Што мислите за American Choppers и American Hot Rod?

• Креатор на темата Креатор на темата Volkswagen
  • Време на започнување Време на започнување
Ех, на семафор те предизвикува ферари, а возачот ти се потсменува. Ти прифаќаш предизвик и буиквално го газиш.Замислете ја фацата на ферари возачот :D

Јас сум за нешто од `60-тите со посилно моторче така, малце клекнато, однадвор да не се познава многу што крие под хаубата, изглед што поверен на оригиналот, да изгледа отприлика како добра реставрација, ама на семафор....очите да си извадиш!!!! А конкурентот со некое BMW на пример, да се чуди како некоја „канта“ го направила лом на старт и му побегнала...

Повеќе сакам ОСС некако пооткачени се :)..Посебно ми се свиѓа Black Widow моторот.

Во врска со погорниов мој пост:

Фиат(Застава)1300, ама машината од поновите Фиати (Купе, Браво, Мареа...) онаа 2.0 20V Turbo, од 183 КС, сосе менувач...
Може и на која било Лада...мераци...

Едит: Заприметете дека Бојд или Чип Фјуз работат претежно на коли со класична шасија. јас не сум видел кола со самоносечка каросерија да средуваат.

Toa e klasicna Amerikanska skola.....tie den denes ja nemaat svateno filozofijata na monocok strukturata.Od druga strana za takvi poedinecni parcinja , kakvi sto pravat, toa e i edinstveniot nacin da napravis kolku tolku bezbedno vozilo. Amerikanski bezbedno....:)!!

Според мене суперлегера или „цевчеста” шасија е најдобра, бидејки силите меѓу секој блок се најдобро распоредени |/|, штета што повеќе не ги прават за масовно производство.

Струмикс напиша:
Во врска со погорниов мој пост:

Фиат(Застава)1300, ама машината од поновите Фиати (Купе, Браво, Мареа...) онаа 2.0 20V Turbo, од 183 КС, сосе менувач...
Може и на која било Лада...мераци...
Викаш дека ке фаќа? Сосе менувач многу тешко пошто овие новите имаат погон на предните тркала а 1300 и Лада се на заден...

Ги гледам чоперите и подолго време и повеќе ги сакам. Мада и овие другите се закон :) Пред 2-3 месеци НОН-СТОП гледав дискавери и сеа веќе не ми е интересно :)

Volkswagen напиша:
Според мене суперлегера или „цевчеста” шасија е најдобра, бидејки силите меѓу секој блок се најдобро распоредени |/|, штета што повеќе не ги прават за масовно производство.

zatoa se pravat po poracka :)!!
a1.jpg

Ovaa e za lada 1600..samo demontiras od staroto, malku defektaza , pa montiras na novata sasija. Avtomobilot nosi ista homologacija na donorot...provereno :):)!!

E jas si gi gledam site na discovery,osobeno OCC i Rides

american

American choppers=premnogu komercijalizirano vo zadnje vreme(chitaj premnogu americhki)se gleda deka e samo chista shminka so uvezbani ulogi.Kao onoj stariot samo se dere i neshto gundja,onoj pomaliot sin kao nema veze od nishto.Za vkusovi ne se rasprava,no za mene premnogu stanaa debilni.(ma kao da se u Holliwood.Ovie drugive mi se nekako poprirodni,makar shto i tie nekako pochnaa da zabeguvaat.Najbolji mi e Bluber.Gi gledam i ednite i drugite so toa shto A.Chopers vo posledno vreme mnogu retko.

Блубер е веќе минато:) мислам уште од првиот пат кога го даваа шоуто, ова се репризи моментално.

OCC веќе се celebrety и видете колку сооооооооооооолени цени имаат за моторите на web страната. Никаква обработка, се е стандард, 50000$ ... (моментално мислам ги имаат избришано цените на OCC, до пред еден месец ги имаше).
Кај Boyd има салам количиња за тие пари! Hot Rod-ери до МАX!

BCHR21-1.jpg

Ова е 39,500$, кај OCC добивате мизерен моторцикл за тие пари...

Баш ме интересира шо кола мојт да се најт за 10000 евра, со задна вучја, да мојт да се шлајфоват:D. п.с не зборувам за американ хотрод.

bad_boy напиша:
Баш ме интересира шо кола мојт да се најт за 10000 евра, со задна вучја, да мојт да се шлајфоват:D. п.с не зборувам за американ хотрод.

Како?

Ти можеш да шлајфоваш и со Фичо ако ти е се средено за 500 евра :) не ти требаат 10,000 евра да шлајфоваш...

Колку да не се збуниш мислам на вакво Фичо

Zastava 903ccm3/45KS (мотор од Југо 45), 9,2:1 компресија стандардна.

Модификации: спуштање на главата на моторот и компресија од 10 до 12:1 доволно за отприлика 55КС (исто како Југо 55, бидејки од Југо 55 не пасова мотор на фичиниот мењач). Стандардното Фичо 750 е со 25КС па вака добивате двапати поголема моќност. Притоа треба да се внимава да НЕ често тоа го правите (шлајфовате) иначе ќе ја сје**те потисната плоча, поради големиот притисок поради моќноста што ќе ја прави новиот мотор. После се, мењачот е направен да искрепи 25КС а не 55КС...

Значи еден burnout со „исав“...без претерување...Кога ќе почни да мириса на изгорено (не од гумите), прекинете!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom