Што мислите за American Choppers и American Hot Rod?

• Креатор на темата Креатор на темата Volkswagen
  • Време на започнување Време на започнување
Мислев на поасолна кола. Фичо е добро, ама кјеф ми е некоја подолга, за да се напрајт со спојлери и сл. БМВ имат некое со задња вучја?

BMW site imat zadna vucna.More ti zzemi si edna 101ka i napraj si ja :)

bad_boy напиша:
Мислев на поасолна кола. Фичо е добро, ама кјеф ми е некоја подолга, за да се напрајт со спојлери и сл. БМВ имат некое со задња вучја?

Ова малце чудно прашањево...
Нема BMW со предња вучја...сите се со задна...

И стари и нови сите се!

Старите Ford-ови и тие се, Мercedes, стари Opel-и, VW, некаде до 1975 (отприлика) сите германци беа задна...некои си го задржаа, други сменаа со предна (VW и Opel).

Фала. НЕ знаев.
btw opel kadet 1200 gl, zadna e taka?

mene ovie amerikanski emisii mi se mn glupi
takvi klasicni koli da gi pretvaraat vo hot rod e nedolicno
namesto da gi restavriraat vo nivnata originalna forma oni praat koli za klovnovi??!!!

Volkswagen напиша:
Како?

Ти можеш да шлајфоваш и со Фичо ако ти е се средено за 500 евра :) не ти требаат 10,000 евра да шлајфоваш...

Колку да не се збуниш мислам на вакво Фичо

Zastava 903ccm3/45KS (мотор од Југо 45), 9,2:1 компресија стандардна.

Модификации: спуштање на главата на моторот и компресија од 10 до 12:1 доволно за отприлика 55КС (исто како Југо 55, бидејки од Југо 55 не пасова мотор на фичиниот мењач). Стандардното Фичо 750 е со 25КС па вака добивате двапати поголема моќност. Притоа треба да се внимава да НЕ често тоа го правите (шлајфовате) иначе ќе ја сје**те потисната плоча, поради големиот притисок поради моќноста што ќе ја прави новиот мотор. После се, мењачот е направен да искрепи 25КС а не 55КС...

Значи еден burnout со „исав“...без претерување...Кога ќе почни да мириса на изгорено (не од гумите), прекинете!

Kako gi vadis konjite ko od stala da se. Pa i presmetkata na kopresijata mnogu precizno.

Serko напиша:
Kako gi vadis konjite ko od stala da se. Pa i presmetkata na kopresijata mnogu precizno.
Од искуство другар. Немој да мислиш дека лупаме овде на памет!!! А сеири знаеш на која тема...

Dzish напиша:
Од искуство другар. Немој да мислиш дека лупаме овде на памет!!! А сеири знаеш на која тема...

Nekoi raboti ne se plukni zalepi. Baska ne vikam deka lupate gluposti ali nekoi raboti ne se kazuvaat deka se taka, bidete realni.

Ова ти се информации 100% проверени. Во Битола имаше едно 4-5 фича вака направени. А ако прочепкаш по нет-ов ке најдиш 99,9% (точно) инфо за моторите на Застава како се ”фризираат” и каков е односот на компресија на ”фризиран” мотор.

Dzish напиша:
Ова ти се информации 100% проверени. Во Битола имаше едно 4-5 фича вака направени. А ако прочепкаш по нет-ов ке најдиш 99,9% (точно) инфо за моторите на Застава како се ”фризираат” и каков е односот на компресија на ”фризиран” мотор.

Abe jas ne vikam deka se ne se friziraat ali, kolku treba da se spusti glavata za da dobie odnos na kompresija 12:1 od (9:1 mislam e na jygo ne sum siguren ) a toa ne malku, so so samozapaluvanje ako se javi, zastavata nema koj znae kakov sistem na palenje i mnogu drugi gluposti...
pozdrav

Добри се дечките работат ама ако му помини некој како овој:

repsol-cbr-1000-rr.jpg

Serko напиша:

Serko читај убаво стандардна компресија! Значи си отвораш фајлови за податоци за овој мотор и си читаш!

Него бек то топик..

Деновиве по трет пат ги повторуваат сериите со Bluebear и Boyd „натпреварот“. На крајот Bluebear ќе добие отказ...колата ќе оди в ѓубре:tapp: не дека беше многу добро направена ама да ми ја дадеа мене :) па Мајк (тој што едвај можи да направи гримаза заради сообраќајката што ја имаше) ќе направат количе за 8 дена за да му парираат на Boyd и на крајот ќе испадни нерешено.

roadtrip4_hzoom.jpg

Колата на Мајк

roadtrip2_hzoom.jpg

Колата на Boyd!

I OCC i American HotRod se zverovi. toa sto tie go pravat ne e uopste lesno ali oni ipak go pravat i toa uspesno. Respect

Со сета почит кон OCC. Мислам дека она што тие го прават е најубавото нешто во светот на чоперите. А и чоперите им се екстра!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom