e kretorot na kriminalot ili samo go prodolzi toa stose rabotese vo komunizmot, sega pod tkn, demokratski uslovi.SDSM nema D od demokratija.kriminal mito i korupcija nepotiozam i tesno partiski licni interesi .unistuvanje na celosna ekonomija ,sozdavanje na oligarsi bliski do parijata .:toe:

Toa shto za tebe e SDSM za nekoi e DPMNE. Vo sushtina, dodeka se davite koj e vo pravo (a koj ne e), nema da smenite nishto ni vie- a ushte pomalce tie shto zarabotuvaat na vashata 'pozrtvuvanost'.

Не мислам на членовите туку на побитните на СДС кои имаат нешто сомнително кон македонскиот народ. Прво еден роден незнам кај у Југата, друг вртел цел живот шеширче и бастумче на Теразије и Калемегдан, некои од нивните предци, додека Хрватите и Словенците се бутаа на рака со Италијаните кој што да земе за воена оштета, овие нашиве го цуцаа само немој некој да не ги смени од власт тука. Некој од нивните носат имиња за во влада, ама кај јужниот ни сосед. Други незам од кај дошле од налетите на Октомвриската револуција. Па оттука и јасен е анимозитетот помеѓу Милан и Интер! Иначе Милан бил формиран 1800 и некоја од италијаните за да играат фудбал, а Интер(Интернатионале) од дојденците од сегде како противтежа на италијаните затоа што овие не им давале да играат во нивен односно Италијански тим.

hehe Eu ne dozvoli predvremeni izbori toa i javno go soopstija, jas isreno posakuvav istite da se desat istovreeno ke se rascistese i so SDS i so DUI.
Sto se odnesuva do nemanjeto seuste naionalen koncept jas istoto go locirav vo vlaskoto lobi vnatre vo SDSM, toa e nedvsmisleno jasno rascistuvanjeto so niv znci konkretno otfrlanje na kocnicarite na makedonskiot razvoj.
Od edna osoba pred nekoj den vo relaksirana atmosfera slusnav edna mnogu interesna misla, na pocetokot mi se cinese naivna no ponatamosnoto razmisluvanje mozebi i ostava maalku prostor ete i ovde da ja prikazam. Imeno, mene me interesirase koja bese prelomnata tocka od kade sto SDS ja izgubi blanko podrskata pred se na USA. Tipcevo kako od puska, CIA barase na datum "toj" na lokacijata "taa i taa" da go uapsi liceto "x" (baranjeto za apsenje e poradi serija na raboti povrzani so sorabotkata na liceto so sluzbite na nasiot severen sosed). Toa bil prviot od trite (pogolemi ) cekori so koi sto RM ke ima trasirana idnina. vtoriot bi trebalo da bide (na slicna osnova) bivsiot vlaski premier da zavrsi so liceto (totem) na cincarskite postulati vo RM.
E arno ama namesto da biadt sprovedeni dokazite i apsenjeto na delo liceto B.C istoto lice od aerodromot go prima kaj nego vo kabinet i go naznacuva za direktor na agencijata :(.. sledstveno ambasadorot (silen lobist na sds i DUI ) e ekspresno zamenet so novata ambasadorka i e konkretno potiknat rivalitetot izmegju liceto B.C i togasniot premier, da ne gi spomnuvam pojacanite finansii i instrukcii do site nabljuduvaci na izborite koi sledeja .
Sto znam mozebi i ima logika, ako jas se prasuvam se sto e upateno kon unistuvanjeto na vlaskoto lobi i pred se vrskite so sluzbite na nasiot severen sosed me readuva, da se nadevame deka apsenjeto na jorgo (posto ova drugovo lice glvanava face e seuste direktor) ke vodi kon cekor dva i eventualno na cekor 3.. :)

Ama ic ne te razbrav: da ne bese ova nekoe kratko size za nekoe novo SOMNITELNO LICE ili sto??? Koj li ke bide avtorot..??? :):)!!

Pa jas i ti go pisav liceto na nekoj nacin prijateepameten si ti i znaes deka e somnitelno liceto od oodamna.
Razgovor od astal sto mene mi se cinese interesen da go spodelam so vas go spodeliv :)
Vazno mi e da ukazam na nekoi raboti nadevajki deka ke imaat pozitiven odek megju ostanatite forumdjii. Linkovite na del od SDSM so srpskite strukturi mene mi se jasni i veke pisuvav za toa, isto kako i posledicite sto RM gi trpi od istite odnosi. Ova go pisuvam za da razmislat onie sto istite ne go sogleduvaat, deka liceto B.C and Co ke gi zrtvuuvaat sopstvenite deca i roditeli samo da gi odrzat tie odnosi stabilni po sekoja cena.
Ova poslednoto ne se temeli na hronologijata na nastanite sto ja pisuvav, mozebi e i samo koincidencija na nestata, no sepak sustinata e taa, Rm mora da rascisti so vlaskoto lobi i linkovite so nasite srpski dusmani (koi sto btw ne gi gledam vo sekojdnevniot srbin, pisav kade gi gledam da ne se povtoruvam :P )

fala strumiks za pomosta :smir:

na sekoj tockata na patriotizam ne mu se naogja na isto mesto?
Sekoj e razlicno nastroen kon patriotskite celi NELI?

Vrskite na odredeni krugovi vo MKD koi imaat gooolemo llokalno vlijanie so nositelite na srpskite interesi se evidentni ......se znae koj ,kako, zosto,od koga i do koga...i za kolku pari...
Istite takvi, no so Bugarskite..isto taka se evidentni , se znae od koga , kolku pari,kakvi obvrski itd. duri vo ovoj slucaj imame i dosega neviden presedan...
Za Albanskite i Grckite,pa duri i Turskite i nekoi Evropski, da ne zboruvame.
PROBLEMOT E EDNOSTAVEN : IMAME LI NIE DEFINIRANO MAKEDONSKI NACIONALNI INTERESI I CELI...imame li metodologija na nivno sprovduvanje i realiziranje, imame li ednostavno FINANSISKI KAPACITETI i za takvo nesto.
Da bea odgovorite na tie prasanja DA....voopsto nemase da zboruvame ni za pogornite , ni za podolnite somnitelni lica , nitu pak za smesnata amerikanska tvorba koja od podsmev samite amerikanci ja narekuvaat CIA...taa ne bi ni postoela da nema po svetov budaletinki...da gi muva i da si pravi predmet na rabota i opravduvanje na svoite budzeti...:):)!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom