Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Вежбав карате се убаво али се запишаа деца од 5 год и цел ден со нив почетноито а ја плав појас и се отпишав.Се смениле работиве ептен, на 14 години со ножеви во нив се шетаат.
Па пред 15тина години можеше да улеташ во тепачка без многу да се секираш дали ќе извлечеш жива глава, сега ќе се појави некој 12 годишен копиљ метак ќе ти свирне меѓу рогови.
Користам зборови додека е возможно секогаш. Мада од средно навака не сум западнал во тепачка, а и тогаш сo зборови прво додека се можело
Совет до Mr.Fix, гледам во тие години си па и во темиве речиси сегде за сила, јачина, тепачки, мускули и сл. коментираш. Подобро запиши некоја вештина, како реално аикидо, ем ќе те потсмири (на време ќе почне процесот) ем ќе имаш за самоодбрана сопствена алатка, без потреба од ножеви, боксирачи и слични "Шатган Салваторе" моменти.
И ти еднаш си бил на нивно место.Вежбав карате се убаво али се запишаа деца од 5 год и цел ден со нив почетноито а ја плав појас и се отпишав.
Нека вежбаат они а не ја наместо да работам тоа шо ќе полагам ја хеан шодан работам ЛОЛ неам ниш против нив туку сенсеи не не организираше убавоИ ти еднаш си бил на нивно место.
Ја фала богу, одамна неам обичај да користам насилни средства.
Звучи патетично, али муабет у четири очи, е најпрактична работа за решавање на такви проблеми (во повеќето случаи).
До сега само двапати у живот сум користел други средства* (и повеќе, се надевам, никогаш).
* не станува збор за насилни методи
Има че му кажеш со збор али има говеда нема друг начин.
--- надополнето: 31 мај 2013 во 19:18 ---
http://forum.kajgana.com/threads/Проблеми-на-училиште.68699/ ае да видам помогнете му со зборови да го реши проблемот.![]()
Чоек ја неам ваков проблем ја иам БОКСИРАЧ туку ова детево има проблем не јаИначе за твојот проблем разговарај прво со наставничката на страна и кажи и дека ти е дојдено преку глава веќе и дека не можеш да трпиш такви провокации и дека доколки продолжат нема да одговараш ти за настанатите последици... Доколку продолжат исто да те зафркаваат земи опни му на некој од тие нешто во глава саксија или што ти дојде или па собери поголемо друштво (сигурно имаш некој братучед, брат нешто постар и набиј им страв на нив)...
После во средно кога ќе запишеш види научи се повеќе шали такви работи, биди си свој и интересен само немој никогаш да ќутиш и немој никогаш да дозволиш да приметат дека нешто те навредува и ти смета пошто повеќе ќе те зафркаваат, на секоја шала возврати макар да биде и на твоја сметка...![]()
Не сум луд да тепам другар со боксирачиначе интересен беше моментот кога ти си имал боксирач и си му понудил на другарти да се тепате ферски..
Како е он пишка ако ти има боксирач ??
Има че му кажеш со збор али има говеда нема друг начин.
--- надополнето: 31 мај 2013 во 19:18 ---
http://forum.kajgana.com/threads/Проблеми-на-училиште.68699/ ае да видам помогнете му со зборови да го реши проблемот.![]()
Или со шипка боксирач по коска и да му помодри фацата па да го потсеќа да не му се повтори.И за ова тупајнци, на тој другар му. Ако не помага со едно столче по раце ама силно, да му пукни раката и ќе види после дали ќе го гибат.